Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

piekne ale klopotliwe 17'' V gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• piekne ale klopotliwe 17'' V gen

moja slicznotka w sezonie porusza sie na slicznych 17tkach mam opony 205/40 widzialem kilka takich samochodzikow na takich kolach.problem w tym ze ocieraja o krawedz blotnika czy jest jakies rozwiazanie(nie liczac poszerzenia i zmiany na mniejsze)?przez to zalatwilem komplet opon a nie chce ich zmieniac!!

pozwólcie że podepne się pod temat.
    kolego piszesz że masz 17 i na dodatek o takim profilu i mówisz że ci trze a ja mam kurcze 15" 195/50 i też mi trze dlaczego tak jest?

Comment

wiesz to nie jest tak ze to kolo sie nie miesci.hondy sa z zasady miekkie i chcialbym ja troche usztywnic ale sportowe sprezyny to zazwyczaj -35 mm i wiecej wiec to odpada

Comment

WITAJ 01radek.niestety będziesz musiał zainwestować w sportowe sprężyny żeby opony przestały ocierać.Mozesz też zaklepać kanty na błotnikach.Moja hondzia też jezdzi na 17 205/40 tylko ze mam zawieszenie gwintowane,między opone a błotnik ledwo idzie wcisnąć palec i nic nie ociera.Dlatego pomyśl o zmianie sprężyn a problem zniknie!!!pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez andrzej19 Zobacz posta
          pozwólcie że podepne się pod temat.
          kolego piszesz że masz 17 i na dodatek o takim profilu i mówisz że ci trze a ja mam kurcze 15" 195/50 i też mi trze dlaczego tak jest?
          andrzej sprawdz jakie masz et
          Zamieszczone przez HOPEK85 Zobacz posta
          WITAJ 01radek.niestety będziesz musiał zainwestować w sportowe sprężyny żeby opony przestały ocierać.Mozesz też zaklepać kanty na błotnikach.Moja hondzia też jezdzi na 17 205/40 tylko ze mam zawieszenie gwintowane,między opone a błotnik ledwo idzie wcisnąć palec i nic nie ociera.Dlatego pomyśl o zmianie sprężyn a problem zniknie!!!pozdrawiam
          i to jedyne rozwiazanie jak pisze hopek ,gwint

Comment

honda ma et 49 jesli masz mniejsze to bedzie obcierac i bedziesz musial kanty zagiac

Comment

a czy to et jest gdzieś npisane na feldze czy jak to sprawdzić?

Comment

tak, pisze na feldze z reguły po wewnetrznej stronie. Osobiscie jak kupilem hanke to miala 15" 195/65 i tarlo ale tylko przy maks skrecie, pozatym ok dalo sie jezdzic.

Comment

pozwolicie ze podlacze sie do tematu...mam aluski 17" 9J , ET 45..niestety rozstaw nie pasuje do mojej hani..i chce je zalożyc z dystansami o grubosci 20mm...czy jest to mozliwe bez wymiany sprezyn?? i tylko z operacja sklepania kantow nadkola??

moja honda to 1.5 vtec rocznik 1996 hatchback....a opony na aluskach 205/40/17

Polecam zapoznać się z regulaminem forum !
                  Last edited by Gość; 05-04-2009, 11:43. Powód: regulamin

Comment

Working...
                  X