Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podwyższenie tylnego zawieszenia honda civic tourer 1.8.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam.
    Czy ktoś z Was nie myślał nad sprężynami KYB RH5537 Octavia 1 wzmocnione.
    Wysokość 364, średnica druta 11,8, średnica 111. Jest ciut wyższa i wydaje się że tył mniej osiądzie przy wyższym obciążeniu.
    Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez antii7 Zobacz posta
      Witam.
      Czy ktoś z Was nie myślał nad sprężynami KYB RH5537 Octavia 1 wzmocnione.
      Wysokość 364, średnica druta 11,8, średnica 111. Jest ciut wyższa i wydaje się że tył mniej osiądzie przy wyższym obciążeniu.
      Pozdrawiam
      Sprężyna RH5537 w katalogu KYB jest podana jako wzmocniona dla RH6083

Comment

W hatchbacku sprężyna DACO nie klęka pod obciążeniem. Jak widać na przykładzie kolegi @mexol KAYABA RH6083, która jest jeszcze dłuższa i jeszcze grubsza od DACO, daje radę w tourerze. Co byś chciał osiągnąć pakując jeszcze twardszą? Będziesz woził palety z towarem? Zbyt sztywny tył na pusto może być niekomfortowy, może podskakiwać na wybojach.

Comment

Zamieszczone przez pasikonik Zobacz posta
          W hatchbacku sprężyna DACO nie klęka pod obciążeniem. Jak widać na przykładzie kolegi @mexol KAYABA RH6083, która jest jeszcze dłuższa i jeszcze grubsza od DACO, daje radę w tourerze. Co byś chciał osiągnąć pakując jeszcze twardszą? Będziesz woził palety z towarem? Zbyt sztywny tył na pusto może być niekomfortowy, może podskakiwać na wybojach.
          Zastanawiam czy z czasem 6083 bardziej nie siądzie. Palety z towarem woził nie będę, ale mam lpg i na wakacje samochód na pewno będzie załadowany.

Comment

Też mam lpg, w butlę wchodzi 40l gazu. Ze sprężynami DACO tył stoi wyraźnie wyżej niż przód, nawet po 9 miesiącach od montażu (ale przyznaję, że nie robię pomiarów). Każda sprężyna prędzej czy później musi usiąść, ale ja bym się bał "przesztywnienia". Możesz być pierwszym, który się przekona

Comment

Dziękuję właśnie o to chodziło sam pytałem kilka razy i nikt nie chciał zmierzyć OEM, ja mam gwint i nie mam odniesienia dlatego dla mnie było istotne do osi bo mam 18"koła i opony tez inne, oczywiście można to przeliczyć .
              Co do prowadzenia tył powinien być niżej niż przód, dlatego właśnie są te watki o podniesieniu tyłu, po dołożeniu LPG.

Dobrze jak byś te 120kg posadowił na siedzeniach nie na krańcu auta powodując wielokrotność tych 120kg

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
                Dziękuję właśnie o to chodziło sam pytałem kilka razy i nikt nie chciał zmierzyć OEM, ja mam gwint i nie mam odniesienia dlatego dla mnie było istotne do osi bo mam 18"koła i opony tez inne, oczywiście można to przeliczyć .
                Co do prowadzenia tył powinien być niżej niż przód, dlatego właśnie są te watki o podniesieniu tyłu, po dołożeniu LPG.

Dobrze jak byś te 120kg posadowił na siedzeniach nie na krańcu auta powodując wielokrotność tych 120kg
                To był celowy zabieg z umieszczeniem 120kg na samym tyle, bo miał zasymulować założony bagażnik rowerowy z 3 rowerami i napakowany na maks bagażnik auta. Jeżeli w tym wypadku ugięcie wyniosło 2cm, a nie więcej, to uważam to za dobry wynik. W sierpniu wrzucę zdjęcia i pomiary z faktycznie zapakowanym autem i rowerami.

Comment

Working...
                X