Sport IX po lifcie wg mnie wygląda bardziej dynamicznie i na więcej KM pod maską niż Civic X sport nawet z tymi dwiema pierdziawkami (na marginesie wolałbym bez ale prestige nie było, a musiałem szybko kupić), z drugiej strony jak jesteśmy przy wydechach to accord 2,4 vii i viii też miał 2 wydechy, a dynamika do 1,5turbo podobna. Chodzi o to że moc nie broni wyglądu i to jest podszywanie się pod legendę którą tworzy Type R, wystarczy trochę typem pojeździć 1,8 czy 1,5 turbo w kwestii dynamiki przy ctr ix są jak Małysz przy Pudzianowskim nie obrazajac żadnego z nich.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Montaż wydechu z CTR do 1,8
Collapse
X
-
Robić cywilnego Civic'a (140 koni i mało niuta) na CTRa to bezsens. To kupa kasy wydana na auto, które nawet nie ma przeciętnego przyspieszenia (za takie uważam 7,5-8 sekund do setki). 140 koni ma 9 sekund i zawiechę jak barka rzeczna. Na koniec dodam, że ja osobiście wstydziłbym się jeździć autem upodobnionym do ponadtrzystukonnego turbo, które ma tak słabe osiągi.
Przykro mi, że tak krytykuję, ale takie jest moje zdanie. Nie idź tą drogą, odłóż kasę i kup CTRa prawdziwego albo CTR VIII gena chociaż.
Comment
-
Moim zdaniem jedynym sensownym pomysłem na fajny wygląd wydechu w 1.8 jest ten z chyba ostatniego postu w dziale tuningu IX gena, gdzie nie wiem czy komputerowo,czy realnie są wstawione trójkątne końcówki z VIII w istniejący niby dyfuzor.
Comment
-
Zamieszczone przez PeGie Zobacz postaDostałem zgodę właściciela więc zdjęcia poniżej:
Comment
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaJa poproszę o informacje, jakie felgi są na aucie. Fajnie się prezentują.
Comment
Comment