Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki i Tarcze wymiana co polecacie do IX 2011-2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Moje fabryczne piszczały jak cholera. Teraz ATE są ciche i na razie ponad pół roku nic nie piszczy

Comment

Proponuję małą ankietę informacyjną odnośnie tarcz i klocków JEŚLI KTOŚ JUŻ ROBIŁ WYMIANY. Zapis:
      założone klocki marka
      założone tarcze marka ( i rozmiar, dla uproszczenia większy i mniejszy )

I - jeśli by się zdarzyło - to koniecznie dopisek, że wtopa i zakup na własną odpowiedzialność. Ceny nie ma sensu podawać, net przyjmie wszystko

Żeby było to bardziej w kupie, to może kopiujemy poprzednie wpisy i dodajemy swój.

Comment

Cześć, czy w naszych autkach jest kontrolka zużycia klocków hamulcowych ?

Comment

Jak widać na fotkach powyżej, jest tylko czujnik akustyczny w postaci blaszki...

Comment

Hej
            Czujnik akustyczny dziala, przynajmniej w tylnych oryginalnych Honda - ATE i potrafi przyprawic o zawal serca szczegolnie jak sie jest 500km od domu.
            Ja wymienilem tyl w salonie na oryginal ktory wciaz jest ATE.
            Przod zamienilem poza ASO w Polsce na ATE - bez napisu Honda. Dzialaja tak samo jak oryginaly ale te nowe na razie nie piszcza - zobaczymy w lecie
            Tyl po 98000km
            Przod po 102000km
            Poydrawiam - nie ma co oszczedzac - moze dzieki dobrej tarczy i klockowi uratujesz siebie i innych od wypadku.

Comment

Ja chyba zaryzykuje i kupie Blue Print w przyszłości. Klocki i tarcze tej firmy robią co raz większą furorę. Może ktoś posiada w IX?

EDIT

Czy warto kupować z akustycznym czujnikiem zużycia? W ogóle czy to nie jest denerwujące podczas jazdy w deszcz?
              Last edited by Rocky; 03-02-2019, 13:10.

Comment

Zamieszczone przez Rocky Zobacz posta
                Czy warto kupować z akustycznym czujnikiem zużycia? W ogóle czy to nie jest denerwujące podczas jazdy w deszcz?
                Klocki do IX występują tylko z czujnikiem akustycznym zużycia, czyli taką blaszką która zaczyna trzeć o tarcze jak klocek zużyje się do końca. Gdy klocek nie jest zużyty to nic nie piszczy, nawet podczas deszczu
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Grzechu a nic Tobie nie wiadomo o w/w klockach Blue Print? W Toyotach co raz więcej ludzi zakłada i bardzo chwali sobie.

Comment

A nie jest przypadkiem tak, że Blue Print to nie producent, a "pakowacz" jak Febi czy SWAG?
                    Raz zaryzykowałem i za sprzęgło do Acco dałem coś ok. 400 zł. W pudełku było sprzęgło sygnowane Aisin - takie, jak do Acco idzie na pierwszy montaż i za jakie normalnie trzeba było dać ponad 8 stówek.
                    Zresztą opinie w sieci są takie, że zawartość pudełek BP to trochę loteria. Może trzeba pomacać przed zakupem???
                    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                    sigpic
                    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                      A nie jest przypadkiem tak, że Blue Print to nie producent, a "pakowacz" jak Febi czy SWAG?
                      Raz zaryzykowałem i za sprzęgło do Acco dałem coś ok. 400 zł. W pudełku było sprzęgło sygnowane Aisin - takie, jak do Acco idzie na pierwszy montaż i za jakie normalnie trzeba było dać ponad 8 stówek.
                      Zresztą opinie w sieci są takie, że zawartość pudełek BP to trochę loteria. Może trzeba pomacać przed zakupem???
                      Na 99% BP leci z jednego źródła. Takie komentarze można przeczytać na forach Toyoty. Kupiłbym ATE ale to już nie ta firma co jeszcze 5 lat temu.

Comment

To może Zimmermann. Zakłady produkcyjne w germanii.
                        I właściciel jednego z krakowskich sklepów handlujących tarczami i klockami bardzo polecał.
                        Też mówił że ATE było dawniej zdecydowanie lepsze.

Comment

Fabryczne u mnie były ATE, zmieniałem rok temu przód również na ATE i jest git, jedyna wada ATE to, że pylą, ale za to dobrze hamują. Blue Print - nie mam pojęcia, może w dziale VIII chłopaki zakładali, trzeba tam coś poszukać.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                            To może Zimmermann. Zakłady produkcyjne w germanii.
                            I właściciel jednego z krakowskich sklepów handlujących tarczami i klockami bardzo polecał.
                            Też mówił że ATE było dawniej zdecydowanie lepsze.
                            W mondeo .kałem tarcze zimmermanna i klocki ferodo. Wyszła z tego bardzo fajna mikstura. Mało pylilo a ładnie hamowało.

Comment

Polecam oryginały wykrzaczyć jurida polecam takie bardzo trwałe i dobre klocki:
                              Załączone pliki
                              4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                              Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                              https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Czy te tarcze kwalifikują się już do wymiany? Auto ma przejechane 89tyś na oryginalnych klockach i tarczach, zastanawiam się czy razem z klockami muszę zmienić też tarcze.
                                51769769_391888714702377_3302376804588716032_n.jpg
                                51874722_2297990840264129_5400009677717110784_n.jpg
                                51708306_580982342368957_5942805024655540224_n.jpg

Comment

Working...
                                X