Karlik nie istnieje online i mają wy..bane co o nich piszą. Tym bardziej nie przejmują się forumowiczami. Ja sprawę załatwiłem inaczej. W czasie ostatniego przeglądu rozmawiałem z władzami i menagmentem karlika i zaproponowałem żeby w ramach zadośćuczynienia wymienili mi klocki na nowe. Za free. Po dłuuugich rozmowach wewnętrznych zgodzili się. I mam nowe klocki(potwierdzone przez mechanika )
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana klocków co 25'000 km
Collapse
X
-
Ale pewnie zanotowali sobie, że przy następnej twojej wizycie, trzeba te free od ciebie odzyskać
Comment
-
czeka mnie wymiana klocków po 38k, mam pytanie jakie klocki polecacie (w tym wątku doczytałem że ATE są godne uwagi), oraz co ktoś się orientuje ile ASO woła za taką wymianę, a może olać ASO i wymienić we własnym zakresie czyt. nie w ASO. (auto po gwarancji)
Jak rozkłada się zużycie klocków, bo wnioskuję że po 38k do wymiany będą tylko przednie klocki ?Last edited by Alwin; 18-05-2016, 18:23.
Comment
-
Zmieniałem przód pierwszy raz przy 68tys i klocki kupiłem sam a wymianę zleciłem do ASO. Sama wymiana kilkadziesiąt złotych bo liczą sobie od roboczogodziny i z tego co pamiętam nie wyszła nawet godzina. ATE koszt koło 240 złotych chyba. Tył jeszcze nie zmieniany, przebieg 77tys.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Dzięki panowie, klocki mam w takim razie wytypowane, jak dobrze znalazłem to są to ATE model 13.0460-7284.2 do dostania za 180zł
Ostatecznie raczej zdecyduje się na ASO, gdyż w przyszłym roku zamieniam Civica na coś większego, więc wydaje mi się, że historia auta serwisowanego w ASO w przypadku odsprzedaży będzie bardziej na +
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaDla zainteresowanych podasz namiar?
Nie chcę póki co reklamować któregoś z nich, bo jeszcze ich nie zamówiłem.
Comment
Comment