Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzynka bezpieczników i samo-diagnostyka Civic sedan 4D IX (1.8) - pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzynka bezpieczników i samo-diagnostyka Civic sedan 4D IX (1.8) - pomoc

Witam Panów,
    słowem wstępu cieszę się, że trafiłem na to forum, ze względu (moja opinia) jest merytoryczne i jak zauważyłem pomocne.

Ze swoja "Hanią" mam pewien problem. Wyskoczył mi już drugi raz "check engine" i węsząc na forum znalazłem, ze można to sprawdzić zwierając w gnieździe bezpieczników dwa piny.... Super ale ja tych "dwóch" pinów nie mam, albo nie mogę znaleźć. Mam wejście na 3, 5 pinów, puste gniazdo i sporo bezpieczników - chyba ze któryś trzeba wyjąć, ale nasuwa się pytanie który? A tak na pałę też nie chcę wciskać sreberek gdzie popadnie - saperem nie jestem....

Gwoli wyjaśnienia pierwszy raz pojechałem na ASO w celu weryfikacji, skasowania błędu i określenia przyczyny. Odpowiedź ASO - parafrazując: "nie wiemy, skasowaliśmy, może być katalizator do wymiany, symbol na żółto to się nie martwić i jeździć" - no k...a serio odpowiedź ASO.
    Dodam auto miało wówczas przejechane ok. 160k. mam to drugi raz - auto jeździ, spala w normie tylko czasem jest małe wahnięcie przy gwałtownym przyśpieszaniu w okolicy 3-3,5k obrotów. Jak go przegoniłem po autostradzie to zniknął CE i powrócił po kilku dniach (zaliczam to do drugiego razu). W ASO moja noga więcej nie postanie, dlatego szukam pomocy tu i z góry za nią dziękuję.

PS: w innym poście pytałem się o świece ponieważ będę je wymieniał.

Osobiście bym żadnych pinów nie zwierał tylko kupił tanszy Interface na Bluetooth który komunikuje się ze smartphonem. Poleciłbym swój ale musiałbym odkopać jak się nazywa. Masz rocznik 2012, czy bierze olej? Miałem regularnie checka z katalizatorem dlatego kupiłem interface aby kasować błąd. Obecnie błędu nie mam po zmianie oleju ale to odrębny temat.

Comment

jak do tej pory nie bierze oleju - nawet mnie to kiedyś zastanawiało i przestałem kupować litr na dolewki...

masz na myśli coś w tym guście? TESTER DIAGNOSTYCZNY SKANER KOMPUTER S300 PRODIAG

dodatkowo znalazłem na forum

Pytania użytkowników: - jak sprawdzić, czy moje auto podiada złącze diagnostyczne ISO OBDII i gdzie ono się znajduje ? - czy kupić Interfejs pod Laptopa czy Skaner Diagnostyczny ? - jestem laikiem, czy obsługa jest skomplikowana ? - jaki skaner kupić MARKA? i (czy za 90zł czy za 300zł) ? - jaki skaner będzie działał z moją hondą ? - czy mogę go wykorzystać do innej marki samochodu ? - czy skaner działa z silnikiem benzynowym czy diesla ? - do jakich samochodów mogę go podłączyć ? -
      Last edited by Junior2003; 26-09-2020, 19:47.

Comment

Ten który ja zakupiłem to VieCar biały trapezowy. Podobno najtańszy poprawnie działający Chińczyk. U mnie funkcjonuje bez problemu. Z wyglądu taki jak ten: https://allegro.pl/oferta/bluetooth-...SABEgL7P_D_BwE

Comment

Working...
        X