Definicja P420 Układ katalizatora spalin poniżej progu efektywności.
Nie można mówić o awarii sondy gdy System diagnostyki nie komunikuje takiej awarii.
Emulator tu nie pomaga.
Ja bym założył oryginalną sondę.
Jeśli problem się nie rozwiąże udaj się do ASO.
ASO może zasugerować wymianą Kata za 100 milinów $, się nie przejmuj, przemyśl zakup używanego kata do swojego modelu. (ja sobie nie przypominam aby komuś przy 90tys km przebiegu popsuł się katalizator. tak że szansa kupienia używki sprawnego kata z 2014 jest bardzo duża)
zobacz ile rzeczy może wpływać na tą sytuację, przeczytaj ten artykuł: http://fault-code.com/p0420/
tu masz podobny temat i niestety koledzy nie napisali czy pomogło i co zrobili nie odezwali się już na forum, a temat jak widać jest popularny
Check Engine ,bład sondy lambda
- Przed rozpoczęciem usuwania usterek, zapisać wszystkie dane zatrzymane i dane obrazu zapisane w module oraz zapoznać się z ogólnymi informacjami dotyczącymi usuwania usterek.
- Jeśli niektóre z poniższych kodów DTC wskazywane są jednocześnie z DTC P0420, usunąć w pierwszej kolejności usterki wskazywane przez te kody, a następnie ponownie sprawdzić występowanie DTC P0420.
P0137, P0138: Drugi HO2S (czujnik 2)
P0141: Grzałka drugiego HO2S (czujnik 2) - Ten DTC (P0420) może być spowodowany niską jakością paliwa.
Nie można mówić o awarii sondy gdy System diagnostyki nie komunikuje takiej awarii.
Emulator tu nie pomaga.
Ja bym założył oryginalną sondę.
Jeśli problem się nie rozwiąże udaj się do ASO.
ASO może zasugerować wymianą Kata za 100 milinów $, się nie przejmuj, przemyśl zakup używanego kata do swojego modelu. (ja sobie nie przypominam aby komuś przy 90tys km przebiegu popsuł się katalizator. tak że szansa kupienia używki sprawnego kata z 2014 jest bardzo duża)
zobacz ile rzeczy może wpływać na tą sytuację, przeczytaj ten artykuł: http://fault-code.com/p0420/
tu masz podobny temat i niestety koledzy nie napisali czy pomogło i co zrobili nie odezwali się już na forum, a temat jak widać jest popularny
Check Engine ,bład sondy lambda
Comment