Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tryb serwisowy i-MID

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jak ja przemiescisz na linie i zaczniesz klikac strzalkami to linie sie zaczna wyginac..

Comment

Zamieszczone przez emvipi Zobacz posta
      Jak ja przemiescisz na linie i zaczniesz klikac strzalkami to linie sie zaczna wyginac..
      no tak , ale jeśli wejdziesz w tryb serwisowy i w opcje kamery ta kropka jest w dolnym lewym rogu ekranu i jeśli naciskasz strzałkę ona się przemieszcza, można ją przesuwać w górę i w prawo, nie mówię tu o umieszczeniu jej na liniach poprzecznych.

Comment

Czyli de facto, kropka nie ma znaczenia? - chodzi mi o jej współrzędne.

Jak ja przemiescisz na linie i zaczniesz klikac strzalkami to linie sie zaczna wyginac.
        Teraz mnie to utwierdza, że kropka jest dla zmylenia przeciwnika, tzn. nas użytkowników. Aczkolwiek na pewno jest jakieś ukryte jej znaczenie.
        Last edited by gregorzal; 08-07-2015, 12:38. Powód: wklejenie odpowiedzi w jednym poście

Comment

Zamieszczone przez gregorzal Zobacz posta
          Czyli de facto, kropka nie ma znaczenia? - chodzi mi o jej współrzędne.
          nie wiem czy nie ma znaczenia, może ktoś by jeszcze dał fotkę domyślnego u siebie ustawienia tej kropki

Comment

Ma znaczenie. Jak sie klika selectem to ona sie przemieszcza w punkty na liniach. Jak sie w takim punkcie uzyje strzalek zmienia sie ksztalt linii..

Comment

Ma znaczenie. Jak sie klika selectem to ona sie przemieszcza w punkty na liniach. Jak sie w takim punkcie uzyje strzalek zmienia sie ksztalt linii..
              tak ale jak wejdziesz w tryb kamery to jak nie użyjesz select to kropkę możesz płynnie przesuwać strzałkami i nie musi ona wchodzić na linie, po prostu przesuniesz ją kawałek w prawo lub w górę (nie na linię)

Comment

civic sport 2015 w menu serwisowym chcąc zobaczyć kamerę cofaniaIMG_20161228_173546.jpg

może mi ktoś ze sportem napisać jakie powinny być wartości na liniach X i Y ? coś chyba przestawiłem.
                czy mając connecta też macie taki obraz?

IMG_20161228_173528.jpg

Comment

20170128_122251.jpg

mam jak na obrazku...

007

224

Comment

Najprostszy sposób by w dowolnym momencie wywołać podgląd z kamery to wciśnięcie i przytrzymanie przycisku MENU na kierownicy, oraz pięciokrotne naciśnięcie tego okrągłego przycisku SOURCE, również na kierownicy.
                    Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                    Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Rozumiem, że sprawa dotyczy samochodów, które nie posiadają dotykowego ekranu, więc tych, gdzie kamera cofania wyświetla się na ekranie i-mid.
                      Czy wciśnięcie przycisku menu i pięć razy source powoduje, że możecie normalnie jechać do przodu i mieć puszczoną kamerę cofania?

Jak to się ma to wersji 2015, gdzie jest też ekran dotykowy, na którym jest wyświetlana kamera cofania?

Comment

można jechać normalnie do przodu i jest podgląd do tyłu z kamery, te co mają connect nic nie wyświetlają (szary ekran na imid wtedy) - nie da się włączyć tego podglądu z kamerki

Comment

W wersjach poliftowych bez connecta od 2015 ta sztuczka nie działa. Albo robię coś nie tak
                          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

@Radon
                            Jeśli masz wersję tylko z tym małym wyświetlaczem pod szybą to powinno działać.
                            Trzymasz wciśnięte MENU i klikasz 5 razy SOURCE.
                            Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                            Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Potestuję jutro raz jeszcze
                              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Mam pytanie odnośnie Trybu serwisowego ale do nawigacji,bo mam zablokowaną kodem ,może za pomocą trybu serwisowego
                                uda się usunąć kod antykradzieżowy ,proszę o pomoc[ATTACH=CONFIG]38591
                                Załączone pliki

Comment

Working...
                                X