Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tryb serwisowy i-MID

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam,

Odświeżę nieco temat...

Opisaliśmy w tym temacie 2 ukryte funkcje/menu dostępne na wyświetlaczu i-MID:

1. Podgląd kamery cofania (ustawianie linii pomocniczych)
    Kod:
    Na dowolnym ekranie (poza menu) wciskamy i trzymamy "MENU", a następnie 5x naciskamy "SOURCE"
    2. Menu serwisowe "Service Diag" (testy ekranu/klawiszy, ustawienia, kamera cofania...)
    Kod:
    wchodzimy do Menu pojazdu" poprzez naciśnięcie "MENU", a następnie naciskamy jednocześnie "MENU" i "SOURCE" aż pojawi się menu serwisowe (około 10s)

Wczoraj przez przypadek odkryłem kolejne ukryte menu:

3. Menu "Engineering Diag"
    Kod:
    wchodzimy do "Menu pojazdu" poprzez naciśnięcie "MENU", potem wciskamy i trzymamy "MENU", a następnie 5x naciskamy "SOURCE"

Z tego co udało mi się na razie odszukać, to że menu to służy do aktualizacji oprogramowania ale nie znam szczegółów. Może ktoś z forumowiczów już się z tym menu wcześniej spotkał i wie o nim nieco więcej?

Poniżej struktura tego menu:

"Engineering Diag"
    • "Version"
      • "MAJOR 700" (brak opcji)
      • "SYSTEM 303" (brak opcji)
      • "HMI 206" (brak opcji)
      • "MM2 077" (brak opcji)
      • "CDDSP 061" (brak opcji)
      • "Version Up"
        • "SYSTEM" (wyszarzone - prawie nie widać)
        • "HMI" (wyszarzone - prawie nie widać)
        • "MM2" (wyszarzone - prawie nie widać)
    • "In Line Diag"
      • "Set Incomplete" (wybranie powoduje przejście o poziom wyżej)
      • "Set Complete" (wybranie powoduje przejście o poziom wyżej)

I kilka zdjęć z tego menu:
    20190514_213754.jpg
    Mój C I V I C --> Szara myszka - Civic 1,8 Sport 2013

Comment

Aby zrobić update i-mida trzeba miec spreparowanego pendive'a z firmwarem.
      Gdzies miałem service biuletin z tej czynności
      4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
      Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

i co masz pendive'a z firmwarem? ale nawet gdybyś miał to coś by było nowego?

Comment

Zamieszczone przez lukadulach Zobacz posta
          i co masz pendive'a z firmwarem? ale nawet gdybyś miał to coś by było nowego?
          nie mam, a czy coś by było nowego to nie wiem.
          4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
          Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

No to dup....Właśnie chodzi o aktualizacje oprogramowania ( do szału mnie doprowadza podwójne naciskanie pilota aby otworzyć wszystkie drzwi ). Szukam takiego Miglanca co to ma i umie się z tym obchodzić ? Może jakiś Miglanc z serwisu Hondy się odezwie ?

Comment

Ale otwieranie wszystkich drzwi można zmienić w i mid, jest tam gdzieś opcja o otwieraniu drzwi, wiem bo też tak miałem, przestawiłem i już otwierają się wszystkie naraz.

Comment

Zamieszczone przez blaugrana20 Zobacz posta
                Ale otwieranie wszystkich drzwi można zmienić w i mid, jest tam gdzieś opcja o otwieraniu drzwi, wiem bo też tak miałem, przestawiłem i już otwierają się wszystkie naraz.
                Ty masz, ale inni nie mają. W przedliftowych nie ma takiej opcji dostępnej w i- mid. Stąd pytanie kolegi o update i-mid ( komputera).

Comment

Od pierwszego małego liftu z 2014 można ustawić otwieranie drzwi wszystkich lub tylko kierowcy. Wtedy też pojawił się język Polski komputera pokładowego.

Comment

Dobra panowie ...pogadalismy i teraz jest nadal pytanie bo "lufa w krzokach" ...Gdzie jest ten pendrive z tym update....Bo mnie szlag jasny trafi z tymi drzwiami. Zapominam i sie szarpie ze trzeba dwa razy wcisnac ...nie mówie juz o innych rzeczach...
                    ,

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                      Od pierwszego małego liftu z 2014 można ustawić otwieranie drzwi wszystkich lub tylko kierowcy. Wtedy też pojawił się język Polski komputera pokładowego.
                      miałem z 2013 i był język polski

Comment

No i co dalej ? "Miałem z 2013 i był język polski " ..............Ja tez chce miec ...............

Comment

A ja mam takie coś

IMG_0237.jpg

Comment

Witam.
                            U mnie w ukrytych funkcjach jest dostęp do kamery cofania oraz Pandory którą mogę ustawić na ON, lecz mój pojazd nie posiada ani kamery cofania ani blueconnect

Comment

W moim przypadku ekran zablokował się na menu diagnostycznym (in line diag) i wyświetlał je zawsze po włączeniu samochodu. Diagnostyka pokazywała jakiś błąd.
                              Aby wyłączyć tryb diagnostyczny pojawiający się przy uruchamianiu samochodu należy:
                              1. Wyjść z niego naciskają 5x SOURCE, następnie przytrzymać MENU+SOURCE (najpierw zacząć od przytrzymania SOURCE, następnie oba razem)
                              2. Wejść do menu pojazdu wciskają przycisk MENU (pojawi się ekran z wyborem komputera pokładowego), następnie wcisnąć i trzymać MENU i 5x nacisnąć SOURCE. W menu IN LINE DIAG wybrać SET COMPLETE.

Comment

Working...
                              X