Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dźwięk przy wsciskaniu sprzegła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

To molestuj i się dowiedź
    Mi piszczały klocki - wymieniłam. Powiedzieli, że popiszczą jeszcze trochę i będzie ok. To trochę już trwa i nadal piszczy... Jak pojadę do mechanika tez się o to dopytam.
    Moje EP4
    http://www.civicforum.pl/showthread....P4-by-Ciri-%29

A czy Ty odwiedziłeś już dzisiaj naszą stronę na Facebook?

https://www.facebook.com/Civicforumpl

Comment

Zamieszczone przez marynarz1985 Zobacz posta
      gość z serwisu zrobił głupią minę i powiedział, że pierwszy raz ktoś z takim problemem się zgłasza
      Niech poczyta Nasze forum to zobaczy że problem istnieje. Mnie akurat on nie dotyczy ale parę osób zwracało już na to uwagę w IX-kach.

Comment

Marynarz, a po co Ci wymieniali czujnik położenia sprzęgła? Jakieś szarpania miałeś?

Comment

Popsuł się Start/Stop i winny był czujnik sprzęgła.

Comment

Dzięki Marynarz za info. Ja jeżdżę dalej i olewam - nie ma się co zbytnio rozczulać nad autkiem, w końcu gwarancja jest długa.
            Jak trafię w końcu do ASO to napiszę co mi powiedzieli, choć potrwa to jeszcze.

Comment

Czołem,

jestem po przeglądzie w ASO i magicy nie dopatrzyli się niczego niepokojącego w w pracy sprzęgła, a że je wyraźnie słychać - cóż, ponoć to kwestia czujników.
              Jeździć dalej, nie przejmować się brzmi diagnoza, więc jeżdżę. Mechanik mówił, że ze sprzęgłem zdarzały się problemy w poprzedniej generacji, ale w IX nie słyszeli

Comment

Ja po przejechaniu ok 500km mam trochę inny dźwięk naciskając sprzęgło - słyszę chlupotanie jakby płynu. Sprzęgło chodzi bez problemu leciutko, możliwe żeby coś się zapowietrzyło bo słyszę jakby chlupot wody? Jest to na tyle jednak ciche, że przy radiu nie da się tego stwierdzić. Ale staram się być czujny w początkowym użytkowaniu auta.

Comment

Sprawa się wyjaśniła po pobycie w ASO, winny hałasu jest czujnik sprzęgła, który można wymienić na gwarancji a że trzeba go zamawiać to umówiliśmy się, że pojeżdżę jeszcze trochę i jak nie przejdzie to wracam i wymieniamy. U mnie teraz ten dźwięk słychać już wyraźnie i radio nie pomaga.

Comment

Ja mam taki dźwięk : https://www.supershare.pl/?d=48242E352
                    Wcześniej tego nie miałem dopiero po około 3tys km.

Comment

U mnie to samo co w poście wyżej. Przejechane 4k km dopiero i wydaje mi się, że od nowości tak było...

Comment

mam ten sam dźwięk auto przebieg 6000 km

Ojj sporo niedoróbek niestety , nie wspominając o dziwnych szarpnięciach przy przyspieszaniu na przykład mam drugi bieg i 2.5 tys. obrotów mocniej wcisnę pedał przyspieszenia i jest szarpnięcie i dopiero idzie, nie wiem czy to normalne czy to uroda silników i-vtec
                        Wiecie coś na ten temat ?

Comment

@felipewroc u mnie też to było do czasu jak wymieniłem olej na 5W40. Wcześniej lałem 5W30. Do dzisiaj żadnych szarpnięć. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale mi pomogło. Auto 23K 2012r.

Comment

Może to być jakiś błąd oprogramowania. Tak miałem w peguotie 307.

Comment

Working...
                            X