Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dźwięk przy wsciskaniu sprzegła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dźwięk przy wsciskaniu sprzegła

Witam,

dzisiaj przy wciskaniu sprzegla zaczal sie pojawiac dziwny mechaniczny dziewiek, cos jakby walnieta zebatka posluchajcie: https://www.dropbox.com/s/ytvew2egow...2017.37.00.mp4

wiecie moze co jest przyczyna? czy jechac z tym do serwisu?

pozdrawiam
    Robert

Proszę zapoznaj się z regulaminem i zgodnie z nim przedstaw w odpowiednim dziale.
    Last edited by Alix; 27-08-2013, 01:56.

U mnie podobnie stukała pierwsza wadliwa pompa sprzęgła. Druga juz raczej skrzypiała
    Ponoć w IX gen problem już nie wystepuje.... :P Jaki przebieg auta ?
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Potwierdzam kłopot

Wyraźnie to samo słyszę u siebie. Przebieg tylko 740 km ...
      Widocznie problem poprzedniej generacji w IX nadal nie jest rozwiązany

Jak taka zacna Firma mogła tego nie ogarnąć ?? Irytujące bardzo w nowej furce. Mam jeszcze w rodzinie 2 inne autka więc otwarcie meczu mamy:
      Honda vs Toyota vs Vw 0:1:1. Servis odpuszczam póki co i ogień - zobaczymy co dalej

Comment

Wszystkie tego typu "dolegliwości" trzeba zgłaszać w serisie, mamy gwarancję w końcu. Ja na razie się nie wsłuchiwałem, ale w mojej Hance VII gen. sprzęgło skrzypiało, tyle, że po kilku smarowaniach stwierdziłem, że ten typ tak ma i nie ma sensu zwracać na to uwagi
        Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Zgadza się, że trzeba zgłaszać ja do przeglądu jeszcze mam sporo więc śmigam dalej i nie panikuje, ale wyraźnie to słyszę co wkurza trochę w nowym aucie.
          Postukuje dokładnie identycznie jak w linku powyżej, posłuchajcie i powiedzcie czy to normalne w nowym aucie ??? Było tych nowych już trochę i żaden nie maił takiego hobby, nawet Felicja 16 lat temu

Comment

Mamy już tu na forum kilka IX z przebiegiem ponad 20tys i jak na razie nikt nie zgłaszał problemu wadliwej pompy sprzęgła więc to raczej nie jest kontynuacja problemów z VIII gena. Dlatego wydaje mi się że to coś innego. Civic potrafi na początku zaskoczyć jakąś niedoróbką angielskiego (lub tureckiego) montażu ale potem jest już OK.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Na pompę sprzęgła to bym nie stawiał - raczej jakieś mocowanie samego pedału - bzdura jakaś raczej - na przeglądzie magiki z ASO sobie posłuchają, no chyba, że radio wysiądzie i nie będzie czym zagłuszać to pojadę wcześniej

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                Mamy już tu na forum kilka IX z przebiegiem ponad 20tys i jak na razie nikt nie zgłaszał problemu wadliwej pompy sprzęgła więc to raczej nie jest kontynuacja problemów z VIII gena. Dlatego wydaje mi się że to coś innego. Civic potrafi na początku zaskoczyć jakąś niedoróbką angielskiego (lub tureckiego) montażu ale potem jest już OK.
                U mnie już prawie 29 tyś. i (odpukać) nie ma takiego problemu, tak więc nie jest to chyba seryjny problem.

Comment

Miałam coś takiego dwa razy w VIII genie, Wymieniałam na gwarancji, Od ostatniej wymiany minęły dwa lata i nic na szczęście już się nie dzieje. W ASO tłumaczyli, że podobno wyszła jakaś wadliwa partia i stąd problemy. Ja bym na Twoim miejscu nie czekała tylko wymieniała do skutku, po coś ta gwarancja jest

Comment

Dzięki Chłopaki za infa
                    Tematu nie odpuszczę i ASO prędzej czy później musi z tym się zmierzyć...mam nadzieję skutecznie, ale gwarancji trochę jest to stresu nie ma.

EDIT.
                    AAA sory Chłopaki i Dziewczyny ma się rozumieć

Na przyszlosc polecam korzystanie z opcji edycji posta, Cris

mod: jak już to Dziewczyny i Chłopaki.
                    Last edited by syriuszteam; 08-11-2013, 13:02.

Comment

U mnie tez cos tam stuka podobnie jak tobie, ale tylko wtedy gdy energicznie nacisnę sprzęgło, jak wciskam powoli to nic nie słyszę. W ogóle to przysłuchałem się sprzęgłu po Twoim poscie. Do tej pory nic nie słyszałem. Dźwięki są na tyle ciche ze muszę sie wsłuchać aby cokolwiek usłyszeć, jak radio jest włączone to problem znika . Raczej nic z tym nie będę robił bo mi nie przeszkadza. Najwyżej powiem o tym w ASO w najbliższy czwartek jak będą mi wymieniać uszkodzony czujnik od Auto Stop silnika.
                      Pozdrawiam

Comment

To daj znać co w ASO chłopaki Ci powiedzieli. Jak na mój słuch trochę to za głośno stuka. Chyba, że to urok naszych aut - to moja pierwsza Honda i mam nadzieję nie ostatnia bo autko naprawdę daje dużo frajdy z jazdy no i sobie oryginalnie wygląda - choć znajomi mi już pojechali, że szpetne jest szczególnie z tyłu (zazdrość ????) - co kto lubi (brunetki, blondynki), a mi się tam podoba

Comment

Dam znać i jeszcze przypomnę się im o piszczeniu hamulców. Bo podjeżdżanie do świateł jak stary jelcz mnie trochę denerwuje.

Comment

Zamieszczone przez marynarz1985 Zobacz posta
                            Dam znać i jeszcze przypomnę się im o piszczeniu hamulców. Bo podjeżdżanie do świateł jak stary jelcz mnie trochę denerwuje.
                            Daj znać proszę również co powiedzieli na piski. U mnie klocki również strasznie piszczą, a do tego sprzęgło "stęka" :P
                            C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Na sprzęgło powiedzieli, że nie słyszą nic niepokojącego. O klockach się zdziwili. Powiedzieli, że mogą piszczeć jak są zimne. Jak im powiedziałem, że po 400 km trasy dalej piszczą to gość z serwisu zrobił głupią minę i powiedział, że pierwszy raz ktoś z takim problemem się zgłasza. Jako że nie maiłem czasu na dłuższą rozmowę(prawie godzinę wymieniali mi czujnik położenia sprzęgła) to chwilowo odpuściłem, ale jadę w przyszłym tygodniu wymienić opony to będę ich dalej molestował. A tak w ogóle to mi nie przeszkadzało stukające sprzęgło dopóki nie przeczytałem tego wątku )

Comment

Working...
                              X