Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Filtr paliwa do 1.8 benzyna
Collapse
X
-
po wymianie filtra mam przeczucie ze usterka tzw czkawki przy obrotach 2200-2500 została usunięta. Próbowałem czyszczenia przepustnicy bądź samego zaworu ivtec, lecz bez rezultatu. Może niewielki spadek ciśnienia paliwa generował ta przypadłość bądź miał wpływLast edited by jacks; 29-03-2023, 23:30.
Comment
-
Zamieszczone przez jacks Zobacz postapo wymianie filtra mam przeczucie ze usterka tzw czkawki przy obrotach 2200-2500 została usunięta. Próbowałem czyszczenia przepustnicy bądź samego zaworu ivtec, lecz bez rezultatu. Może niewielki spadek ciśnienia paliwa generował ta przypadłość bądź miał wpływ
Comment
-
Zamieszczone przez arkan Zobacz postaCo masz na myśli pisząc "czkawka" ?
Comment
-
Cześć, warto wymienić filtr, bo odczułem że samochód stał się bardziej elastyczny co przełożyło się na spalanie o 0,5l, na tych samych odcinkach. Filtr zmieniany przy 160 tyś. Poprzedni właściciel chyba nie czuł potrzeby. Wymiana nie jest trudna. Film cyrliki dużo mi pomógł i przyrząd za 34zl. Np.Satra obowiązkowy. Bez niego nie podchodźcie
Comment
-
ale temat dotyczy 1,8 UFo? czy 1,4 z 1998r? ... elastyczny to chyba dobrze? ..czy chodziło o dynamiczny? ..tak czy siak paliwo PB95 od jesieni zeszłego roku nie ma już 100% benzyny w benzynie, wiec skoro odczuwasz słabszy bolid, to tak jest.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment