Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr paliwa do 1.8 benzyna

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
    VIII i IX filtry są takie same?
    Nie.

IX-gen: 17048-TV1-E00
    VIII-gen: 17048-SMG-E00

Comment

po wymianie filtra mam przeczucie ze usterka tzw czkawki przy obrotach 2200-2500 została usunięta. Próbowałem czyszczenia przepustnicy bądź samego zaworu ivtec, lecz bez rezultatu. Może niewielki spadek ciśnienia paliwa generował ta przypadłość bądź miał wpływ
      Last edited by jacks; 29-03-2023, 23:30.

Comment

Zamieszczone przez jacks Zobacz posta
        po wymianie filtra mam przeczucie ze usterka tzw czkawki przy obrotach 2200-2500 została usunięta. Próbowałem czyszczenia przepustnicy bądź samego zaworu ivtec, lecz bez rezultatu. Może niewielki spadek ciśnienia paliwa generował ta przypadłość bądź miał wpływ
        Co masz na myśli pisząc "czkawka" ?

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
          Co masz na myśli pisząc "czkawka" ?
          zapewne ma to związek z zapinaniem się ivteca w tym przedziale obrotów dla mnie to moment zadławienia się/ zawiechy. Na forum podobne objawy opisywane było właśnie jako typowe szarpanie w tym konkretym przedziale obrotów.

Comment

Cześć, warto wymienić filtr, bo odczułem że samochód stał się bardziej elastyczny co przełożyło się na spalanie o 0,5l, na tych samych odcinkach. Filtr zmieniany przy 160 tyś. Poprzedni właściciel chyba nie czuł potrzeby. Wymiana nie jest trudna. Film cyrliki dużo mi pomógł i przyrząd za 34zl. Np.Satra obowiązkowy. Bez niego nie podchodźcie

Comment

ale temat dotyczy 1,8 UFo? czy 1,4 z 1998r? ... elastyczny to chyba dobrze? ..czy chodziło o dynamiczny? ..tak czy siak paliwo PB95 od jesieni zeszłego roku nie ma już 100% benzyny w benzynie, wiec skoro odczuwasz słabszy bolid, to tak jest.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X