Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana oprogramowania silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
    a gdzie tu radio ? B-can? Czy po prostu nie ma komunikacji po Can-ie ?
    Zerknij na poprzednią stronę wątku, na wcześniejszy schemat.

Comment

Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
      W VIII i IX-genie jest dokładnie tak samo:
      Akurat tu jest topografia z którą nie miałem doczynienia,widać że co generacja,to więcej problemów,skoro podstawowa sieć została tak poważnie odciążona.Byłem przekonany że moduł kabinowy będzie na szynie po drodze między zegarami a ECU,a tu zonk ,bo okazuje się że został całkowicie odsunięty i jest w odrębnym układzie. Jak dla mie bomba,tak powinno się konstruować sieć,a nie jak we Francuskim gównie,gdzie jeden upalony moduł potrafi usadzić całą komunikację łącznie z gniazdem pod tester-auto głuche i ślepe.
      Tutaj każdy robi swoje,a jak coś ciężkie do znalezienia poleci,to wyjmiesz zegary i są dwa odizolowane pola poszukiwań.

Dalej nie wiemy co robi "k"
      Last edited by m26; 28-10-2016, 15:33.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
        Dalej nie wiemy co robi "k"
        A przypadkiem nie służy do diagnostyki ?
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Możliwe,choć to dziwne by było.

EDIT chyba masz rację,bo to jedyne połączenie,gdzie schemat pokazuje łączność dwukierunkową .
          Last edited by m26; 28-10-2016, 16:09.

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
            A przypadkiem nie służy do diagnostyki ?
            Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że numer ze sreberkiem z VIII-gena (patrz: https://www.civinfo.com/forum/how/70...ial-tools.html) jest możliwy także w IX. Jednostka audio czyta kody błędów przez linię K a i-MID je wyświetla.

Comment

Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
              Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że numer ze sreberkiem z VIII-gena (patrz: https://www.civinfo.com/forum/how/704...ial-tools.html) jest możliwy także w IX. Jednostka audio czyta kody błędów przez linię K a i-MID je wyświetla.
              Dobrze prawisz
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

To teraz ktoś musi to sprawdzić. Ja nie mam takiego auta,a więc....

Comment

Cześć,
                  czy mozna samemu bez kompa sprawdzić jaka jest wersja oprogramowania silnika.
                  wiem, ze oprogramowanie radia można za pomocą kombinacji przycisków panelu radia.

Comment

Zamieszczone przez CHRIS1969 Zobacz posta
                    Cześć,
                    czy mozna samemu bez kompa sprawdzić jaka jest wersja oprogramowania silnika.
                    wiem, ze oprogramowanie radia można za pomocą kombinacji przycisków panelu radia.
                    tylko przez HDS
                    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Jest ktoś z forumowiczów z Krakowa lub północnych okolic Krakowa posiadający HDS i może zweryfikować, czy muszę jechać do ASO.
                      Ew. gdzie zdobyć HDS

Comment

Zamieszczone przez CHRIS1969 Zobacz posta
                        Jest ktoś z forumowiczów z Krakowa lub północnych okolic Krakowa posiadający HDS i może zweryfikować, czy muszę jechać do ASO.
                        Ew. gdzie zdobyć HDS

Będę w poniedziałek w Krakowie, możemy sie gdzieś spiknąć koło Krężela bo tam jestem umówiony na 12:00 to Ci mogę sprawdzić co tam chcesz.
                        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Wielkie dzięki za chęć pomocy, ale niestety w tych godzina jestem w pracy i to po drugiej stronie Krakowa

Comment

Working...
                          X