Właśnie kiedyś tam brat zrobił zakupy,więc ja tam nic nie kupię.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Świece zapłonowe w IX gen 1,8
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Ahc9 Zobacz postaCzy jest możliwe żeby podrobić świece.
W opisie jest:
DENSO Iridium Tough świeca zapłonowa
CNG/LPG
a odstęp między elektrodami to nadal 1,1 mm.
Comment
-
Ciekawe, że na swojej stronie oferują w cenie dużo wyższej.
Comment
-
Czy w przypadku silnika palącego olej jest sens kupować oryginalne świece? Czy lepiej coś tańszego i za jakiś czas kolejna wymiana (najlepiej już po remoncie)? btw - czy te świece jeszcze trochę wytrzymają czy są do wymiany natychmiast? W weekend będę miał dłuższą podróż.Załączone pliki
Comment
-
Zamieszczone przez mj008 Zobacz postaBTW - czy takie świece (zdjęcia wyżej) trzeba wytrzeć z oleju przed wkręceniemMają całkowicie spalone elektrody irydowe. Swoją drogą świece po 100 tys. zwykle wyglądają lepiej...
Comment
-
moim zdaniem ta świeca jest całkiem dobra http://www.motoakces.pl/foto/akcesor...6k11s_mini.JPG
ona jest po prostu oblepiona jakimś osadem, szlaką lub czymś podobnym do szlaki popiołowej.
Elektrody są na moje oko po ocenie elektrod nie zużyte prawie w ogóle.
Tu się nasuwa raczej pytanie o to jakiego paliwa używasz? z czym to paliwo jest?, czy jest np. lpg? czy przypadkiem nie ma jakiegoś problemu z układem paliwowym, czy przypadkiem nie ubywa płynu chłodzącego? taki wygląd też może być od przepalanego w dużej ilości oleju silnikowego.
W każdym razie musisz sobie wyobrazić jak wyglądają denka tłoków. Tam musi być niezły syf. Pytanie jest o kondycję silnika? - czy nie ubywa płynów ustrojowych (olej lub ciecz chłodząca) i pytanie drugie co jest mu "podawane do jedzenia"? Bo to czym się żywi ten silnik nie jest zjadane w całości a odkłada się na komorze spalania.
Jak to wyczyścisz to pewnie pojawi się elektroda z izolatora.
No chyba że to były świece standardowe i elektrodę wypaliło na stożek.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Jakie świece zapłonowe polecacie?
Moje obecne Denso Irydium DXU22HCR-D11S wyglądają mocno średnio.
Polecicie jakiś zaufany sklep odnośnie zakupu tych Denso?Last edited by hondamanone; 10-11-2019, 21:23.
Comment
-
Comment
Comment