Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece zapłonowe w IX gen 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Właśnie kiedyś tam brat zrobił zakupy,więc ja tam nic nie kupię.

Comment

• Zamieszczone przez Ahc9 Zobacz posta
      Czy jest możliwe żeby podrobić świece.
      Ze świecami do IX gen pomimo jego istnienia na rynku polskim od przeszło 7 lat nadal jest problem z zamiennikami, a do LPG to już w ogóle brak pomimo ofert takich jak ta np. https://www.autodoc.pl/denso/12812864
      W opisie jest:
      DENSO Iridium Tough świeca zapłonowa
      CNG/LPG
      a odstęp między elektrodami to nadal 1,1 mm.

Comment

• Przesyłka odebrana (2 dni) na zaplombowanym pudełku japan więc chyba będzie ok.

Comment

• Ciekawe, że na swojej stronie oferują w cenie dużo wyższej.
          Asortyment: świece iskroweProducent: DENSOGrupa: IRIDIUM POWERModel: DXU22HCR-D11SNr porządkowy: 3483 Opis:Rozwartość klucza: 16,0 mmŚrednica gwintu: 12,0 mmDługość gwintu: 28,0 mmOdstęp elektrod: 1,1 mmIlość elektrod: 1Technika połączeń: SAE

Comment

• Tak.Cena z ich stronki odpowiada cenie którą znalazłem na miejscu,a tu jednak parę złociszy mniej.Jeszcze jedno,jak wyczytałem szczeliny nie ruszać (te 'końcówki' są tycie) bo są fabrycznie ustawione ?

Comment

• Czy w przypadku silnika palącego olej jest sens kupować oryginalne świece? Czy lepiej coś tańszego i za jakiś czas kolejna wymiana (najlepiej już po remoncie)? btw - czy te świece jeszcze trochę wytrzymają czy są do wymiany natychmiast? W weekend będę miał dłuższą podróż.
              Załączone pliki

Comment

• Te które miałem -ngk DILZKR7B11GS- wyglądały zdecydowanie lepiej.Oprócz kupionych i zainstalowanych denso brałem też pod uwagę tańsze BOSCH 0 242 135 557 prawie połowę tańsze.

Comment

• Myślałem o tych Bosch. Zastanawia mnie tylko, że wszędzie piszą o odstępie 1,0 mm. Zdaje się, że powinno być 1,1?

BTW - czy takie świece (zdjęcia wyżej) trzeba wytrzeć z oleju przed wkręceniem?

Comment

• Dlatego też wybrałe denso,też z powodu spokojnego 100tys przebiegu.
                    Ja bym takich na pewno nie wkręcał z powrotem.

Comment

• Zamieszczone przez mj008 Zobacz posta
                      BTW - czy takie świece (zdjęcia wyżej) trzeba wytrzeć z oleju przed wkręceniem
                      Kolego - takie świece jak na zdjęciu, należy od razu rzucić w kierunku kosza na śmieci, a nie wycierać! Mają całkowicie spalone elektrody irydowe. Swoją drogą świece po 100 tys. zwykle wyglądają lepiej...

Comment

• moim zdaniem ta świeca jest całkiem dobra http://www.motoakces.pl/foto/akcesor...6k11s_mini.JPG
                        ona jest po prostu oblepiona jakimś osadem, szlaką lub czymś podobnym do szlaki popiołowej.
                        Elektrody są na moje oko po ocenie elektrod nie zużyte prawie w ogóle.
                        Tu się nasuwa raczej pytanie o to jakiego paliwa używasz? z czym to paliwo jest?, czy jest np. lpg? czy przypadkiem nie ma jakiegoś problemu z układem paliwowym, czy przypadkiem nie ubywa płynu chłodzącego? taki wygląd też może być od przepalanego w dużej ilości oleju silnikowego.
                        W każdym razie musisz sobie wyobrazić jak wyglądają denka tłoków. Tam musi być niezły syf. Pytanie jest o kondycję silnika? - czy nie ubywa płynów ustrojowych (olej lub ciecz chłodząca) i pytanie drugie co jest mu "podawane do jedzenia"? Bo to czym się żywi ten silnik nie jest zjadane w całości a odkłada się na komorze spalania.
                        Jak to wyczyścisz to pewnie pojawi się elektroda z izolatora.
                        No chyba że to były świece standardowe i elektrodę wypaliło na stożek.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zdjęcia tłoków w wątku obok Niestety pali ok. 0,4L oleju na 1000 km.

Comment

• Jakie świece zapłonowe polecacie?
                            Moje obecne Denso Irydium DXU22HCR-D11S wyglądają mocno średnio.
                            Polecicie jakiś zaufany sklep odnośnie zakupu tych Denso?
                            Last edited by hondamanone; 10-11-2019, 21:23.

Comment

• Ja kupiłem u

Comment

Working...
                              X