Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gwarancja, a felgi z oponami zimowymi we własnym zakresie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tematy już rozwijane, linki poniżej

No i ugiąłem się pod presją IX gena... narzekałem na niego, że mniej mi się podoba od ufoka, ale w końcu po lifcie i paru innych się przemogłem... raz się żyje. Ponieważ chciałbym zawczasu zaopatrzyć się w drugi komplet kół, jakie zaproponowalibyście felgi 18'' ? Coś w miarę firmowego, ale też bez szaleństw typu kucizna... Felgi najlepiej szerokości 8,0 ewentualnie 8,5 ; rozstaw śrub 5x120, ET co najmniej 40, bezpieczniejsze by było 45-50. Strasznie mi się podobają wciąż Tomassony TN1,

Czy felgi 17" do 5d są OK na polskie drogi? Opony 225/45 R17. Załacząm foty dla porównania wyglądu. 1083910840

Jakie 16” aluminiowe obręcze do civic 2012 5D na zimę? Opony 205/55 R16 Oryginalne 17" letnie są super, ale na zimę chciałbym mieć drugi komplet.

Comment

Przede wszystkim tu na forum, masz w kompendium info o wartościach nominalnych: https://www.civicforum.pl/showthread...-k%C3%B3%C5%82

A odstępstwa, zrozumiesz jak doczytasz czym jest Offset, także sporo jest na ten temat: https://www.civicforum.pl/showthread...nne-wiadomosci

Potem już możesz pobawić się kalkulatorem: https://www.felgi.pl/narzedzia-do-fe...lator-et-felgi

a na forum poszukać przykładów dopuszczalnych ET jakie userzy zakładali do swoich Hond, za i przeciw stosowaniu mniejszego ET, kwestie bezpieczeństwa, trakcji...

Comment

mi zaproponowali oryginalne felgi Honda 16" plus opony GT Radial za 3000 zł z montażem. Chyba się zgodzę bo auto odbieram daleko i będę miał 200 km do przejechania we wtorek. Czy GT Radial na zimę są spoko?

Comment

Jest to raczej budzetowa propozycja jeśli chodzi o opony. Za 3 tys zł można złożyć lepszy zestaw.

Comment

Gt radial? Wtf? Chyba jakiś żart.za darmo bym ich niue brał. Przepraszam, nawet jakby mi do nich dopłacali
            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

A opony Nokian?

Comment

Nokiany to jedne z lepszych zimówek, na nasze warunki i do tego auta szczególnie polecam obecny model WR D4. Taki złoty środek między bardziej "zimowymi" D3 a bardziej "asfaltowymi" A3 poprzednikami, mniejsze opory toczenia. Kupiłem Tacie do Vitary, solidny kawał ogumienia. Żeby nie było zdziwienia: choć to fińskie opony, większość produkcji robią made in Russia Ale to w niczym nie przeszkadza. O niebo lepiej niż te chińczyki.
                Last edited by Alix; 28-02-2016, 10:35.
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Nokian to już lepiej
                  www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Proponują mi alu image004.jpg plus nokian za 3200 zł

Comment

To nie jest zła cena za zestaw OEM kół. Na aftermarketowych felgach mógłbyś postawić auto za ok. 500 zł taniej jakbyś się postarał, ale co OEM to OEM trwałością, a trochę autem pewnie pojeździsz no i wzór fajny w stosunku do podstawowych aftermarketowych z dolnej półki no i nie musisz biegać, wozić, czekać na kurierów, martwić się czy wszystko masz i wszystko pasuje...
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

I w to bym szedł
                        www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                          Nokiany to jedne z lepszych zimówek, na nasze warunki i do tego auta szczególnie polecam obecny model WR D4. Taki złoty środek między bardziej "zimowymi" D3 a bardziej "asfaltowymi" A3 poprzednikami, mniejsze opory toczenia. Kupiłem Tacie do Vitary, solidny kawał ogumienia. Żeby nie było zdziwienia: choć to fińskie opony, większość produkcji robią made in Russia Ale to w niczym nie przeszkadza. O niebo lepiej niż te chińczyki.
                          A co sądzisz o good year'ach UG9? 2 lata temu kupiłem do tourana i sprawują się spoko. Udało mi się kupić nówki za 750 z wysyłką.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

UG9 są solidnymi oponami premium, generalnie seria UG jest wiecznym pretendentem do najlepszej opony w segmencie, także na pewno jest to bardzo dobry wybór. Ja osobiście bym wybrał głównego konkurenta, czyli Continental TS850, bo uważam go za nieco bardziej uniwersalną oponę - zawsze lepiej jakoś mi się jeździ na Conti na asfalcie, a w naszych warunkach... to jest jakieś 95% zimy? Którąkolwiek z tych opon wybierzesz, to są to jedne z lepszych wyborów
                            . .

Comment

I żeby nie było głośne, bo przy benzyniaku wqrza to niemiłosiernie
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

Ug9 to bardzo dobry wybór. Te Conti też są niezłe. Ewentualnie popatrz jeszczrena Dunlopa
                                www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Working...
                                X