Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie felgi aluminiowe 16”?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie ET wybrać do felgi RIAL Davos 16' przy szerokości 7' Jest dostępne tylko 38 albo 48.

Przy ET 38 będzie wystawało na zewntątrz o 13mm w stosunku do oryginału 6.5/16 ET 45
    Przy ET 45 będzie bliżej elementów zawieszenia o 9mm w stosunku do oryginału 6.5/16 ET 45

Comment

• Co kto lubi, oba będą pasować.

Comment

• Przy oponach 205mm, to bym brał ET38, będzie trochę większy rozstaw w porównaniu do OEM, a obcierać nie powinno.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• Zapytałem doradcę na felgi.pl i dostałem odpwiedź że "W tym aucie „chodzi” 8x19 et 35 z oponą 225 lub 235" czy on nie przesadził trochę ?

Comment

• Jeśli to prawda to by oznaczało że w IX można założyć koła o mniejszym ET niż w VIII - szczerze to jednak wątpię by taka fela się zmieściła w obrysie auta.
            8x19 ET40 to MOŻE jeszcze tak, ale nie 35. Ale zaznaczam - tylko mi się wydaje, zaskoczony bym był jednak jakby faktycznie dobrze leżała.
            Najlepiej poprosić o fotki.
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Taki mały offtopik, ale związany z felgami 16". W sobotę zmieniłem koła na zimowe tj. felga 16 6,5 szerokość, opony 205/55/16 i mam następujące spostrzeżenia. Autem jeździ się odczuwalnie bardziej komfortowo niż na fabrycznych 17 i oponach 225, ponadto mam wrażenie, że lepiej się zbiera. Nie wiem, czy to tylko kwestia wagi kół, czy także szerokości opon.
              Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

• No to się zgadza... 16" Generalnie będzie lżejsza, wyższy profil opony to także wiekszy komfort. Weź jednak też pod uwagę same opony różną sie znacznie twardością ścianek i dodatkowo mogą wpływać na odczuwanie komfortu.
                Ale nie próbuj porównywać tego jak trzymają się te 16" w zakrętach i na większych prędkościach, bo 17" wówczas jest lepsza.
                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Butler, pooglądaj sobie tutaj, amerykańce pakują 19-tki (mało bo mało ale pakują).

Comment

• Wiem że pakują, bardziej dyskusja rozchodzi się o minimalne ET jakie można zastosować na tyle by opona o nadkola nie obcierała.

Comment

• Rial Milano 16x6.5 ET38 + Conti TS850 czekają na atak zimy.

A do auta żony na zimę wybór też padł na Rial'e (Como) + Nokian Hakka R2...

Last edited by Pete7874; 04-12-2014, 01:24.

Comment

• Wygląda dobrze .

Comment

• Jednak mniejsze ET robi swoje. U mnie będzie 16x7 z ET38, jak już założę zrobię fotki.

Comment

• Czołem,
                            Panowie od Rial Milano z ET38 no i jak sprawuje się ten zestaw ? Nic nie obciera,nie wystaje za bardzo ?
                            Nie mogę się zdecydować czy 45 czy 38 do 5D..

Comment

• Zamieszczone przez Seb Zobacz posta
                              Czołem,
                              Panowie od Rial Milano z ET38 no i jak sprawuje się ten zestaw ? Nic nie obciera,nie wystaje za bardzo ?
                              Nie mogę się zdecydować czy 45 czy 38 do 5D..
                              Przy rial davos nic nie obciera przy ET38 i szerekosci 7, a milano ma jeszcze wezsza felge 6.5 . Zakladaj et38 tam jest duzo miejsca no chyba ze chcesz zeby jak tico wygladal. Na 16 i tak wyglada slabo.

Comment

• W zime może trochę słabiej wyglądać
                                Wolę sie upewnić w salonie twardo mówią że ma byc ET45..

Comment

Working...
                                X