Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceramika na zewnętrzne plastikowe elementy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ceramika na zewnętrzne plastikowe elementy

Panowie zakupiłem ceramikę, którą można kłaść tylko na elementy polakierowane. W naszych civicach są plastikowe elementy nadwozia w kolorze czarnym takie jak dół tylnego zderzaka wraz z listwą z logo "H", przedni zderzak ma wstakę czarną na której jest tablica rejestracyjna. Czy te elementy są polakierowane czy to bazowo czarny plastik?20240921_102820.jpg20240921_102824.jpg20240921_102838.jpg20240921_102842.jpg
    Last edited by gkill; 21-09-2024, 11:29.

Śmiało na to możesz kłaść ceramikę. Różnie jest wykonywany plastik typu piano black - niektóre są lakierowane a niektóre barwione od razu. Na jedne jak i drugie śmiało możesz aplikować powłokę.

Tu chodzi żeby nie kłaść jej na gołe tworzywo typu listwy zgarniające np. Czy sierpy które były w VIII przed liftem (nielakierowane).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

A czy tą powłoką ceramiczną mogę pokryć jeszcze nigdy nie polerowane fabryczne światła wraz z reflektorami? Powłoką nazywa się Aqua graphene couting.

Paluch a poleciłbyś jakiś czarny dressing środek na wyblakłe czarne plastiki na karoserii?
      Last edited by gkill; 21-09-2024, 17:11.

Comment

Możesz ale z doświadczenia ci powiem że niestety za długo na reflektorach się nie utrzymują powłoki.

Zależy które tworzywa bo jak gładkie to ja używam powłoki carpro dlux. A na te gumowane typu listwy zgarniające to dressingów jest tyle że ciężko coś polecić. Najdłużej się u mnie trzyma owatrol polytrol

Comment

Jakoś tak niefortunnie psiknelo mi się środkiem do deironizacji i plastik się odbarwił.20240922_101629.jpg

Da się coś z tym zrobić?

Comment

Co ty masz za irona że taką biedę narobił. Wyszoruj to szczoteczką i apc. Może coś zejdzie.

Comment

Tak. Rozwijając skrót to All Purpose Cleaner.

Możesz kupić stężony do własnego rozcieńczania lub gotowy z spryskiwaczem

Comment

Na dniach będę robił małą zaprawkę na dachu auta. Ile muszę odczekać z wyschnięciem, żeby te miejsce uzupełnić powłoką ceramiczną?

Comment

20240923_180256.jpg
                  Czy jest jakiś sposób na odnowienie tej tapicerki?

Comment

Ceramika na zewnętrzne plastikowe elementy

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
                    Na dniach będę robił małą zaprawkę na dachu auta. Ile muszę odczekać z wyschnięciem, żeby te miejsce uzupełnić powłoką ceramiczną?
                    Tak naprawdę to lakier bezbarwny sezonuje się około 14 dni a w tych temperaturach nawet dłużej.

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
                    [ATTACH=CONFIG]66069[/ATTACH]
                    Czy jest jakiś sposób na odnowienie tej tapicerki?

Przeprać to i powinno być o niebo lepiej. To nie wygląda na wytarcie tylko na brud

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                      Przeprać to i powinno być o niebo lepiej. To nie wygląda na wytarcie tylko na brud
                      Myślałem, że to wytarcie. Na przyszłe lato planuje dać do prania.

Comment

Working...
                      X