Panowie zakupiłem ceramikę, którą można kłaść tylko na elementy polakierowane. W naszych civicach są plastikowe elementy nadwozia w kolorze czarnym takie jak dół tylnego zderzaka wraz z listwą z logo "H", przedni zderzak ma wstakę czarną na której jest tablica rejestracyjna. Czy te elementy są polakierowane czy to bazowo czarny plastik?20240921_102820.jpg20240921_102824.jpg20240921_102838.jpg20240921_102842.jpg
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ceramika na zewnętrzne plastikowe elementy
Collapse
X
-
Śmiało na to możesz kłaść ceramikę. Różnie jest wykonywany plastik typu piano black - niektóre są lakierowane a niektóre barwione od razu. Na jedne jak i drugie śmiało możesz aplikować powłokę.
Tu chodzi żeby nie kłaść jej na gołe tworzywo typu listwy zgarniające np. Czy sierpy które były w VIII przed liftem (nielakierowane).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
-
Możesz ale z doświadczenia ci powiem że niestety za długo na reflektorach się nie utrzymują powłoki.
Zależy które tworzywa bo jak gładkie to ja używam powłoki carpro dlux. A na te gumowane typu listwy zgarniające to dressingów jest tyle że ciężko coś polecić. Najdłużej się u mnie trzyma owatrol polytrol
Comment
-
Jakoś tak niefortunnie psiknelo mi się środkiem do deironizacji i plastik się odbarwił.20240922_101629.jpg
Da się coś z tym zrobić?
Comment
-
-
-
Ceramika na zewnętrzne plastikowe elementy
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaNa dniach będę robił małą zaprawkę na dachu auta. Ile muszę odczekać z wyschnięciem, żeby te miejsce uzupełnić powłoką ceramiczną?
Zamieszczone przez gkill Zobacz posta[ATTACH=CONFIG]66069[/ATTACH]
Czy jest jakiś sposób na odnowienie tej tapicerki?
Przeprać to i powinno być o niebo lepiej. To nie wygląda na wytarcie tylko na brud
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaPrzeprać to i powinno być o niebo lepiej. To nie wygląda na wytarcie tylko na brud
Comment
Comment