Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja do haka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instalacja do haka

Zakupiłem ostatnio oryginalną wiązkę kabli do haka o nr 08L91-TB8-613A, ale kończy się ona na dwóch żyłach oznaczonych +15/+30. Pytanie czego jeszcze potrzebuję aby podłączyć docelowo gniazdo 7PIN i ewentualnie gdzie to mogę kupić?

Zamieszczone przez jarolysy Zobacz posta
    ale kończy się ona na dwóch żyłach oznaczonych +15/+30
    Trochę niejasno to opisałeś,masz dwa przewody w tej wiązce ?
    Czy może nie ma tam jasnego opisu i nie wiesz co z tym zrobić.
    (DIN 72552)

Comment

Jeśli kupiłeś cały komplet to do oryginalnej wiązki nie musisz nic dokupywać, w OEM wiązce jest nawet gniazdo i instrukcja podłączenia wraz z instrukcją rozebrania auta.
      Pamiętaj tyko by zrobić sobie włącznik dodatkowy na światło przeciwmgielne. W ori wiązce tylko tego nie ma i przeciwmgielne będzie świecić tylko na haku a w aucie nie.
      Trzeba dorobić sobie włącznik pomiędzy niebiesko/biały i szary z conectora 3pin.

Comment

Jeśli już tak kombinujemy to wygodniejszy w użytkowaniu jest wyłącznik automatyczny przy gnieździe,ew. moduł odłączający który wykrywa obciążenie i rozłącza sam.
        Podmiana gniazda z wyłącznikiem to prosta operacja,jednak z powodu słabej jakości większości z nich skłaniał bym się ku opcji z modułem.
        Tym bardziej że jak widzę występuje +15 i 30

Comment

M26 masz rację, ja u siebie wybrałem prostsza wersje manualna, z dorobionym przełącznikiem , prościej bardziej sprawne.Automatyczne gniazdo z włącznikiem powoduje wiele kłopotów. Ja korzystam z haka na zaczep rowerowy i przeciwmgielne nie odbija mi się w przyczepie.

Comment

Zamieszczone przez jarolysy Zobacz posta
            Zakupiłem ostatnio oryginalną wiązkę kabli do haka o nr 08L91-TB8-613A, ale kończy się ona na dwóch żyłach oznaczonych +15/+30. Pytanie czego jeszcze potrzebuję aby podłączyć docelowo gniazdo 7PIN i ewentualnie gdzie to mogę kupić?

Obczaj te zdjęcia z aukcji możne coś ci powiedzą:

4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
              M26 masz rację, ja u siebie wybrałem prostsza wersje manualna, z dorobionym przełącznikiem , prościej bardziej sprawne.
              Możesz dać jakieś wskazówki jak taki manualny przełącznik wygląda i gdzie się go montuje? Kupiłem civica już z hakiem i właśnie przeciwmgielnego nie ma. U mnie wygląda to tak jak na zdjęciu.20221008_210142.jpg

Comment

Working...
              X