Zakupiłem ostatnio oryginalną wiązkę kabli do haka o nr 08L91-TB8-613A, ale kończy się ona na dwóch żyłach oznaczonych +15/+30. Pytanie czego jeszcze potrzebuję aby podłączyć docelowo gniazdo 7PIN i ewentualnie gdzie to mogę kupić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Instalacja do haka
Collapse
X
-
Zamieszczone przez jarolysy Zobacz postaale kończy się ona na dwóch żyłach oznaczonych +15/+30
Czy może nie ma tam jasnego opisu i nie wiesz co z tym zrobić.
(DIN 72552)
-
Jeśli kupiłeś cały komplet to do oryginalnej wiązki nie musisz nic dokupywać, w OEM wiązce jest nawet gniazdo i instrukcja podłączenia wraz z instrukcją rozebrania auta.
Pamiętaj tyko by zrobić sobie włącznik dodatkowy na światło przeciwmgielne. W ori wiązce tylko tego nie ma i przeciwmgielne będzie świecić tylko na haku a w aucie nie.
Trzeba dorobić sobie włącznik pomiędzy niebiesko/biały i szary z conectora 3pin.
Comment
-
Jeśli już tak kombinujemy to wygodniejszy w użytkowaniu jest wyłącznik automatyczny przy gnieździe,ew. moduł odłączający który wykrywa obciążenie i rozłącza sam.
Podmiana gniazda z wyłącznikiem to prosta operacja,jednak z powodu słabej jakości większości z nich skłaniał bym się ku opcji z modułem.
Tym bardziej że jak widzę występuje +15 i 30
Comment
-
Zamieszczone przez jarolysy Zobacz postaZakupiłem ostatnio oryginalną wiązkę kabli do haka o nr 08L91-TB8-613A, ale kończy się ona na dwóch żyłach oznaczonych +15/+30. Pytanie czego jeszcze potrzebuję aby podłączyć docelowo gniazdo 7PIN i ewentualnie gdzie to mogę kupić?
Obczaj te zdjęcia z aukcji możne coś ci powiedzą:
4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz postaM26 masz rację, ja u siebie wybrałem prostsza wersje manualna, z dorobionym przełącznikiem , prościej bardziej sprawne.
Comment
Comment