Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Otwierania bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Otwierania bagażnika

Mam takie pytanie, bo nigdzie nie znalazłem,
    Czy można otworzyć bagażnik inaczej niż z kulczyka?

Już kilka razy mi się zdarzyło, że musiałem wyłączyć samochód, żeby otworzyć bagażnik

Aż niemożliwe, że nie ma rączki przy progu drzwi. Jak naciskasz otwiera się wlew, jak ciągniesz do góry otwierasz bagażnik.

Comment

Ręcznie. Na klapie bagażnika jest przycisk do jego otworzenia.

Comment

Tylko jeżeli nie jest zablokowany. Jak otworzy się drzwi kluczykiem (pojedyncze) to nie wiem jak odblować bagażnik (tylko)

Comment

z tego co wiem to 2x kluczyk i wtedy, chyba inaczej sie nie da, chyba , że dorobisz sobie przycisk na pilocie do otwierania samego bagażnika (temat jest na forum)

Comment

Do otwarcia całego pojazdu włącznie z bagażnikiem musisz nacisnąć 2 razy przycisk otwierania na pilocie, ponieważ naciskając go jeden raz otwierają się tylko drzwi kierowcy. Jeśli otworzyłeś tylko jedne drzwi i chcesz się dostać do innych drzwi lub bagażnika możesz to zrobić także naciskając przycisk z kłódeczką na drzwiach kierowcy. Mam nadzieję, ze takowy posiadasz?

001.jpg

Comment

Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz posta
              Aż niemożliwe, że nie ma rączki przy progu drzwi. Jak naciskasz otwiera się wlew, jak ciągniesz do góry otwierasz bagażnik.
              Żartujesz oczywiście???
              Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
              Do otwarcia całego pojazdu włącznie z bagażnikiem musisz nacisnąć 2 razy przycisk otwierania na pilocie, ponieważ naciskając go jeden raz otwierają się tylko drzwi kierowcy. Jeśli otworzyłeś tylko jedne drzwi i chcesz się dostać do innych drzwi lub bagażnika możesz to zrobić także naciskając przycisk z kłódeczką na drzwiach kierowcy. Mam nadzieję, ze takowy posiadasz?[ATTACH=CONFIG]42578[/ATTACH]
              Jaśniej się już nie da jak Trykacz napisał. Można jeszcze - jeśli jest taka opcja w pilocie, bo nie w każdym roczniku jest - otworzyć sam bagażnik, bez otwierania drzwi. Zaryglują się same po zamknięciu bagażnika. UWAGA! Niewprawionym szkodzi - można przez nieuwagę zatrzasnąć sobie kluczyki, jeśli ktoś ma zwyczaj wkładania kluczyków do bagażnika

Comment

Do otwarcia całego pojazdu włącznie z bagażnikiem musisz nacisnąć 2 razy przycisk otwierania na pilocie, ponieważ naciskając go jeden raz otwierają się tylko drzwi kierowcy.
                Ale wiecie, że można to zmienić z poziomu i-MID?
                Jest tam opcja do ustawienia aby wszystkie drzwi otwierały się po jednokrotnym naciśnięciu przycisku.

Comment

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
                  Ale wiecie, że można to zmienić z poziomu i-MID?
                  Jest tam opcja do ustawienia aby wszystkie drzwi otwierały się po jednokrotnym naciśnięciu przycisku.
                  Wydaje mi się, że od rocznika 2014 jest ta opcja. Podobnie jak z ustawieniem świateł w funkcji follow home oraz automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu. Na filmie jest pokazane jak się to robi:

Last edited by trykacz; 26-06-2018, 11:28.

Comment

automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu
                    Ciekawe... A wiesz jak to działa w przypadku kolizji? Da się wtedy z zewnątrz drzwi otworzyć żeby pomóc pasazerom/kierowcy?

Comment

Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
                      Ciekawe... A wiesz jak to działa w przypadku kolizji? Da się wtedy z zewnątrz drzwi otworzyć żeby pomóc pasazerom/kierowcy?
                      Raczej wypadku. Jeśli będziesz chciał dostać się do środka pomóc ofiarom to na pewno to zrobisz. A jeśli kiedyś ukradli Ci laptopa na skrzyżowaniu to wolisz posiadać w aucie taką opcję

Comment

listopad 2013rok wersja sport takich opcji w menu nie posiada

Comment

Od 14' jest.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Raczej wypadku. Jeśli będziesz chciał dostać się do środka pomóc ofiarom to na pewno to zrobisz. A jeśli kiedyś ukradli Ci laptopa na skrzyżowaniu to wolisz posiadać w aucie taką opcję
                            A jak samochód odróżni kolizję od wypadku? Celowo zapytałem o kolizję, bo to szersze pojęcie. Piszesz, że jak będę chciał się dostać do środka, to na pewno to zrobię - ale mi chodzi konkretnie o otwarcie drzwi klamką z zewnątrz. Czy blokada w takim przypadku automatycznie się wyłącza? Pytam tak szczegółowo, bo na pewno utrata laptopa z auta jest bolesna, ale chyba bardziej bolesne może być opóźnienie w udzieleniu pomocy...

Comment

Wydaje mi się, że skoro taka opcja jest w ogóle dostępna (trzeba się postarać, ale jednak jest) to producent jakoś to rozwiązał. Gdyby nie bylo to bezpieczne, to w ogóle nie byłoby możliwości otwarcia takiej opcji. Wiele aut ma tę funkcję, nie sądzę, żeby był tu jakiś problem. Wszak możesz się zamknąć w aucie "manualnie" - niczym nie różni się to w przypadku wypadku

Comment

Working...
                              X