Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Otwierania bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz posta
    Aż niemożliwe, że nie ma rączki przy progu drzwi. Jak naciskasz otwiera się wlew, jak ciągniesz do góry otwierasz bagażnik.
    Koedze się chyba pomyliło z Nissanem Micrą z 2002 roku.

Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
    A jak samochód odróżni kolizję od wypadku?
    We wszystkich samochodach z fabrycznym centralnym odpalenie poduszki powoduje odblokowanie drzwi.
    Last edited by Sanfran; 26-06-2018, 21:28. Powód: Scalenie postów.

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
      Wydaje mi się, że skoro taka opcja jest w ogóle dostępna (trzeba się postarać, ale jednak jest) to producent jakoś to rozwiązał. Gdyby nie bylo to bezpieczne, to w ogóle nie byłoby możliwości otwarcia takiej opcji. Wiele aut ma tę funkcję, nie sądzę, żeby był tu jakiś problem. Wszak możesz się zamknąć w aucie "manualnie" - niczym nie różni się to w przypadku wypadku
      A teraz na spokojnie się doczytałem... Moim zdaniem w naszych Civach nie ma automatycznego ryglowania drzwi, o którym pisze trykacz w poście https://www.civicforum.pl/showthread...042#post393042
      To co pokazuje człowiek na filmie to nie jest automatyczne ryglowanie po ruszeniu tylko to o czym pisze Lucas: albo drzwi kierowcy się ryglują albo wszystkie. I analogicznie na pilocie: albo raz naciskamy otwierając drzwi kierowcy, albo raz naciskamy otwierając wszystko.
      Co ciekawe w moim aucie nie ma możliwości wyboru - wyświetliło mi "Opcja niedostępna" Elegance wrzesień 2016. Pilot działa na dwa razy, ryglowanie od środka oczywiście na jeden raz. Tak więc żeby się zamknąć i nie dać ukraść laptoka, nadal musimy użyć własnego palucha.

Comment

Zamieszczone przez Sanfran Zobacz posta
        Koedze się chyba pomyliło z Nissanem Micrą z 2002 roku.
        Nic mi się nie pomyliło, zarówno w VII jak i w IX generacji sedan wygląda to tak samo.

Comment

He, he, to żeście się dogadali... Większość to użytkownicy Civica HB, gdzie z wewnątrz można otworzyć maskę silnika i klapkę wlewu paliwa. Sedan jak widać ma dodatkowe cięgło do bagażnika.

Comment

Working...
          X