Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelka maski silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelka maski silnika

Witam, pytanko odnośnie uszczelki maski silnika. W polifcie uszczelka pojawiła się na przodzie maski, w przedlifcie są tylko otwory chyba na spinki ją mocujące a gumy brak przez co cały syf w czasie deszczu wali pod maskę wprost na silnik. Czy w polifcie ten kawałek gumy spełnia role i dobrze uszczelnia? czy założenie tej uszczelki w przedlifcie spełni swoją rolę ?

Jak dla mnie nie spełni. Po tej zimie mam silnik do umycia, sporo błotnych kropel na nim się zebrało. Może nie to, że jest uwalany błotem, ale jak na nowe auto to jest jednak brudnawy. A na wyciszeniu maski zebrała się sól, taki cienki paseczek białego nalotu. Więc nie wiem, czy ta uszczelka to takie aj waj. Z drugiej strony - nie wiem, jak jest BEZ uszczelki Spróbuję jutro strzelić ze dwie foty, to zobaczysz.

Comment

bez uszczelki jest tak , że widać na silniku jak jest uwalony błotem, wodą, cała komora silnika, a na macie wygłuszającej też pełno soli po zimie

Comment

Błota u siebie nie uświadczyłem Jest lekko zabrudzony bo to nie jest mega szczelność ale błoto raczej się nie dostanie
        Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

może źle się wyraziłem (przesadziłem) "błoto" kurz dostał wody, po prostu wiec powstaje takie coś ala błoto

Comment

Panowie, przecież to wszytko leci przez "grill" i od spodu... U każdego silnik się brudzi, jest nalot z soli i na to niestety nic nie poradzimy... Jedyny sposób żeby mniej to wszystko się brudziło to nie podjeżdżać blisko do auta jadącego przed nami i starać się nie jeździć szybko po kałużach
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

czyli uważacie , że ta uszczelka nie jest potrzebna i nie zawracać sobie tym głowy, ciekawe dlaczego tego wcześniej nie było a w polifcie się pojawiło, bo mocowanie z tego co widzę jest na samym przodzie maski a kawałka uszczelki brak.

Comment

Wrzuć fotę tej uszczelki, zobaczę czy mam u siebie, ona jest na masce ?
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Wrzuć fotę tej uszczelki, zobaczę czy mam u siebie, ona jest na masce ?
                  nie mam teraz fotki tego , na samym przodzie maski, przed liftem jej nie było, była tylko częściowa

Comment

Częściowo przed zabrudzeniami na pewno chroni, w końcu to uszczelka
                    Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                    Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Miałem ix z 13, teraz mam ctr ix z 16, z uszczelka i jest różnica, wcześniej bardzo szybko się pod maską brudzil, teraz coś się przedostaje przez gril, ale moim zdaniem ta uszczelka daje sporo

Comment

tylko pytanie czy jak by założyć ją do przedlifta to czy będzie coś uszczelniać, bo ona chyba nie będzie nigdzie przylegać ponieważ w tym miejscu jest uchwyt do otwierania maski i jak się tam włoży rękę to jest wolna przestrzeń, czy w polifcie ona do czegoś przylega?

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                          to jest wolna przestrzeń, czy w polifcie ona do czegoś przylega?
                          Nie wiem jak jest w polifcie, ale w przed ja mam dwie uszczelki nad reflektorami (na masce) - wolny jest środek (nag grilem). Jeżeli to ma być taka sama uszczelka jak te po bokach to imo nic to kompletnie nie da bo nad grilem szpara jest spora - przy reflektorach przylega dość dobrze a i tak ten pas plastiku na poziomie reflektorów, pokrywa filtra powietrza i bezpoieczników (czyli raczej nie od wlotu grilla) są utytłane...A jak jest szersza, to pewnie trochę mniej syfu na pokrywę zaworów poleci.

Comment

Ta uszczelka jest w modelach od 2015r. ? Można by w sumie przykleić tam jakąś uszczelkę do drzwi czy okien i sprawdzić jak to będzie
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            Coś na temat olejów..

Comment

Podejdę zaraz do auta i zrobię foto uszczelki i jak wygląda silnik (bez mycia) w polifcie.
                              Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Working...
                              X