Witam, pytanko odnośnie uszczelki maski silnika. W polifcie uszczelka pojawiła się na przodzie maski, w przedlifcie są tylko otwory chyba na spinki ją mocujące a gumy brak przez co cały syf w czasie deszczu wali pod maskę wprost na silnik. Czy w polifcie ten kawałek gumy spełnia role i dobrze uszczelnia? czy założenie tej uszczelki w przedlifcie spełni swoją rolę ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uszczelka maski silnika
Collapse
X
-
Jak dla mnie nie spełni. Po tej zimie mam silnik do umycia, sporo błotnych kropel na nim się zebrało. Może nie to, że jest uwalany błotem, ale jak na nowe auto to jest jednak brudnawy. A na wyciszeniu maski zebrała się sól, taki cienki paseczek białego nalotu. Więc nie wiem, czy ta uszczelka to takie aj waj. Z drugiej strony - nie wiem, jak jest BEZ uszczelkiSpróbuję jutro strzelić ze dwie foty, to zobaczysz.
-
Błota u siebie nie uświadczyłemJest lekko zabrudzony bo to nie jest mega szczelność ale błoto raczej się nie dostanie
Comment
-
Panowie, przecież to wszytko leci przez "grill" i od spodu... U każdego silnik się brudzi, jest nalot z soli i na to niestety nic nie poradzimy... Jedyny sposób żeby mniej to wszystko się brudziło to nie podjeżdżać blisko do auta jadącego przed nami i starać się nie jeździć szybko po kałużach
Comment
-
Wrzuć fotę tej uszczelki, zobaczę czy mam u siebie, ona jest na masce ?
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaWrzuć fotę tej uszczelki, zobaczę czy mam u siebie, ona jest na masce ?
Comment
-
tylko pytanie czy jak by założyć ją do przedlifta to czy będzie coś uszczelniać, bo ona chyba nie będzie nigdzie przylegać ponieważ w tym miejscu jest uchwyt do otwierania maski i jak się tam włoży rękę to jest wolna przestrzeń, czy w polifcie ona do czegoś przylega?
Comment
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz postato jest wolna przestrzeń, czy w polifcie ona do czegoś przylega?
Comment
-
Ta uszczelka jest w modelach od 2015r. ? Można by w sumie przykleić tam jakąś uszczelkę do drzwi czy okien i sprawdzić jak to będzie
Comment
-
Podejdę zaraz do auta i zrobię foto uszczelki i jak wygląda silnik (bez mycia) w polifcie.
Comment
Comment