Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

maskownica podszybia, "uszczelka szyby "

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• maskownica podszybia, "uszczelka szyby "

Kupiona w czerwcu 2013 r , zauwazylem miesic temu ,ze maskownica podszybia przy laczeniu sie z przednia szyba ma taka jakby uszczelke ,ktora powinna przylegac do szyby ,zamiast tego jest pofalowana jak firanka i bardz nie ladnie odstaje od szyby w kilku miejscach . Zglosilem ten fakt w Krakowie u dealera Arher ,powiedziano mi ze " to ni epodlega gwarancji bo to taki defekt estetyczny ,teraz tak robia " Nie dalem za wygrana i zadzwonilem do Honda Poland i przeslalem zdjecia , Panowie z HP po kilku dniach przeprosili za podejscie nieprawidlowe firmy Arher w KR . i kazali sie zglosic do innego dealera na naprawe gwarancyjna . Nawiasem podobne usterki widzialem w kilku samochodach na podworku dealera ,samochodach nowych . innym problemem ale to chyba tylko u mnie jest "uszczelka " ktora jest maskownica gornej krawedzi przedniej szyby . Moja jest rowniez pofalowana i nie przylega rowno do karoserii,dachu .Bedziemy i tu tez dzialac zobaczymy co na to Honda .Problem w tym ,ze aby wymienic "uszczelke na nowa trzeba ponownie zamontowac szybe przednia a to juz troche roboty .Ogololnie to musze stwierdzic ,ze jakosc wykonania spadla bardzo w porownaniu do 2003 roku . Jak sie cos dowiem napisze .
    Last edited by Max5554; 15-09-2013, 22:45.

Z tą gąbką wewnątrz auta była już rozmowa jakaś, wiem, bo ją zakładałem

A co do uszczelki na dachu - u siebie nie zauważyłem takiego defektu. Czekamy na informacje!
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

nie chodzi o gabke wewnatrz ,tylko na zewnatrz szyby na dole ,maskownica mechanizmu wycieraczek w ktorej jest wlasnie ta "uszczelka " lezaca na szybie

Comment

tak jka tu powyzej napisalem mialem problem z plastikiem podszybia i zauwazylem ,ze w 90 % pojazdow jest ten sam problem . Po kontakcie z centrala Honda Poland zostalem skierowany do dealera innego niz bylem i zalatwiono sprawe ,wymieniono podszybie ,a wlasciwie " przedszybie '' bo to ta czasc pomiedzy szyba przednia a maska od zewnatrz . Ogladalem jka pisalem wiele samochodow z rocznika 2012 i 2013 i 90 % mialo ten sam problem . Uszczelke na gorze szyby pomiedzy szyba a dachem ( od zewnatrz ) tez wymieniono bez wyciagania szyby jednak . WIec jak macie tez ten problem to najlepiej kontakt z dealerem a jak to nie pomaga to z centrala Honda Poland .

Comment

Working...
        X