Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gąbka między kokpitem a szybą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gąbka między kokpitem a szybą

W trakcie użytkowania dostrzeżony mały mankament gąbka która jest od wewnątrz między szybą a kokpitem zaczęła wyłazić po bokach wystając znacznie ponad deskę .Wychodzi albo przeoczenie przy odbiorze lub nierównomierny montaż na taśmie zgłoszone w ramach wizyty na serwisie usunięto błyskawicznie .Warto zwrócić uwagę mały drobiazg ale lepiej dmuchać na zimne.

Hmm.. szkoda że nie zrobiłeś zdjęcia, ciekaw jestem jak bardzo Ci to wyszło.
    U mnie podobnie jak w przypadku maty - wszystko ok.

Mam za to problem z mechanizmem opuszczania i podnoszenia przedniej szyby - mniej wiecej w połowie zakresu jest takie dźwięk jakby odbijała się tam jakaś piłeczka czy coś. Nie ma to wpływu (moim zdaniem) na tempo ani płynność pracy mechanizmu. Muszę*to zgłosić jakoś przy okazji

Comment

Następnym razem udokumentuje to , pół biedy jak uszczelka jest delikatnie wybrzuszona dół szyby jest przydymiany ,ale jak już wyłazi znacznie widać z zewnątrz i siedząc z przodu tak samo drażni oko jedyne wyjście to obniżyć fotel aby było poza zasięgiem wzroku

Comment

Kurde, u mnie również coś takiego zaczyna wyłazić trochę, ale nie dużo. Zauważyłem jak ostatnio sprzątałem i również nie wiem czy tak było czy 'wyszło'. Co mówili w ASO o tym?
        C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Niech ktoś zrobi zdjęcie i pokaże dokładnie o co chodzi.

Comment

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
            Niech ktoś zrobi zdjęcie i pokaże dokładnie o co chodzi.
            Zrobię dziś i wrzucę.

EDIT:
            Oto zdjęcia, trochę mało widać, bo nie 'powyłaziły' jeszcze tak mocno, ale jak się wyjrzy zza kierownicy to jest to widoczne (po lewej i prawej stronie).

Prawa strona:
            gabka.jpg

Lewa strona:
            IMAG0308.jpg
            Last edited by wildhedgehog89; 26-04-2013, 20:15.

Comment

Ewidentnie wyłazi u mnie było podobnie z obu stron .

Comment

Skoro u Ciebie było to samo, a zrobili bez problemu to również będę musiał się wybrać do ASO.

Comment

A tak z ciekawości - co oni z nią zrobili? Przycieli czy co?

Muszę się przyjrzeć w moim jak to wygląda

Comment

Na dzień dobry doradca serwisowy stresuje że bez rozbierania deski się nie obędzie ,ale krótki zerknięcie o co chodzi przez mechanika została upchana na swoje miejsce przypuszczam że w własnym zakresie jest do wykonania za pomocą np :skrobaczki do szyb .

Comment

Mhm. Może to nie najlepsze pytanie, ale jaka jest funkcja tej pianki? czy jak się ją tak "upchnie" to jej funkcjonalność nie zostanie zmniejszona?

Comment

Plastik całego kokpitu pracuje gąbka czyli uszczelka na całej długości ma zniwelować niepożądane skrzypienie o szybę uszczelnienie otworu aby to estetycznie wyglądało. Tą bolączkę ma Duster jest uszczelka dolnej krawędzi przedniej szyby. Ma ona postać gąbki i oddziela szybę od deski rozdzielczej. Niestety nadzwyczaj często jest źle zamontowana, wystaje zza deski i drażni oczy. Co gorsza – aby ją sensownie wkleić na nowo, nie obejdzie się bez demontażu deski.
                        Last edited by Gucio33; 29-04-2013, 12:13.

Comment

Hej, u mnie gąbka trochę wyłaziła, delikatnie ją wcisnąłem i jest wszystko OK. Moim zdaniem z takimi drobiazgami nie ma co jeździć do serwisu.
                          Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Ja wolałem pojechać do serwisu, bo może się okazać, że jest na to jakaś akcja serwisowa albo może nie powinno się tego robić.
                            Jednak w ASO też ją tylko wepchnęli.

Comment

Working...
                            X