W trakcie użytkowania dostrzeżony mały mankament gąbka która jest od wewnątrz między szybą a kokpitem zaczęła wyłazić po bokach wystając znacznie ponad deskę .Wychodzi albo przeoczenie przy odbiorze lub nierównomierny montaż na taśmie zgłoszone w ramach wizyty na serwisie usunięto błyskawicznie .Warto zwrócić uwagę mały drobiazg ale lepiej dmuchać na zimne.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gąbka między kokpitem a szybą
Collapse
X
-
Hmm.. szkoda że nie zrobiłeś zdjęcia, ciekaw jestem jak bardzo Ci to wyszło.
U mnie podobnie jak w przypadku maty - wszystko ok.
Mam za to problem z mechanizmem opuszczania i podnoszenia przedniej szyby - mniej wiecej w połowie zakresu jest takie dźwięk jakby odbijała się tam jakaś piłeczka czy coś. Nie ma to wpływu (moim zdaniem) na tempo ani płynność pracy mechanizmu. Muszę*to zgłosić jakoś przy okazji
-
Następnym razem udokumentuje to , pół biedy jak uszczelka jest delikatnie wybrzuszona dół szyby jest przydymiany ,ale jak już wyłazi znacznie widać z zewnątrz i siedząc z przodu tak samo drażni oko jedyne wyjście to obniżyć fotel aby było poza zasięgiem wzroku
Comment
-
Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz postaNiech ktoś zrobi zdjęcie i pokaże dokładnie o co chodzi.
EDIT:
Oto zdjęcia, trochę mało widać, bo nie 'powyłaziły' jeszcze tak mocno, ale jak się wyjrzy zza kierownicy to jest to widoczne (po lewej i prawej stronie).
Prawa strona:
gabka.jpg
Lewa strona:
IMAG0308.jpgLast edited by wildhedgehog89; 26-04-2013, 20:15.
Comment
-
Na dzień dobry doradca serwisowy stresuje że bez rozbierania deski się nie obędzie ,ale krótki zerknięcie o co chodzi przez mechanika została upchana na swoje miejsce przypuszczam że w własnym zakresie jest do wykonania za pomocą np :skrobaczki do szyb .
Comment
-
Plastik całego kokpitu pracuje gąbka czyli uszczelka na całej długości ma zniwelować niepożądane skrzypienie o szybę uszczelnienie otworu aby to estetycznie wyglądało. Tą bolączkę ma Duster jest uszczelka dolnej krawędzi przedniej szyby. Ma ona postać gąbki i oddziela szybę od deski rozdzielczej. Niestety nadzwyczaj często jest źle zamontowana, wystaje zza deski i drażni oczy. Co gorsza – aby ją sensownie wkleić na nowo, nie obejdzie się bez demontażu deski.Last edited by Gucio33; 29-04-2013, 12:13.
Comment
Comment