Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwy boczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jeśli by to fachowiec zrobił, nie powinno się to różnić od tych za 1, 3k - lakierujac farbą do plastiku itd - mam takiego magika, który lakieruje auta dla sportów motorowych, no ale to moje zdanie.
    Taniosc tanioscia, ale coś trzeba przykleić, bo mnóstwo gamoni na parkingach.
    Gdybym był pewien, ze te za 1, 3k wytrzyma te parę lat - to bym kupił - ale przecwiczylem już na paru autkach, ze nic nie jest przyklejone na wieki wieków - tak samo pewnie będzie z tymi dyfuzorami na tylnym zderzaku...

Więc, co rozwiązuje wiekszosc problemów parkingowych? Wdzięczny będę za wszelkie podpowiedzi.

Comment

Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
      Więc, co rozwiązuje wiekszosc problemów parkingowych? Wdzięczny będę za wszelkie podpowiedzi.
      Dwóch ochroniarzy i krokodyl na tylnym siedzeniu ;D.

Comment

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
        Dwóch ochroniarzy i krokodyl na tylnym siedzeniu ;D.
        Dwóch ochroniarzy już mam, to od kiedy zaczynasz czatować na mojej tylnej kanapie? :P
        nie bierz do siebie ;-)

Comment

Witam wszystkich. Jestem poraz pierwszy na tym forum, ale jednego Civika mam od ponad 12 lat, a drugiego (Civik IX 1.4 Sport) od 3 miesięcy. Mam do Was pytanie czy może ktoś kupił listwy boczne https://motocentrum.otwarte24.pl/139. Cena nie duża (150 zł), więc interesuje mnie czy są solidne (w sensie jakości materiału) i czy się nie odklejają. Z góry dziękuję za informacje.

mod: fajny staż za kółkiem Hondy mimo to proszę dopełnić 2 Pkt. Regulaminu.
          Last edited by Gość; 13-01-2014, 22:56.

Comment

Listwy boczne przynajmniej te oryginalne montowane są na tym dolnym przetłoczeniu które idzie przez przednie i tylne drzwi auta. Wystaje ono poza profil drzwi więc należy je chronić listwą. Te które pokazujesz montowane są dużo wyżej i jak mi się wydaje mogą nie spełnić swojej funkcji.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
              a co sądzicie o tym:

Czy to w ogóle będzie spełniało jakąś funkcję użytkową, czy raczej będzie to tylko "ozdoba"?
              mam wlasnie te listwy ale umieszczone wyzej bo takjak fabrycznie maja byc umieszczone to nie spelniaja swojej roli mysle . Te sa z Allegro ,kosztowaly chyba kolo 240 zł ,dobra jakosc i nie za 1000 zł
              Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

co do "podoba mi sie czy nie to .... tez bym nie zakladal jak by inni uwazali a jest jak jest nie nie mam zamiaru lakierowac i szpachlowac drzwi co pol roku wiec sa

przepraszam za odnosnik ale nie udalo mi sie inaczej prosciej umiescic zdjecia
              Last edited by Wojtek58; 14-01-2014, 12:27.

Comment

Ponawiam pytanie. Czy ktoś kupił może te listwy https://motocentrum.otwarte24.pl/139...CIVIC-HB-2012r .
                Remar, masz rację, że one montowane są powyżej przetłoczeń, ale może one mają odpowiednią grubość, większą o parę mm od przetłoczeń. Wtedy spełniały by swoją rolę.
                Last edited by Gość; 16-01-2014, 23:20.

Comment

Już Wojtek58 odpowiedział na Twoje pytanie.

Zamieszczone przez Razbino Zobacz posta
                  Ponawiam pytanie. Czy ktoś kupił może te listwy (...)
                  Zamieszczone przez Wojtek58 Zobacz posta
                  mam wlasnie te listwy ale umieszczone wyzej(...)
                  C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Ponawiam pytanie. Czy ktoś kupił może te listwy https://motocentrum.otwarte24.pl/139...CIVIC-HB-2012r .
                    Remar, masz rację, że one montowane są powyżej przetłoczeń, ale może one mają odpowiednią grubość, większą o parę mm od przetłoczeń. Wtedy spełniały by swoją rolę.
                    Te listwy co przedstawiles w linku sa wg. mnie do bani widzialem je na zywo , cienizna doslowna , sa tak cienkie i waskie ,ze sa jedynie do ozdoby i do tego z lipnego materialu ,nie polecam , te ktore ja mam na samochodzie sa fajne , szerokie jak fabryczne a nawet lepsze bo fabryczne sa ciut inne przy laczeniu obudwu drzwi a te przechodza ladnie ,jedynie przy zamawianiu nalezy zwrocic uwage jak jej otrzymasz aby dokladnie spradzic czy nie maja niedokladnosci ( wżerów), moje pierwsze takie mialy , zadzwonilem do sprzedawcy i przyslal nowe ( te z wada zostawil mi ) . Jakosc super !Polecam
                    Last edited by Wojtek58; 17-01-2014, 12:54.

Comment

Dzięki Wojtek58, wezmę twoją krytykę tych listew pod uwagę. Właśnie tego się spodziewałem. Mam zawsze wątpliwości do towaru, który świetnie się prezentuje na foto. Dobrze że zadałem to pytanie, bo bym się nabrał. Zastanawiam się nad kupnem tych listew, które polecasz. Mam do Ciebie pytanie - czy próbowałeś na parkingu leko dotknąć drzwiami samochodu zaparkowanego po sąsiecku swoich drzwi? (trzeba by było o to poprosić właściciela samochodu parkującego obok). Chodzi mi o sprawdzenie, czy drzwi sąsiada uderzą w listwę, czy mimo wszystko dotkną w środkową powierzchnię blachy drzwi (listwa wtedy nie spełnia swego zadania).

Comment

Razbino , czy drzwi sasiadujacego pojazdu dotkna listwy czy drzwi naszych to juz zalezy od tego kto obok nas stoi , drwi aut s a rozne i maja rozne krywizny boczne ze tak powiem , jedno auto zatrzyma sie na listwie a inne na drzwiach np. jakis "Jeep " probowalem to na drzwich innej Hondy Civic i dziala poza tym sa w tym miejscu ,ze otwierajac drzwi w garazu najpierw listwa dotyka sciany

Comment

Wojtek58, czy zamontowałeś je na przeznaczonych do tego celu przetłoczeniach (na dole), czy trochę wyżej (pośrodku drzwi)?

Comment

Zamieszczone przez Wojtek58 Zobacz posta
                            mam wlasnie te listwy ale umieszczone wyzej bo takjak fabrycznie maja byc umieszczone to nie spelniaja swojej roli mysle
                            Wojtek58, czy zamontowałeś je na przeznaczonych do tego celu przetłoczeniach (na dole)
                            Wojtek to napisał i nawet uzasadnił ?

Comment

Working...
                            X