Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwy boczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Listwy boczne

Witam
    Powiedzcie co myślicie o oryginalnych listwach bocznych na drzwi. Takie listwy widziałam w ASO na samochodzie w kolorze urban titanium. Jestem rozczarowana, pierwszy raz je zobaczyłam na IX, i wyglądają jakby z innej bajki, są wąskie, krótkie i chyba lepiej samochód wygląda bez listew. W VIII były naklejone przez środek drzwi, bo tak było wytłoczenie i to spełniało swoją rolę wizualnie i praktycznie (przekonałam się o tym na własnym samochodzie), teraz przetłoczenie w drzwiach jest bardzo nisko i tam już jakby nie pasują. Szkoda, ale trudno, chyba z tego powodu przy zakupie nowego samochodu zrezygnuję z listew.
    Co Wy na to?

Gdzieś czytałem że kiepska funkcjonalność tych listew. Poza tym tak jak mówisz auto bez nich wygląd lepiej.

Comment

Też się nad nimi zastanawiałem...
      ale:
      1. W sedanie były tylko nielakierowane, i na dodatek designe kiepski,
      2. Miejsce montażu nie zabezpieczy drzwi przed obtłukiwaniem,
      3. Cena "kosmos" (900 z montażem),
      4. Po namowie dealera zrezygnowałem.

W USA można dokupić do sedana listwy w kolorze nadwozia, montowane po środku drzwi, z dostawą do Polski po 150 USD (dużo lepsza cena)

Chwilowo jeżdżę bez, jak będzie taka potrzeba to ściągnę sobie z USA.
      Wydaje mi się, że za jakiś czas będą u nas dostępne zamienniki w normalnej cenie i montowane w miejscach najbardziej narażonych na obtłukiwanie. Tak więc, myślę, że trzeba poczekać.

Comment

a co sądzicie o tym:

Czy to w ogóle będzie spełniało jakąś funkcję użytkową, czy raczej będzie to tylko "ozdoba"?

Comment

Wiesz co, ja nie bawiłbym się w coś takiego
          Lepiej wygląda bez - mi się do dzisiaj nic nie poobijało

Comment

mnie się to też niespecjalnie podoba - dlatego napisałem powyżej "ozdoba" w cudzysłowiu chodzi raczej o to, że auto stawiam zazwyczaj na zewnątrz, na swoim miejscu postojowym pod blokiem - no i chodzi mi o to, aby sąsiad nie zostawił zaraz z zazdrości jak przyprowadzę furę śladów na świeżutkich drzwiach

Comment

No tak.. ale jak macie stałe miejsca, to najwyżej będziesz go ścigać Znam ten ból. Ja parkuje w garażu na noc.. ale w ciągu dniach parkując na parkingach.. strach się bać :/

Comment

Ja powiem tak: po 4 latach użytkowania 8th gena wszystkie wgniecenia mam w miejscach, gdzie generalnie listwy nie występują. Tak do przemyślenia IMO zeszpecenia sobie auta wyrzuconą kasą
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Mojej dziewczynie ostatnio ktoś na parkingu obtarł samochód - centralnie po takiej właśnie listwie - widać tylko na niej ślad czerwonego lakieru.. ale może jakby jej nie było, nie było by i śladu Kto wie.

Comment

No tak ale czy to był Civic? Bo w przypadku mojej żony z dość kwadratowym Suzuki to by może zadziałało, ale w mocno zakręconej linii Civica to mam wgniecenia od innych drzwi np. na wysokości klamki, obtarcie progu, na wysokości baku (pewnie jakiś ch*j miał SUVa...). Ale jak uważasz
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Nie, Mercedes A. Ja do listew nie jestem przekonany. Jak gdzieś parkuje, to staram się szukać większego miejsca + w centrach handlowych albo "osłaniam się" jakimś słupem, albo parkuje dalej Taka moja mała obsesja, ale myślę że zrozumiała

Comment

Patrząc też praktycznie: część uszkodzeń załatwisz polerką i woskiem, w razie czego malowanie elementu około trzy stówki, masz na 3 poważniejsze przetarcia w dowolnym miejscu załatwione gratis w cenie tych listew...
                        . .

Comment

Dobry punkt widzenia Ja kupuje takie rozwiązanie

Comment

Taniością trochę pojedzie, ale jeśli 4 listewki do drzwi kosztują ok 1400zł, to czemu by nie kupić z alledrogo za 150zł + lakiernik weźmie powiedzmy 200zł - wyjdzie taniej i łatwiej "sercu" trochę przyjąć stratę jednej listewki jak odpadnie :-) co o tym sądzicie?
                            Ja często stawiam auto na supermarketowych parkingach i poprzednie auto miało ślady na listwach od drzwi innych aut.

Comment

Hmm nawet bardzo taniością pojedzie. Nie obraź się, ale ja bym czegoś takiego nie założył - mój 80-letni sąsiad miał takie na prastarej Skodzie i nie potrafię takich pomysłów inaczej kwalifikować. Szczególnie na nowiutkim aucie to by dziwacznie wyglądało. Tym bardziej, że takie polakierowane nie wytrzyma długo, a same listwy na drzwi nie rozwiązują większości problemów parkingowych...
                              . .

Comment

Working...
                              X