Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolor Civica IX generacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja powiem szczerze że chociaż sam jestem zwolennikiem reguły Henry'ego Ford'a "może być każdy kolor, byle to był czarny" to koło mnie prakuje IX gen w bieli i wygląda super, nie wiem czy nie najlepiej z gamy. Klasyczne NH0 Na drugim bym postawił topaza za oryginalność
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

czerwony , hmm , ladny ,mam taki ale zaluje ,trzeba bylo brac metalik byle jaki ale metalik .Strasznie miekki lakier ,latwy do uszkodzenia .

Comment

Rozważałem dwa kolory biały (perłowy) i czerwony. Wybrałem czerwony i nie żałuję. Fakt lakier bardzo miękki, ale najbardziej mi się podobał. Z dwóch metrów lakiery twarde i miękkie wyglądają tak samo

Comment

Ja przy zakupie rozważałem wyłącznie biały, czarny i odcienie szarości. Ostatecznie wybór padł na czerń. Generalnie nie żałuję wyboru ale martwi i rozczarowuje mnie tempo w jakim pojawiają się, nie wiadomo skąd, wciąż nowe ryski.. Czy mała wytrzymałość lakieru to cecha wszystkich Civiców?

Witaj. Sprawdź proszę Regulamin. Może coś Cię zainspiruje do przywitania Się z innymi ?

Co do pytania. To cecha wszystkich nowych, ekoterrorystycznych lakierów, nie tylko w Civicach
          Last edited by syriuszteam; 28-09-2013, 22:19.

Comment

Tak - lakier od 8 gen jest bardzo miekki.
            Trzeba sie przyzwyczaic do rys i odpryskow.
            Przy pierwszym wydawalem kupe forsy na woski itp. Przy drugim odpuscilem i wyglada jak wyglada ...czyli marnie.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Witam po długiej przerwie
              Mój czerwony ma już 1,5 roku i choć mi się bardzo podoba to chyba następny będzie biały. Niestety czerwony wymaga szczególnej pielęgnacji, choćby się nie wiem jak starał to żeby był idealnie gładki to trzeba go jednak "docierać" i tu już jest kłopot pojawiają się wtedy niestety mikro-ryski, wobec tego myję go tylko myjką ciśnieniową i wycieram do sucha prawie w powietrzu.Rezultat mimo to jest taki, że potworzyły się maleńkie "dropy", nie widać tego, lecz pod dotykiem ręki niestety czuć nierówną powierzchnię.Poprzedni mój civic był w metaliku i takich problemów nie miałam.
              Proszę powiedzcie jaka jest różnica pomiędzy lakierem białym a czerwonym pod kątem jego użytkowania.

Comment

Białego miałem Focusa i był ok do pielęgnacji, bo wystraczyło spłukać myjką i było w miarę ok. Tylko zimą było słabo (błoto posniegowe)
                Jeśli chodzi o czystość/brud to chyba najłatwiej myło się srebrną Octavkę. Nawet jak była mocno zakurzona to wyglądała w miarę świerzo (metalik).
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Witam ponownie
                  Właśnie się dowiedziałam, że od tego roku wszedł nowy kolor perłowy czerwony. Może ktoś z Was ma taki. Bardzo jestem ciekawa jaka jest różnica zarówno w wyglądzie jak też w eksploatacji. Ciekawe jak będzie wyglądał ten kolor w wersji na 2015 r. Dzisiaj właśnie zobaczyłam tą wersję. Wg mnie jest sporo poprawiona, bardziej dopracowana. Co o tym myślicie?
                  Z góry dziękuję za odpowiedź.

Comment

Jeżeli chodzi o rysy i słabość dzisiejszych lakierów jedynym rozwiązaniem jest klasyczny srebrny który w IX wygląda bardzo ładnie choć jest delikatnie mówiąc - oklepany

Comment

Witam. A mój Urban Titanium w moim Tourerze mnie początkowo zniechęcał. Może dlatego, że mój tato ma VIII sedan w tym kolorze i zaczął jak na hondę być mi oklepany. Dużo też widziałem 5D IX w tym kolorze. Natomiast jako że tourerów niewiele jeszcze widziałem, w sumie tylko jednego, mojego, to jak stoi obok auta taty, widzę różnicę. I zaczyna mi coraz bardziej pasowac do tego modelu. Znajomi też mówią "jaki fajny kolor" mimo że obok stoi 4D identyczny. Tak więc zależy od modelu. Chciałem biały, a teraz się cieszę. Poza tym, na przyciemnionych szybach, od razu po myciu widzę ile syfu piaskowego koloru się na nim zbiera podczas 5 minutowej drogi do domu z myjni. Na karoserii nie widać. Więc dodatkowo jest w miarę ekonomiczny kolor - długo wygląda na czysty...
                      Last edited by markow71; 11-10-2014, 20:31.

Comment

Maria, ja właśnie od niespełna dwóch miesięcy mam Red Passion Perl. Jeśli chodzi o wygląd to Milano Red wyglądał przy nim jak ubogi krewny. Zawsze chciałem czerwonego, ale jak zobaczyłem oba w salonie to nie było wahania.

Comment

Witam po przerwie w tym wątku.
                          Znów się okazało,że temat nadal jest aktualny. Teraz mając już czerwonego zamierzam zmienić na białego. Bardzo proszę posiadaczy białych o uwagi w zakresie użytkowania samochodu w tym kolorze. W jednym z ASO powiedzieli mi, że jednym z bardziej uciążliwych mankamentów białego koloru są żółte/ rude ślady po asfalcie na dole drzwi i na progach, których podobno całkowicie nie da się usunąć. Jak jest u Was?

Comment

Po rocznym użytkowaniu białego nie zauważyłem żadnych przebarwień na lakierze. Co prawda przebieg to tylko 13kkm ale po wiejskich drogach. Pojawił się jeden odprysk, który przy wypucowanym aucie dość wyraźnie kontrastuje z białym lakierem. Potrzebna będzie wyprawka. Po myciu trzeba dobrze osuszyć lusterka i okolice, ponieważ kapiące resztki wody i brudu wydostające się ze szczelin powodują brzydkie zacieki na drzwiach.
                            Jak masz wybór bierz biały - jedyny słuszny kolor dla hani
                            Last edited by Swoje2; 02-03-2015, 22:44.

Comment

jedyny słuszny to czarny, ale w białym też b.fajnie wygląda

Comment

Ja mam czerwonego i jest super przecież coś w końcu musi się podobać. Na masce jest sporo odprysków, ale sam to załatwiłem jadąc komuś na zderzaku po żwirze
                                Opel ma pancerne lakiery --- wiem bo kiedyś wpierniczyłem w nowiutką czarną Merive jeżdżąc na rowerze i ... szok, facet przetarł ręką i śladu nie było

Comment

Working...
                                X