Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolor Civica IX generacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
    Ja widziałem i prawie kupiłem Yellow Topaz, ale zakochałem się w szarym metalic czego efektem jest:
    [ATTACH=CONFIG]10818[/ATTACH]
    A ja dalej się upieram przy czerwonym.Tylne światła zlewają się w całość i wg mnie wygląda to lepiej. W każdym innym kolorze światła z tyłu (zwłaszcza włączone) wyglądają jak skrzydła i bardzo się odcinają od reszty niekoniecznie jest to korzystne.
    Jeżeli ktoś kupił już czerwonego Civica to bardzo proszę o podzielenie się swoimi uwagami, również w zakresie konserwacji lakieru.

Comment

Zamieszczone przez Maria Zobacz posta
      A ja dalej się upieram przy czerwonym. (...) Jeżeli ktoś kupił już czerwonego Civica to bardzo proszę o podzielenie się swoimi uwagami, również w zakresie konserwacji lakieru.
      Na temat czerwonego lakieru jako takiego i jego konserwacji na pewno wypowiedzą się posiadacze również 8gen, bo taki sam lakier był w poprzedniej wersji. Ma on niestety tą wadę (chyba), że nie jest ani perłowy, ani metalic, czyli taki zwykły - teoretycznie bardziej podatny na zarysowania. Ale czerwony też bardzo ładnie "się nosi" pod względem maskowania brudu. Wiem to bo mam czerwonego Fiata Uno, zwanego pieszczotliwie Oldschool'em Tyle praktycznej strony, bo gust to tradycyjnie strona indywidualna.

Comment

Wczoraj w jednym z Centrów handlowych widziałem Civica IX gen w wersji BLACK SUN... Chyba... Kolor biały, czarne felgi, dach i elementy na zderzakach w carbonie, ciemne szyby, czerwone zaciski... Wyglądała suuuuuuper Cena 86 tys silnik 1.8
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez gresiek22 Zobacz posta
          skoro mówicie, że w IX generacji nie ma koła zapasowego ani żadnej dojazdówki to jak się założy gaz w tym aucie? szczerze mówiąc zapatruje się powoli na to auto, ale na pewno będę chciał zamontować gaz w serwisie. Butla w bagażniku ograniczy go strasznie. Tak w ogóle to możecie mi powiedzieć czy to jest IX generacja czy jeszcze XIII? https://honda.pl/pl/samochody/kup-ho...enzyna-18.html
          Koło dojazdowe można sobie zamówić lub dostać gratis. Bagażnik z kołem dojazdowym ma ok. 407 l, więc całkiem sporo jak na tą wielkość samochodu. Nie ma konkurencji.

Comment

Moim zdaniem Acury i Hondy tylko w bialym kolorku wygladaja perfect posiadam IX generacje civica w Amerykanskie wersji SI odpowiednik europejskiego type-R tylko ma silniczek 2.4 jak w europejskiej hondzie accord type-R bialy zdecydowanie bialy polecam!!

Comment

Ja również polecam white orchid pearl Ten kolor jest elegancki, kontrastuje i podkreśla wszystkie elementy stylistyczne. Zdjęcia mojego zamieściłem na civicklub.pl

Comment

Może ktoś z Was wie czy czerwony lakier w Civicu jest pokrywany warstwą lakieru bezbarwnego?

Comment

Witam,

Apropo pielęgnacji lakieru i zabezpieczania go na zimę, mam pytanie, możecie podpowiedzieć jaki wosk jest najlepszy waszym zdaniem? Nie mam doświadczenia w tym temacie, a wosków jest od groma..

Comment

Cześć.
                    Jeśli cena powyżej 100 zł nie jest przeszkodą to polecam SONAX Premium Class Carnauba Care. Efekt długotrwałej ochrony lakieru murowany a wygląd samochodu też niczego
                    Pzdr.

Comment

Mogę polecić jak kolega wcześniej używam przy innej marce efekt pozytywny na chwilę obecną stosuje MEGUIARS 5589de59fa2b581amed.jpg

Comment

Jeżeli chodzi o kolor to polecam Yellow Topaz Metalic, bo sam taki posiadam . Na początku chciałem Urban Titanium, jednak po obejrzeniu na żywo żółtego civica powiedziałem(z lekkim naciskiem ze strony żony ) ) ten i żaden inny .
                        Efekty tej decyzji można zobaczyć na zdjęciach: https://www.civicforum.pl/showthread...530#post185530
                        Autko trochę brudne bo jeszcze wtedy nie było na myjni. Na razie myją go wodą + hydrowoskiem. Na wiosnę mycie podwozia oraz nałożenie twardego wosku.

Comment

Zamieszczone przez Tommaszzo Zobacz posta
                          Witam,

Apropo pielęgnacji lakieru i zabezpieczania go na zimę, mam pytanie, możecie podpowiedzieć jaki wosk jest najlepszy waszym zdaniem? Nie mam doświadczenia w tym temacie, a wosków jest od groma..
                          nie powinienes sie tym przejmowac, chyba ze masz zamiar jezdzic tym autem do konca jego dni, nic nie proponuje bo nie chce reklamowac. ja uzywam zwykle ,,mleczko,, raz na pol roku. Moja Hania od 6 lat pod chmurka, zero rdzy, lakier okay

kolorem sie nie jezdzi! ludzie? no co wy?

Tym razem połączyłem, następnym skasuję.
                          Last edited by syriuszteam; 22-02-2013, 22:06.

Comment

Tutek, a poznałeś już magiczna funkcje edycji swoich postów ;D?
                            Co do koloru to zastanów się nad np. zielonym Ferrari ;D.

Comment

Silver alabaster, nie byłem zwolennikiem szarego, ale ten mnie urzekł - więc kupiona

2013-01-26 13.20.48.jpg
                              Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
                              Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom.
                              Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Maria, odwiedź dział nasze auta, tam masz przekrój różnych kolorów. Mnie podobnie jak jednego z kolegów wyżej, urzekł yellow topaz, w połączeniu z czarnymi dodatkami i jak u mnie przyciemnionymi szybami świetnie się prezentuje i na pewno wyróżnia. Brak w palecie większości firm zdecydowanych kolorów. Najczęściej tym zdecydowanym jest właśnie czerwony. Urban mi się też podoba, chociaż pewnie drugim kolorem jaki bym wybrał to biały
                                I faktycznie na topazie mało widać brud
                                Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Working...
                                X