Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oszustwo Honda - czy coś z tym robić dalej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No dokładnie. Oprócz katalogu dostępna jest także specyfikacja, także na stronie internetowej w postaci elektronicznej.
    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

w momencie, w którym omawiana była specyfikacja do DOKŁADNIE tej sztuki, której stałeś się właścicielem
      Milano Red by Gdanny0

Comment

Jak brałem Insignię w leasing, to do zamówienia złożonego w salonie była załączona dokładna specyfikacja zamawianego samochodu. Akurat w Oplu samochody w tej samej wersji wyposażenia mogą bardzo różnić się specyfikacją, więc sama nazwa wersji niewiele w sumie mówi.

W Hondzie też jest to możliwe, więc gdzieś w dokumentach zakupu auta powinieneś mieć wylistowane wyposażenie punkt po punkcie.
        Mój czarny 8gen

Comment

ale w oplu czy vw możesz do każdej wersji dobrać x dodatków. a w Hondzie specyfikacje są zamknięte i nie ma żadnego wyboru... jak kupowałem sporta to też żadnej specyfikacji nie dostałem, poza tym, że to wersja sport...
          z jednej strony w katalogu jest specyfikacja, z drugiej nie jest to oficjalne info jak pisał Arpuc, ciężka sprawa....traktował bym to w kategorii pomyłki niż świadomego wprowadzenia w błąd, coś mogli by dać w ramach przeprosin i tyle...
          kiedyś znalazłem błąd w katalogu bmw i napisałem im maila, przysłali podziękowanie i poprawili...

Comment

Tak z ciekawości. Wersja Sport ma alarm?
            Zamknąłem się kiedyś w aucie i cisza.

Comment

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
              kiedyś znalazłem błąd w katalogu bmw i napisałem im maila, przysłali podziękowanie i poprawili...
              Hehe, jak znalazłem błąd w specyfikacji CTR X, to mi odpisali, że dziękują za przesłaną wiadomość, przekazują sprawę do dalszego rozpatrzenia (?????) i zapraszają do ponownego kontaktu. Odniosłem niejakie wrażenie, że nawet tego nikt nie czytał. Błąd poprawili dobry miesiąc później.

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
              W specyfikacji jaką mam wyraźnie stoi: system alarmowy. Zarówno w sporcie jak i w elegancie. Generalnie różnica między elegantem a sportem do jakieś duperele a sam elegant jest chyba zupełnie inny niż wersja przed ostatnim liftem. Specyfikację dostałem przy pierwszym spotkaniu z handlowcem i jest ona identyczna z pdfem który wisiał wówczas na stronie Hondy.
              Last edited by chromaticall; 18-01-2018, 00:59.

Comment

Jak już Ci się znudzi siedzenie w zamkniętym aucie to go otwórz z wewnątrz "z klamki"... wtedy radośnie zawyje (czujników ruchu brak...).

A co do specyfikacji, to przy zamawianiu auta dostałem ją jako załącznik do umowy na zaliczkę. Ale nie było w niej szczegółowo opisanej funkcjonalności Connecta. Po prostu tylko "System Honda Connect+, nawigacja Garmin". Ani słowa o innych aplikacjach czy okresie bezpłatnych aktualizacji Garmina.
                Za to w materiałach reklamowych HME roztaczała wizje powstania sklepu z aplikacjami. I rzeczywiście, po pewnym czasie pojawiły się dwie darmowe (Parking i Fuel) ... wywaliłem jeszcze szybciej niż zainstalowałem. Więc materiały reklamowe sobie, a życie sobie i dopóki nie ma nic na papierze do konkretnej umowy to moim zdaniem można liczyć tylko na "wdzięczność" za zwrócenie uwagi na błąd w katalogu.
                Last edited by ZbyszekS; 18-01-2018, 13:29.
                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                sigpic
                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Dzięki, przetestuję.
                  Dodam od siebie, że samochód dostałem bez tego patyczka, który zmienia na I-MID przejechany dystans, tryb jazdy A, itd.
                  Jeździłem tak parę miesięcy, gdy natknąłem się i na yt i na zdjęciach, że powinien być.

W Hondzie myśleli, że urwałem, dopiero jak im zacząłem pokazywać zdjęcia dzień po odbiorze auta, że nie było to zrobili na własny koszt...

Comment

bez tego patyczka, który zmienia na I-MID przejechany dystans, tryb jazdy A, itd.
                    O jakim patyczku piszesz? Ja u siebie nic takiego nie kojarzę... nie chodzi o ten do przyciemniania zegarów?
                    Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Zamieszczone przez PeGie Zobacz posta
                      O jakim patyczku piszesz? Ja u siebie nic takiego nie kojarzę... nie chodzi o ten do przyciemniania zegarów?
                      Do tego też służy .
                      Civic 2014 lifestyle

Comment

Tak, dokładnie o to. Jak odebrałem auto, nie było tego i jestem tego pewien na 100%.

Comment

Komuś widać był potrzebny Czyżby w fabryce zapomnieli wsadzić??
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                            Jak już Ci się znudzi siedzenie w zamkniętym aucie to go otwórz z wewnątrz "z klamki"... wtedy radośnie zawyje (czujników ruchu brak...).
                            Zamknąłem się w aucie, załączyłem rzekomy alarm, migała czerwona lampka, otworzyłem drzwi od strony kierowcy i nic.

Comment

Wracając do tematu mam coś takiego jak android, ale nie mogę zweryfikować czy to działa, bo telefon mam z windowsem :/
                              Z tym alarmem to też muszę zrobić podobny test. U mnie nie działa/nie ma powiadomienia o niedomkniętych drzwiach przy uzbrajaniu alarmu, jak nie domkniesz drzwi to po prostu zostawiasz nieświadomie niezamknięty samochód. W Scionie tC x 2004 roku z seryjnym alarmem, samochód "odzywał się", że nie zamknąłem drzwi...

Comment

Zamieszczone przez mcprzemek Zobacz posta
                                U mnie nie działa/nie ma powiadomienia o niedomkniętych drzwiach przy uzbrajaniu alarmu, jak nie domkniesz drzwi to po prostu zostawiasz nieświadomie niezamknięty samochód. W Scionie tC x 2004 roku z seryjnym alarmem, samochód "odzywał się", że nie zamknąłem drzwi...
                                No ale przecież słychać, że zamek nie zaskoczył i nie mrugają kierunki jeśli alarm się nie włączy, tak?

Comment

Working...
                                X