No dokładnie. Oprócz katalogu dostępna jest także specyfikacja, także na stronie internetowej w postaci elektronicznej.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Oszustwo Honda - czy coś z tym robić dalej
Collapse
X
-
Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
-
w momencie, w którym omawiana była specyfikacja do DOKŁADNIE tej sztuki, której stałeś się właścicielem
Comment
-
Jak brałem Insignię w leasing, to do zamówienia złożonego w salonie była załączona dokładna specyfikacja zamawianego samochodu. Akurat w Oplu samochody w tej samej wersji wyposażenia mogą bardzo różnić się specyfikacją, więc sama nazwa wersji niewiele w sumie mówi.
W Hondzie też jest to możliwe, więc gdzieś w dokumentach zakupu auta powinieneś mieć wylistowane wyposażenie punkt po punkcie.
Comment
-
ale w oplu czy vw możesz do każdej wersji dobrać x dodatków. a w Hondzie specyfikacje są zamknięte i nie ma żadnego wyboru... jak kupowałem sporta to też żadnej specyfikacji nie dostałem, poza tym, że to wersja sport...
z jednej strony w katalogu jest specyfikacja, z drugiej nie jest to oficjalne info jak pisał Arpuc, ciężka sprawa....traktował bym to w kategorii pomyłki niż świadomego wprowadzenia w błąd, coś mogli by dać w ramach przeprosin i tyle...
kiedyś znalazłem błąd w katalogu bmw i napisałem im maila, przysłali podziękowanie i poprawili...
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postakiedyś znalazłem błąd w katalogu bmw i napisałem im maila, przysłali podziękowanie i poprawili...
Zamieszczone przez Onkel Zobacz postaTak z ciekawości. Wersja Sport ma alarm?
Zamknąłem się kiedyś w aucie i cisza.Last edited by chromaticall; 18-01-2018, 00:59.
Comment
-
Zamieszczone przez Onkel Zobacz postaTak z ciekawości. Wersja Sport ma alarm?
Zamknąłem się kiedyś w aucie i cisza.(czujników ruchu brak...).
A co do specyfikacji, to przy zamawianiu auta dostałem ją jako załącznik do umowy na zaliczkę. Ale nie było w niej szczegółowo opisanej funkcjonalności Connecta. Po prostu tylko "System Honda Connect+, nawigacja Garmin". Ani słowa o innych aplikacjach czy okresie bezpłatnych aktualizacji Garmina.
Za to w materiałach reklamowych HME roztaczała wizje powstania sklepu z aplikacjami. I rzeczywiście, po pewnym czasie pojawiły się dwie darmowe (Parking i Fuel) ... wywaliłem jeszcze szybciej niż zainstalowałem. Więc materiały reklamowe sobie, a życie sobie i dopóki nie ma nic na papierze do konkretnej umowy to moim zdaniem można liczyć tylko na "wdzięczność" za zwrócenie uwagi na błąd w katalogu.Last edited by ZbyszekS; 18-01-2018, 13:29.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Dzięki, przetestuję.
Dodam od siebie, że samochód dostałem bez tego patyczka, który zmienia na I-MID przejechany dystans, tryb jazdy A, itd.
Jeździłem tak parę miesięcy, gdy natknąłem się i na yt i na zdjęciach, że powinien być.
W Hondzie myśleli, że urwałem, dopiero jak im zacząłem pokazywać zdjęcia dzień po odbiorze auta, że nie było to zrobili na własny koszt...
Comment
-
Zamieszczone przez Onkel Zobacz postabez tego patyczka, który zmienia na I-MID przejechany dystans, tryb jazdy A, itd.
Comment
-
Zamieszczone przez PeGie Zobacz postaO jakim patyczku piszesz? Ja u siebie nic takiego nie kojarzę... nie chodzi o ten do przyciemniania zegarów?.
Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Komuś widać był potrzebnyCzyżby w fabryce zapomnieli wsadzić??
Comment
-
Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz postaJak już Ci się znudzi siedzenie w zamkniętym aucie to go otwórz z wewnątrz "z klamki"... wtedy radośnie zawyje(czujników ruchu brak...).
Comment
-
Wracając do tematu mam coś takiego jak android, ale nie mogę zweryfikować czy to działa, bo telefon mam z windowsem :/
Z tym alarmem to też muszę zrobić podobny test. U mnie nie działa/nie ma powiadomienia o niedomkniętych drzwiach przy uzbrajaniu alarmu, jak nie domkniesz drzwi to po prostu zostawiasz nieświadomie niezamknięty samochód. W Scionie tC x 2004 roku z seryjnym alarmem, samochód "odzywał się", że nie zamknąłem drzwi...
Comment
-
Zamieszczone przez mcprzemek Zobacz postaU mnie nie działa/nie ma powiadomienia o niedomkniętych drzwiach przy uzbrajaniu alarmu, jak nie domkniesz drzwi to po prostu zostawiasz nieświadomie niezamknięty samochód. W Scionie tC x 2004 roku z seryjnym alarmem, samochód "odzywał się", że nie zamknąłem drzwi...
Comment
Comment