Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeglądy okresowe - czynności serwisowe

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez lukerix Zobacz posta
    W instrukcji obsługi napisane jest na stronie 338:.
    Masz chyba inne wydanie niż ja, bo u mnie jest na stronie 446, ale to pewnie dlatego, że masz instrukcje od przedlifta a ja od polifta

Jak pisałem wyżej, przegląd B obejmuje (przynajmniej powinien obejmować) wszystkie czynności zawarte w instrukcji, natomiast ikonka jest znakiem podglądowym, co prawda faktycznie może wprowadzać w błąd, mówiąc tylko o hamulcach, jednak jest inaczej.
    Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

• Jeśli zdarza Ci się zaciągać ręczny zanim zupełnie się zatrzymasz (lub ruszać z zaciągniętym), to przy okazji przeglądu B, zapali się również kontrolka informacyjna, że i hamulec pomocniczy wymaga przeglądu (np. regulacji linki).
      Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
      Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Zamieszczone przez PiotrekM. Zobacz posta
        Ułatwimy koledze zadanie bo jest nowy
        Masz zamiar kazdej nowej osobie pomagac przeszukiwać forum i robic kolejny temat powielony?

Gdzie jest granica kopiowania tematów?
        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
          Masz zamiar kazdej nowej osobie pomagac przeszukiwać forum i robic kolejny temat powielony?

Masz rację, i ja nie jestem za powielaniem tematów, a za przeszukiwaniem internetu w celu znalezienia odpowiedzi, ale czasem jeśli ktoś nie może lub nie wie jak znaleźć dany temat, to dlaczego nie pomóc? Zamiast tej drobnej uszczypliwości sam byś pomógł koledze, który ma problem i o wiele bardziej by to ułatwiło sprawę niż linczowanie mnie za dobre chęci...
          Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
            ja za temat olejowy powinienem być zlinczowany 13500 razy, tyle mniej więcej razy kopiowałem i powielałem wpisy ...
            ja bym zapytał inaczej, gdzie jest granica pytania o to samo po raz 13501 raz?

xaxx to forumowicz niesubordynowany, a jednak znajdują się uprzejmi forumowicze i dlatego obaj panowie macie rację, (fetomen i Piotrek) najlepiej z mojego punktu widzenia to należy banować takich niesubordynowanych, którym się nie chcesz szukać, którzy olewają zasady i irytują użytkowników forum.... ale człowiek chce być uprzejmy... i robi się bajzel i przy okazji obrywa.
            Last edited by rambo7; 27-12-2018, 13:26. Powód: r7
            Kierownik Działu Diesla

Comment

• Wystarczy włączyć opcje, ze tylko osoby które umieścily 10(20) postów moga zakładac nowy temat. Ot i koniec powielania bo beda musieli szukac tematów

Nie róbmy ze "świeżaków" męczennikow, nie umiesz szukać - nie przetrwasz długo. Mocne ale skuteczne do "wyuczenia" i zaadoptowania.

Rambo - duplikujesz posty ale ciagle w tym samym temacie. Nie groźne i pomocne bo zawsze odświeża sie wiedze
              4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
              Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Mam komunikat B7
                "7" wymiana płynu hamulcowego
                Będę serwisował w Gdańsku i pytanie czy może orientuje się jakiego rodzaju płyn jest używany w ASO i w jakiej ilości lub jaki radzicie kupić ?

Pozdr.Mirek

Comment

• W ASO to mają płyn oem Honda Generalnie większość tutaj zalewa ATE SL.6 DOT4. Czasem jakiegoś Motula, ważne aby był DOT4. Trzeba go mięć około 1-1,25l. Pamiętaj aby wymienić też w układzie sprzęgła. Zalewa się ten sam.
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                    W ASO to mają płyn oem Honda Generalnie większość tutaj zalewa ATE SL.6 DOT4. Czasem jakiegoś Motula, ważne aby był DOT4. Trzeba go mięć około 1-1,25l. Pamiętaj aby wymienić też w układzie sprzęgła. Zalewa się ten sam.
                    Mam przejechane 31 tyś czy w układzie sprzęgła też muszę wymienić ? jeśli tak to ile wchodzi ?

Comment

• Jak robiłem wymianę u siebie coś po 3,5roku, to płyn w układzie sprzęgła był ciemniejszy niż w układzie hamulcowym. Mógłbym nawet powiedzieć, że w układzie sprzęgła warto zmieniać po 3 latach, zaś układzie hamulcowym można wydłużyć -co 4lata. Co do samej ilości to do wspomagania sprzęgła nie trzeba dużo, wystarczy 0,25l. Na układ hamulcowy powinno starczyć 1l. Zależy po prostu od mechanika jak skutecznie będzie przepłukiwał układ hamulcowy... a więc ile wypuści płynu przez odpowietrzniki. Niektórym wystarcza 1l na układ hamulcowy i sprzęgło.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• W ASO Arher w Krakowie dają płyn hamulcowy Castrola... i zmieścili się w 1 litrze.
                        Last edited by Cojakco; 02-01-2019, 18:22.

Comment

• Cześć,

Autko mam od niedawna i nie mogę się połapać o co chodzi z tym system przypominania o przeglądach, jakieś 1500 km czas temu pojawił się komunikat B3 dotyczący wymiany oleju w skrzyni AT za 5000 km, teraz mam komunikat o przeglądzie B za 20 dni z ikonką hamulca ręcznego. Czy jest możliwość "podejrzenia" wcześniejszych komunikatów, wygląda to tak jakby nowsze "przykrywały" te starsze i teraz nie wiem co kiedy jest /będzie do zrobienia ?

Pozdrawiam
                          Krzysztof

Ponieważ wątek dotyczący czynności serwisowych istnieje, przeniosłem twój post tutaj. Pozdrawiam.
                          Last edited by Grzechu; 17-01-2019, 21:07. Powód: dublel tematu

Comment

• Wystarczy przesunąć strzałka i powinny pokazywać się pozostałe.
                            Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Zamieszczone przez PeGie Zobacz posta
                              Wystarczy przesunąć strzałka i powinny pokazywać się pozostałe.
                              Próbowałem , niestety bez rezultatu

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Może przeglądy z 1 grupy się pokrywają bo jak będziesz robił B (który jest szybciej) to na miejscu bedziesz decydować czy robić ten, który pokaże się jako następny po skasowaniu. Tak mi się wydaje. Ja np. miałem info o przeglądzie B i po skasowaniu pokazał mi się B7. Myślę, że ogólny B możesz śmiało skasować chyba, że planujesz go robić w ASO
                                Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Working...
                                X