Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raport kosztów przeglądów IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• michoo ma w sygnaturze rocznik 2106 ..kto wie co to za technologia, może coś fabryka wiedziała że pracownicy spali wtedy na zmianie i dokręcić trzeba . Nie jest źle bezpieczników po 15sł za sztukę nie wymieniali, ani żarówek z powodu okopconych baniek na nowe, a też były takie przypadki.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

• Dbają o dobro klienta jak nie wiem co hehe i jeszcze buziaczek na pożegnanie powinien być... za 9,94 pln
      Last edited by Grzechu; 27-06-2017, 11:29.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• wkleiłem to ku przestrodze przed ASO Bydgoszcz. Taki był mój cel. Oczywiście mogłem jechać z własnym olejem, filtrami itd. Nie myślałem że to wyjdzie aż tyle, teraz już wiem

Comment

• Zamieszczone przez mihoo Zobacz posta
          wkleiłem to ku przestrodze przed ASO Bydgoszcz. Taki był mój cel.
          Oczywiście, następnym razem wiesz już na co zwracać uwagę a szczególnie, zwróć ASO uwagę na stosowany przez nich olej niezgodny z instrukcją.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          Coś na temat olejów..

Comment

• Czyszczenie hamulców w ASO Wieliczka
            90 zł brutto. Cojakco nawet taniej niż w Arher.

Comment

• Zamieszczone przez mihoo Zobacz posta
              Nie myślałem że to wyjdzie aż tyle, teraz już wiem
              Nie przejmuj się, nie ty jeden. Ja też u nich robiłem roczny przegląd, ale tylko dlatego, że jako jedyny serwis nie upierali się przy zalaniu mi auta 0W20. Auto na gwarancji, niestety bykowe trzeba płacić .... grrrr.
              Pozdrawiam Czarodziej
              Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez ASz
                P.S. Filtry kabinowy i powietrza przedmuchali bez wymiany na nowe.
                To super,dziwne że filtra oleju nie przepłukali.

Comment

• Zamieszczone przez ASz
                  system kontrolny mojej Hondy nie widział potrzeby wymiany filtrów powietrza i kabinowego
                  A ile czasu jesteś w posiadaniu swojej Hondy ? 2 lata ? Jeśli tak to co 2 lata wymienia się filtr powietrza, a kabinowy co rok.
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  Coś na temat olejów..

Comment

• Hmm ja mam niecałe dwa lata i już 2 razy wymieniałem :facepalm:

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez ASz
                      system kontrolny mojej Hondy nie widział potrzeby wymiany filtrów powietrza i kabinowego - w ASO je jedynie profilaktycznie sprawdzili.
                      a co to za stacja analityczna weryfikuje stan filtra powietrza czy filtra kabinowego?
                      Rozumiem że tam jest jakieś laboratorium analityczne? ...to są jaja..
                      "System nie widział potrzeby" - niezłe. ...ale mechanik obejrzał przedmuchał i wydał opinię że jest ok. To po kiego wała ten system ?
                      To jest przykład idiotyzmów z jakimi mamy obecnie i będziemy w przyszłości mieli do czynienia.
                      "System kontrolny" - super bajer .
                      Facet wyjął filtr kabinowy i był widocznie na tyle czysty że wydmuchał liście i go wsadził z powrotem ok. Dobrze i niedobrze. Dobrze bo nie zrobił kosztów dla klienta, ale to szczególny przypadek - klima - to zdrowie.
                      Potem będziemy mieć kolejne tematy: "śmierdzi z nawiewów". Nasz klimat to ciężkie warunki non stop. Filtry wymienia się 2 razy w roku na wiosnę (po zimie) i na jesień (przed zimą) po to aby utrzymać w czystości kanały wentylacyjne z tłuszczu, ten się na filtrze zatrzymuje tylko częściowo. Metoda jest prosta i skuteczna i sprawdzona. Nie tłuszczą się szyby, nie wdychamy bakterii, nie musimy dezynfekować układu, najlepszą praktyką jest 2 razy w roku wymienić nawet najtańszy filtr niż wydawać kasę po 2 latach na usuwanie smrodu z wentylacji.
                      Filtr powierza (silnikowy) "super system" jeszcze nie widzi zburzenia w dozowaniu powietrza do mieszanki, ale jak ją zobaczy to już będzie za późno.
                      Żadne "systemy dla idiotów" nie zastąpią oka fachowca i stosowania sprawdzonych standardów.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

• Z kabinówką jest tak jak Rambo pisał, można nawet 2x, na pewno raz już powinna być u Ciebie wymieniona.. filtr powietrza pewnie zmienią w listopadzie 17'.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez ASz
                          HR-V mam od listopada 2015 r. Przegląd 1. był robiony w listopadzie 2016 r.

Oleju też nie chcieli za bardzo wymienić bo "system Hondy" nie zgłosił tego stosownym kodem. Takie info z ASO. Niestety. Ale wymienili olej jak klient się bardzo uparł (wg ASO "systemy Hondy" dokonują szereg analiz wg własnych algorytmów i na tej podstawie mówią, co i kiedy wymienić - stąd te kody A, B, B7 etc). Wg info z ASO podobnie jest z filtrami - "system Hondy" nie zgłosił stosownego kodu to nie wymieniamy. Samo życie. Tak podchodzą ASO.

Żeby było ciekawiej i śmieszniej to w jednym z ASO (rozmowa telefoniczna) powiedziano mi, że jak by mi wymienili świeży olej to może się okazać, że "system Hondy" za miesiąc może zgłosić, że olej nadaje się do wymiany! Tak, ten, który miesiąc wcześniej bym wymienił, czyli świeży!? To są jaja. Podobno auto (nazywam to "system Hondy") wie lepiej ode mnie czy mechanika kiedy i co wymieniać. W tym ASO stwierdzili, że skoro "system Hondy" nie głosi wymiany oleju stosownym kodem to... oni się nie podejmą wymiany bo później jest problem z przestawieniem tego "systemu". Oczywiście ASO w Łodzi to wyśmiało... Szok, czyż nie? I teraz wymień sam filtr. Ty go wymienisz a może za 2 tygodnie Honda wyświetli ci stosowny kod, który dotyczył będzie wymiany filtra. I co zrobisz mając auto na gwarancji?
                          ASO g..no wie.
                          To nie jest żaden super system, po prostu komputer ma zaprogramowane przez Hondę pewne interwały wymiany pre-definiowanych części - dla filtra powietrza jest to 30000 km. Dla przeciwpyłkowego, raz do roku lub co max. 20000 km, w zależności od tego co wystąpi pierwsze.

A kit o 'super systemie' wiedzącym lepiej i mającym gazylion czujników to jest idiotyzm do sześcianu.

Comment

• Opory mieli by zarabiać x 2 częściej? Dziwne te ASO....

Comment

• Przecież każdą inspekcję po zmianie można zresetować, żeby liczyła od nowa, więc jak ASO po nadprogramowej wymianie postąpi zgodnie ze sztuką i zresetuje to wszystko będzie ok i nie wezwie nas wcześniej. Inspekcję A nawet można samemu z poziomu auta zresetować, nie wiem jak inne.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                                Inspekcję A nawet można samemu z poziomu auta zresetować, nie wiem jak inne.
                                Wszystkie można.

Zamieszczone przez ASz
                                Dla mnie też to jest dziwne... BTW w tym dziwnym ASO, co nie chciało mi wymienić oleju, stwierdzili np. że Amsoil 0w30 https://www.amsoil.com/shop/by-produc...tic-motor-oil/ jest wyłącznie do diesla... choć to ACEA A5/B5.
                                I to jest przykład, że trzeba używać też swojego rozumu, logiki itp.. I słuchać trochę kolegów na forum, bo dobrze radzą
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X