Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raport kosztów przeglądów IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przegląd A,B po roku, 16 000 km Warszawa AutoWitolin.
    Olej własny: MOTUL 8100 ECO-CLEAN C2 0W30 5L
    Robocizna: 300 netto,
    filtr oleju 43 zł netto,
    normalia 8 netto,
    Łączna kwota f-vat 435 zł brutto. obsługa miła, auto umyte.

Comment

• Przegląd B HLC Gdynia czterysta trzydziesci pare pln plus filtr plus wkcesorium plus gumki wycieraczek. Razemtroche pona 9 setek
      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Przegląd A (po 24 tys km), Castrol 5w30 z beczki
        Biela Długołęka
        522 zł
        Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
        Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Witam, wg książki serwisowej przegląd B powinien trwać w całości 0,6 h czyli w Twoim przypadku ok 160 zł. Skąd tak duża kwota pozycji 12? Może czyszczenie, a nie sprawdzanie? Po co była robiona diagnostyka (poz. 14)? Jestem przed pierwszym przeglądem po roku i 16000 km

Zamieszczone przez jumnik Zobacz posta
          Przegląd B przy 19.900 km w JKK Katowice.
          Bez wymiany żadnego filtra. Filtr powietrza podobno w dobrym stanie. Filtra kabinowego kazałem nie wymieniać bo zmienię sam na wiosnę.
          [ATTACH=CONFIG]30979[/ATTACH]

Comment

• Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
            Witam, wg książki serwisowej przegląd B powinien trwać w całości 0,6 h czyli w Twoim przypadku ok 160 zł. Skąd tak duża kwota pozycji 12? Może czyszczenie, a nie sprawdzanie? Po co była robiona diagnostyka (poz. 14)? Jestem przed pierwszym przeglądem po roku i 16000 km
            Hamulce czyścili bo zgłaszałem stukające klocki, ale przy takim przebiegu to myślałem, że podejdzie to pod gwarancję. Myliłem się.
            Diagnostyka pewnie jest tylko pozycją na fakturze za którą trzeba zapłacić.
            Następny przegląd robię już w innym ASO. Pięć stówek za samo obejrzenie auta to jednak lekka przesada moim zdaniem.

Comment

• Przegląd A w HLC Gdynia przy 31tys km przebiegu koszt 514 PLN z groszem.
              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Przegląd A,B po roku, 16 000 km Warszawa AutoWitolin.
                Olej własny: MOTUL 8100 ECO-CLEAN C2 0W30 5L
                Robocizna: 300 netto,
                filtr oleju 43 zł netto,
                normalia 8 netto,
                Łączna kwota f-vat 435 zł brutto. obsługa miła, auto umyte.
                dzwoniłem do nich dzisiaj i mówią 758,a jak swój olej to 500...

Comment

• Cześć,
                  Przegląd A&B - z lipca, jednak wcześniej nie wstawiałem.
                  HLC Gdynia, koszt - 908,4zł. W momnecie gdy robiłem przegląd na liczniku miałem 46474km, obecnie około 59000km i ponownie wyskoczyła mi kontrolna z koniecznością zrobienia przeglądu (zdaje się, że to będzie przegląd B, ale muszę sprawdzić oznaczenie ).

[edit] wyświetliła mi się odnośnie kolejnego przeglądu taka ikonka jak poniżej - ktoś podpowie co oznacza - niestety nie mogę doszukać się kodó w instrukcji - kod nr 8 ...
                  (z góry przepraszam za jakość zdjęcia).
                  dwa 2016-12-29 23.43.25.jpg

2016-12-29 23.04.53.jpg
                  Last edited by piquille; 29-12-2016, 23:45.

Comment

• Będę co prawda strzelał bez sprawdzenia...nie jest to przypadkiem filtr powietrza lub kabinowy?

Comment

• PJW dobrze strzelił, jest to wymiana wkładu filtra powietrza - kod 8. Jeżeli miałeś wymieniany to po prostu skasuj ten kod i nie wnikaj.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Dzięki potwierdzam bo dzwoniłem do Hondy też - 8 jest to filtr powietrza i rzeczywiście polecono mi skasowanie z uwagi na niedawną wymianę; )

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

• jakiej firmy ASO wkłada filtr powietrza i filtr kabinowy?
                          Filtr oleju - Purflux

Comment

• Przegląd A po 24000 w ASO Krężel w Krk. Olej własny - 147zł.

Comment

• podziel się wrażeniami o olejach jakie były do tej pory i jaki teraz wlałeś

tu jest temat i schemat wpisu

Ponieważ ciekawy temat olejowy został już zamknięty i sporo było tam powiedziane na temat jakości i rodzajów olei itp.., chciałbym zebrać, w jednym miejscu, trochę informacji odnośnie olejów na jakich jeździmy, oraz tego co zauważyliśmy w zachowaniu naszego silnika zalanego danym olejem, np. czy silnik bierze olej, głośniej/ciszej pracuje, więcej/mniej pali, oraz inne uwagi. Myślę, że będzie to pomocne dla osób które zastanawiają się nad tym jaki olej wlać do swojej Hondzi. Proponuje

Comment

• Dziś przy ~45000 przegląd B7. 672.23pln z czego 161 to kropelka płynu chłodzącego,DOT-4, filtr powietrza i kabinowy. W sumie ten kabinowy trochę mnie zaskoczył, bo chciałem robić serwis klimy przy A (za 7k km), ale faktycznie z tego co pamiętam w zeszłym roku podobnie jakoś go wymieniałem na B a potem było A z klimą...pal licho.

Za niedługo kończy się gwarancja... jak ten czas leci. Pod koniec stycznia X do jazdy testowej będą u nas, trochę z chłopakami pogadałem, podzielili moją opinię o cenach jakie są za X, ale podejrzewają że to się zmieni jak zejdą IX. Byli zachwyceni sedanem, twierdzą że godnie może wypełnić lukę po Accordzie.

Po serwisie po jakiś 15km - system ostrzegania o niskim ciśnieniu. Pewnie dopompowali, choc po ostatnich dywagacjach na temat zmiany 17 na 16 i konieczności zmian w komputerze "bo może robić fałyszywe alarmy" się zastanawiam czy to się nie zdarzyło - po wyjeździe z ASO tak sypało białym, że te 15 km przejehchałem z max prędkością 36 km/h a ikonka VSA pokazywał się nad wyraz często... Może to właśnie to...

Comment

Working...
                                X