Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raport kosztów przeglądów IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jestem po przeglądzie B w Honda Park Łódź ul.Brzezińska przebieg 8502 km
    Wymiana filtra pyłkowego, filtra powietrza, dolewka płynu chłodniczego. Całkowity koszt z przeglądem 630 zł.

Comment

Jak za samo B to wg. mnie bardzo dużo. Zobacz post powyżej punchoo78 zapłacił prawie tyle za A+B.
      Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
      Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Sam przegląd 380zł w Honda Plaza Łódź ,Honda Kosicki Łódź 400zł.

Comment

Dziś robiłem przegląd A+B7, czyli wymiana oleju, filtra oleju, plynu hamulcowego w Honda Auto Gdańsk. Materiały własne (olej Motul, filrty Mann, płyn hamulcowy ATE SL6).
          Auto odebrałem umyte i wytrzepane wycieraczki, łączny koszt przeglądu z uszczelkami (takie drobiazgi to juz biore z ASO) to 284 zł.

Comment

CAM00047.jpg
            + wymiana akumulatora- coś nie było ok z systemem start stop

Comment

Przykładowo przegląd A+B na podstawie książki i wszystkich materiałów serwisu - 950 zł (Honda D&D Wrocław)

Comment

Przebieg 10 400km, przegląd A, Krężel&Krężel Kraków

robocizna: 56,72
                olej 0w20: 288,40
                filtr oleju: 56,99
                pozostałe: 8,90

RAZEM na fakturze 411,01
                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                sigpic
                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Wesół dzień obywatele. Jestem po dzisiejszym przeglądzie A+B.

Koszt 628,93zł + mój olej za 122zł Castrol Edge 5W30.

Za free wymiana nakładek na tablice rejestracyjną + myjka + rabat

Raport kosztów:
                  Last edited by solarlodge; 28-02-2016, 00:42.

Moja

Comment

Przegląd A przy 11479 km
                    492,63 zł
                    Olej z ASO - Castrol Edge Proffesional 5w30
                    Honda Biela
                    Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                    Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

U mnie dzisiaj kolejny raz AB2 -przebieg 50 tyś., ASO Honda SIGMA CAR Rzeszów
                      - przegląd okresowy - 234,56 zł.
                      - olej (własny) SHELL HELIX ULTRA AM-L 5W30 (4 litry) - 120 zł.
                      - filtr oleju - 55,1 zł.
                      - filtr przeciwpyłkowy - 90,25 zł.
                      - podkładka korka spustowego - 4,75 zł.
                      - płyn chłodniczy - 9,5 zł.
                      - środek do dezynfekcji A/C - 14,25 zł.
                      Razem: 528,41 zł.

Dodatkowo, jako że śmigam na LPG, robiłem regulację zaworów:
                      - regulacja zaworów - 179,28 zł.
                      - uszczelka pokrywy zaworów - 78,28 zł.
                      Razem 257,56 zł.

Zmieniłem również gumy wycieraczek: koszt 2 x 44,36 zł. = 88,72 zł.

Suma sumarum jestem lżejszy o 874,69 zł.
                      Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                      Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

23.03.2016
                        po 7 miesiącach użytkowania autka przebieg 19292 km przegląd A+B.
                        Honda Aries Motor

- 197,78 zł - mój olej LIQUI MOLY SYNTHOIL LONGTIME 0W30 5L
                        - 99,9 zł na własne życzenie wymieniłem filtr powietrza, bo po wyjęciu nie wyglądał już za ciekawie przez wspaniałą Warszawkę...
                        - 42,3 zł x 2 na własne życzenie również gumki wycieraczek przednich, dałem jeszcze jedną szansę oryginalnym mimo, że poprzednie padły po 1,5 miesiąca użytkowania samochodu w bezdeszczowych upałach i reklamacja nie została uznana
                        - 11,25 zł niezbędna była dolewka płynu chłodniczego 0,5 l
                        - 52,2 zł filtr oleju (bardzo dziwna i niemiła, lecz oczywista polityka ASO...w poprzednim razie jak nie wiedzieli, że mam stałą zniżkę 10% na serwis wycenili i w ostatnim momencie ją wyciągnąłem, zapłaciłem wtedy za filtr 51,3, więc teraz wiedząc już o zniżce podwyższyli cenę bazową)
                        - 85,5 zł filtr przeciwpyłkowy, również poprosiłem o wymianę, niestety strasznie się wkur....zyłem, że włożyli mi zwykły, a nie węglowy, bo wg mnie oczywiste jest, że jeżeli proszę o taki sam, a mam założony węglowy to powinni włożyć węglowy..ale widać trochę nie zatrybili, przez to muszę męczyć się z brzydkimi zapachami z zewnątrz do następnego przeglądu...
                        - 4,5 zł podkładka pod korek spustowy
                        - 354,24 zł robocizna
                        - do tego oczywiście czyszczenie hamulców, sprawdzenie wszystkich płynów, aku etc etc etc, taki standard
                        - tym razem pozwoliłem umyć autko, bo było nienawoskowane...
                        - aktualizacja Connect na gwarancji (od tej pory zawiesił się tylko raz, jeżeli chodzi o wykrywanie usb, raz [był to w ogóle pierwszy raz] jeżeli chodzi o bluetooth oraz raz jeżeli chodzi o linie cofania i wyświetlenie po chwili różowego ekranu)
                        - naprawa gwarancyjna plastiku przy lewym lusterku, sprawa z wadą fabryczną gdzie brakuje kawałka uszczelki i po przekroczeniu 90 km/h słychać było takie nieprzyjemne zawijanie powietrza - aktualnie ustąpiło po doklejeniu uszczelki

W sumie zapłaciłem 692,19 zł + 197.78 zł za olej = 889,97 zł
                        Po odjęciu f.powietrza i gum wycieraczek wyszłoby 705,47 co jest w sumie akceptowalną ceną przeglądu.

Comment

Przypomnę, że to nie jest wątek dyskusyjny. Poglądy i uwagi nt czynności serwisowych - https://www.civicforum.pl/showthread...9Bci-serwisowe

Comment

Pierwszy przegląd A, B, 2 - przebieg 11500, JKK Katowice - cena 947 zł (korzystałem z kuponu serwisowego wynegocjowanego przy zakupie auta)

Comment

HLC Gdynia
                              Przegląd B2 + wymiana klocków hamulcowych - 369zł

Klocki jak i filtr przeciwpyłkowy zakupione we własnym zakresie.

Comment

Dorzucę i ja swoje trzy grosze

ASO Honda Kucza Rybnik

1. Przegląd A przy 15644 km - Inspekcja A (119,85) + 4 litry Shell Helix Ultra AM-L 5W30 (198,00) + filtr olejowy (47) + podkladka (5) = 370 zł
                                2. Przegląd B przy 20276 km - Inspekcja B (200,00) + filtr kabinowy (87,25) + filtr powietrza (93,00) = 380 zł
                                3. Przegląd A przy 32589 km - Inspekcja A (119,85) + 4 litry Shell Helix Ultra AM-L 5W30 (198,00) + filtr olejowy (47) + podkladka (5) = 370 zł
                                4. Przegląd B przy 38913 km - Inspekcja B (200,00) + dezynfekcja klimy (100) + środek do klimy (49) + filtr kabiny (85) + filtr powietrza ( 99) = 530 zł
                                5. Przegląd A przy 49650 km - Inspekcja A (119,85) + 4 litry Shell Helix Ultra AM-L 5W30 (198,00) + filtr olejowy (47) + podkladka (5) = 374 zł
                                6. Przegląd B przy 58276 km - Inspekcja B (200,00) + filtr przeciwpyłkowy (92) + filtr powietrza (102,00) + płyn chłodniczy (0,015 litra, 6 zł) = 400 zł
                                7. Przegląd A7 przy 66705 km - Inspekcja A7 (159,80) + 4 litry Shell Helix Ultra AM-L 5W30 (194,00) + podkładka korka spustowego (1 zł) + 0,2 litra płynu hamulcowego (20 zł) + filtr olejowy (55) = 430 zł

Dodam, że na robociznę mam 20% rabatu, na olej shella 10 % rabatu.

Comment

Working...
                                X