Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ciszej w konserwie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jebsen Zobacz posta
    natomiast interesujące jest że automat z 5 przełożeniami (chyba) ma fajniej zrobione przełożenia i daje 2,8rpm a manual 6 biegowy, 4rpm przy 140km/h jak to możliwe?
    Tak, jest 5 biegów. 1-ka do 60paru km/h, 2-ka do jakieś 115 km/h, 3-ka ma 180 km/h i na 4-ce już brak mocy żeby do odcinki dojechać. A jak to możliwe? No tak wystopniowali skrzynię.

Zamieszczone przez jebsen Zobacz posta
    pisałem do angielskich braci
    Nasi angielscy, amerykańscy czy kanadyjscy bracia mają często "ciekawe podejście" do Naszych pytań i upodobań żeby nie powiedzieć że to najzwyklejsze jełopy (często, gęsto).

Comment

Mi ten głos silnika się podoba, choć faktycznie przy długiej jeździe autostradą może być męczący. Jest trochę tańsze rozwiązanie: dźwięk ten najbardziej daje o sobie znać przy ok. 130 km\h, potem im szybciej tym mam wrażenie, że ciszej . Kiedyś na VI biegu nawet nie zauważyłem kiedy jadąc przekroczyłem 150 km\h i nagle było ponad 180 km\h
      Także może zamiast rozbierać nowe auto i wyciszać wystarczy trochę przyspieszyć?
      BTW. gdyby w moim IX gen. udało się wyeliminować całkowicie trzeszczenie (głównie okolice drzwi) to już takie wyciszenie bardzo by mnie satysfakcjonowało.

Comment

wiem, nie wiem jak u Was ale u mnie przy 115 i więcej słychać szum jakby uszczelka od góry nie trzymała najlepiej szyby nie wiem czy wszyscy tak mają czy tylko ja?

Comment

Od 120 u mnie słychać chrobotanie w słupkach B (pisałem o tym kiedyś).
          Last edited by Gość; 15-06-2014, 21:17.

Comment

no to nieźle, to moja pierwsza honda

Comment

Mnie to za bardzo nie przeszkadza i nie jest zbyt uciążliwe w moim przypadku. Raz to zgłaszałem w ASO ale kiepsko im poszło. Teraz będę robił przegląd B to im znowu przypomnę.

Comment

Wczoraj zauważyłem ze od strony pasażera górna uszczelki od drzwi na dlugosci ok 1 cm nie chowa się tak jak powinna. Jakby było złe odlane ale wtedy wszyscy by tak mieli.

Comment

Co do hałasu: niedawno przejechałem m.in. całe Niemcy często z prędkościami 180-190 km/h i jedyny hałas to szum opon i powietrza. Po 12 godzinach jazdy (oczywiście z małymi przerwami) nie czułem się zmęczony hałasem, więc nie jest źle.

Comment

Zamieszczone przez macieks Zobacz posta
                    Wczoraj zauważyłem ze od strony pasażera górna uszczelki od drzwi na dlugosci ok 1 cm nie chowa się tak jak powinna. Jakby było złe odlane ale wtedy wszyscy by tak mieli.
                    Zgłos to w ASO. Choc z nimi ryzyko jest takie, że jak zaczną kombinować to mogą jeszcze pogorszyc sprawę...
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Może podjade i zobaczę jak zareagują, samochodu raczej im nie zostawię

Comment

No i standardowo obejrzyj kilka modeli na placu w ASO czy mają tak samo tą górną uszczelkę niedorobioną (lub nadrobioną).
                        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Dzięki tak zrobię, to jest końcówka uszczelki która praktycznie nachodzi na słupek środkowy a wiec może być to jakaś wada produkcyjna jakby maszyna niedostępne końca to odpowiednio wyprofilowała. Po zamknięciu drzwi powinna się schować miedzy drzwi a nadwozie ale tego nie robi idealnie

Comment

Mozesz spróbowac dokręcić palcami gumowe wkrety/ograniczniki w drzwiach.
                            W 8gen to wyraznie poprawiało komfort od szumiacych uszczelek w drzwiach.

Comment

Mimo kilku niedociągnięć mimo 40 tki czuję się w tym samochodzie jak małe dziecko, nie potrafię spokojnie jeździć

Dorzucę jeszcze ze odkleja mi się jeden z tych bajerów co to poprawia aerodyn... hehe przylepione jest to w tylnej części samochodu po bokach
                              Last edited by Gość; 16-06-2014, 16:04.

Comment

Zamieszczone przez macieks Zobacz posta
                                Mimo kilku niedociągnięć mimo 40 tki czuję się w tym samochodzie jak małe dziecko, nie potrafię spokojnie jeździć
                                aaa tam mcieks, co prawda jestem posiadaczem tourera to i może doznania nie takie same ale civic dzisiaj to raczej wybór rozsądku niż szaleństw młodości, porównałbym to do życia w domowych pieleszach z własną rodzoną żoną niż szaleństwa z kochanką, bo gdyby o takie sie podniety rozchodziło to na rynku jest kilka innych produktów, chyba że masz na myśli porównanie do małego dziecka, rodzinne wycieczki poza miasto jadąc przepisowe 90km/h?

Comment

Working...
                                X