Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zabezpieczyć auto przed kradzieżą?!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Miałem lojack i wg mnie nie warto, 100 razy lepszy i dwa razy tańszy jest gap.
    Lojack to jak gps tylko radiowy i też da się go "zagłuszyć"
    Ac + gap i ew jakaś blokada mechaniczna...ja zostaje tylko przy dwóch pierwszych...

Comment

Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
      Przynajmniej jedno zabezpieczenie warto założyć poza salonem...
      Tego Trackera jestem w stanie założyć sam, pytanie co na to serwis? Trzeba to podłączyć pod zasilanie w aucie, podpiąć pod czujniki otwarcia drzwi i umieścić gdzieś antenę GSM i GPS na kabelkach. To już ingerencja w auto, nawet jeśli zrobi to zewnętrzna firma.

Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
      Ja jutro odbieram samochód i będę mial zamontowane:
      https://www.lojack.pl/
      Serwis auta to montuje?
      Pozdrawiam Czarodziej
      Mój Szogun

Comment

Tak, w serwisie

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Comment

Cała ta elektronika związana z namierzaniem GPS, GSM to tylko złudne poczucie bezpieczeństwa. Wysokiej klasy jammery są dostępne na rynku w wydaniu przenośnym i myślę że takie urządzenia są na wyposażeniu większości amatorów cudzej własności. Bez sensu płacić za takie rozwiązania. Spokojny sen zapewnia jak zauważył Burton jedynie dobre ubezpieczenie.

Comment

Zamieszczone przez tomq Zobacz posta
            Wysokiej klasy jammery są dostępne na rynku w wydaniu przenośnym i myślę że takie urządzenia są na wyposażeniu większości amatorów cudzej własności
            Tego się właśnie obawiałem, być może po zamontowaniu takiego dodatkowego zabezpieczenia ochrona wzrośnie tylko trochę, ale uda się wytargować lepszą cenę na AC.
            Wieczny wyścig...właściciel...złodziej
            Pozdrawiam Czarodziej
            Mój Szogun

Comment

ale na AC masz pewnie pakiet dealerski 3% wartości więc raczej ci tej stawki nie obniżą bo to i tak jest dobra oferta...
              dobrze ci radzę, zamień sobie tego lojacka na 3 letniego gapa.

Comment

kombinował ktoś z odcięciem zapłonu ? pompy paliwa, czy komputera itd?

Comment

Witam wszystkich,pare dni temu nietety ukradli mi Hanie,cieszyłem sie nią zaledwie 4 dni [emoji26],w planach mam zakup oczywiście nowej IX generacji po faceliftingu i moje pytanie jakie zakładacie lub polecacie zabezpieczenia antykradzieżowe?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Comment

Najlepsze to takie gdzie jest odciecie zaolonu w miejscu znanym tylko tobie, wtedy nawet hak złodziej będzie chciał znowu ukrasc to porzuci pomysl bo będzie mu szkoda czasu.
                    4 dni i ukradli fore??

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                    MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

np:

+
                      ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU PRZED KRADZIEŻĄ ZABEZPIECZENIE SAMOCHODU PRZED KRADZIEŻĄ Skuteczna ochrona antykradzieżowa Skuteczne zabezpieczenie samochodu przed kradzieżą Blokada skrzyni biegów Najpopularniejsze zabezpieczenie w ofercie firmy Niedźwiedź-Lock. To kultowe mechaniczne zabezpieczenie antykradzieżowe montowane jest na stałe w nadwoziu samochodu. Skuteczność potwierdzona prestiżowym certyfikatem TÜV, łatwa obsługa za pomocą kluczyka i dyskretny wygląd, to tylko niektóre z

w mojej ocenie powinny skutecznie zniechęcić łowców cudzej własności.

Comment

A może lepiej samemu?

Comment

Zamiast przycisku w widocznym miejscu można by zamontować kontaktron albo użyć któregoś z fejkowych klawiszy.

Comment

Ale taki przycisk moze byc zdublowany i być atrapą np spryskiwacza reflektorów albo poziomowaniem reflektorów.
                            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

no właśnie

Comment

Kolega w dosyć starym Golfie miał to tak zrobione, że najpierw trzeba było włączyć radio. W sumie żaden złodziej raczej radia nie włącza żeby ukraść auto

Comment

Working...
                                X