Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotele w Executive MY2012 vs Sport/Lifestyle

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotele w Executive MY2012 vs Sport/Lifestyle

Witam wszystkich mam pytanie. Czy ktoś z was badał fotele w Executive pod kątem ergonomii , wygody itp? Czy są jakieś duże różnice (oprócz tapicerki), odczucia, pomiędzy wersją Executive rocznik 2012 a Sport 2012/ Lifestyle 2013?
    Patrzę w katalog i widzę,że w wersji Executive jest dodatkowo:
    - Elektryczna regulacja podparcia lędźwiowego fotela kierowcy
    - Elektryczna regulacja podparcia lędźwiowego fotela pasażera
    - Elektryczna regulacja podparcia bocznego fotela kierowcy

Czy w niższych wersjach brak w ogóle regulacji podparcia lędźwiowego f. kirowcy czy jet tam regulacja ale manualna (gałka, wajcha inne....)?

Wszelkie rady i spostrzeżenia mile widziane.

Nie odpowiem jakie są różnice ale może Ci trochę pomogę. Mam wersję Comfort czyli bez podparcia lędźwiowego i powiem Ci że fotele to jak na razie chyba jedyna wada tego modelu. Jak dla mnie są po prostu niewygodne. Zwróciłem na to uwagę od razu na jeździe testowej wersją Sport a potem specjalnie posiedziałem dłużej w aucie by się do tego fotela przymierzyć. Jeśli możesz wybrać fotel z podparciem lędźwiowym to bierz nieważne czy manual czy elektryczne bo w mojej wersji tego podparcia wyraźnie brakuje.
    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Mam executive...skóra raczej średniej jakości, ale za to podparcie lędźwiowe i boczki "pompowane" znacznie poprawiają komfort jazdy. Szczególnie jeżeli bierzemy pod uwagę krótkie, ale to bardzo krótkie siedzisko. Wersja Civica z 2013 roku są ulepszone o wiele szczególików: jest język polski, możliwość przełączania wskazań komputera w trakcie jazdy i parę takich umilających życie.

Comment

O kurcze. Przełączanie wskazań komputera w trakcie jazdy??

Też chce.

Ciekawe czy dałoby się to dograć jakoś w ASO

Comment

Z tego co mi wiadomo raczej nie będzie to możliwe....nie wiadomo także kiedy zaktualizują oprogramowanie i otrzymamy język pl.

Comment

Mam nadzieje że kiedyś się to uda. Uciążliwe jest to przełączanie :/

Comment

Przecież to jest bezsens. Dlaczego nie da się wgrać tego samego softu co w 2013? Czy w 2013 komputer pokładowy został wzbogacony o jakieś dodatkowe elementy hardware'owe? Jeśli nie to jest to kwestia wgrania oprogramowania... Trzeba popytać w ASO
              C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Właśnie chodzi o to, że jest jakiś tam dodatkowy guziczek aktywujący możliwość zmiany ustawień komputera podczas jazdy

Comment

Dziś byłem w ASO i powiedzieli, że nie instalują softu z 2013 do 2012. Nie potrafili również powiedzieć dlaczego :P

Comment

Bo nie mogą lub nie umieją.

Comment

Nie chodzi o wgranie softu z 2013 do 2012, bo ten jest już trochę inny. Chodzi o dogranie pliku z językiem polskim...a o to podobno walka trwa już bardzo długo. Ma to się odbyć...no właśnie kiedy? Najkrócej będzie jak powiem "kiedyś"...i nie wiadomo czy w ogóle ten pliczek nam wgrają. Ja osobiście z językiem angielskim się nie gryzę, ale wiem, że są osoby nie radzące sobie w żadnym stopniu z obsługą w obcym narzeczu. To właśnie dla nich, bo wbrew pozorom jest ich sporo, wypadałoby aby Honda jak najszybciej ukłon zrobiła i spolszczyła Hondy w naszym kraju....dziwne jest, że Rosjanie czy Litwini obsługują samochody w narodowych językach, a nam to dane nie jest. Honda Polska lekko olewa ten temat...mamy się uczyć języków, szkoda tylko, że w obie strony to nie działa.

Comment

Tak uczmy się języków ;D:

Comment

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
                          Hehehe, fajna grafika

Wracając do tematu - jeżeli o mnie chodzi, to wystarczyłoby, aby wrzucili mi nowe funkcjonalności (m.in.: zmiana parametrów "na szybko"). Wiadomo, nowe wersje oprogramowania zawsze niosą ze sobą jakieś ulepszenia.
                          Z mojego punktu widzenia wgranie nowego softu to podpięcie kabla, usunięcie starego, wrzucenie nowego. Mówię tutaj o rozwiązaniu "na chama", bo w dzisiejszych czasach powinna być możliwość aktualizacji.
                          Z drugiej strony, może komputer zbiera cały czas jakieś dane, które Honda chciałaby zachować. Jednak to nie powinno być przeszkodą...

Zamieszczone przez Unkas Zobacz posta
                          Nie chodzi o wgranie softu z 2013 do 2012, bo ten jest już trochę inny. Chodzi o dogranie pliku z językiem polskim...a o to podobno walka trwa już bardzo długo. Ma to się odbyć...no właśnie kiedy? Najkrócej będzie jak powiem "kiedyś"...i nie wiadomo czy w ogóle ten pliczek nam wgrają. Ja osobiście z językiem angielskim się nie gryzę, ale wiem, że są osoby nie radzące sobie w żadnym stopniu z obsługą w obcym narzeczu. To właśnie dla nich, bo wbrew pozorom jest ich sporo, wypadałoby aby Honda jak najszybciej ukłon zrobiła i spolszczyła Hondy w naszym kraju....dziwne jest, że Rosjanie czy Litwini obsługują samochody w narodowych językach, a nam to dane nie jest. Honda Polska lekko olewa ten temat...mamy się uczyć języków, szkoda tylko, że w obie strony to nie działa.
                          Można wiedzieć skąd takie informacje, że jest problem z tym plikiem? Bo zazwyczaj języki to po prostu zwykłe pliki, np. XML, w których jest tłumaczenie (ich waga zapewne pare KB). Nie widzę tutaj problemu, tym bardziej, że inne języki już są (czyli również takie pliki).
                          Last edited by wildhedgehog89; 26-04-2013, 08:23.

Comment

Problemu nie ma w samym pliku, ale ktoś musi go napisać, a później ktoś musi to wgrać do naszych autek. Chodzi jak zwykle o kasę...bo komuś ileś tam za te usługi trzeba by było zapłacić.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Comment

Zamieszczone przez Unkas Zobacz posta
                              Problemu nie ma w samym pliku, ale ktoś musi go napisać, a później ktoś musi to wgrać do naszych autek. Chodzi jak zwykle o kasę...bo komuś ileś tam za te usługi trzeba by było zapłacić.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
                              Plik raczej istnieje, skoro polskie menu jest już w wersjach 2013.
                              A jak nie mają to ja mogę przetłumaczyć charytatywnie :P

Comment

Working...
                              X