Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Następca Civica VIII - IX generacja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mój też będzie czarny

Comment

Mój cudaczek jest już w domciu ;-) Zaczynamy docieranie...;-)Pzdr.

Comment

Gratuluję

Comment

2012-08-05-1566.jpg Mała przechwałka ;-) DUŻY PLUS DLA KARLIKA POZNAŃ !!! ZROBILI DLA MNIE DUUUUUUUUUUUUUŻO WIĘCEJ,NIŻ MUSIELI !!! POLECAM W 100 % !!! Pzdr.;-)

Comment

Śliczny . Mój też taki będzie

Comment

Dzięki ;-) A kiedy będziesz miał?Jaki? Wrzuć fotkę,co? ;-) Pzdr ;-)

Comment

po 5 tys średnie spalanie to 6,65. w dużej części w miejskich korkach z klimą, trybem eko silnik 1.8. Jazda oszczędna.
                honda_spalanie.PNG

Comment

A ja po przejechaniu 6400 km nowym civikiem tęsknie do starego, tęsknię do trzeszczących plastików, twardego zawieszenia, dynamicznego silnika, nie cieszy mnie niskie spalanie, tryb eco, start stop, miękkie zawieszenie. Jak wsiadam do starszej z wyglądu IX i widzę tą wycieraczkę tylną i przyciski ala volkswagen ronię łzy za starą dechą rozdzielczą i "słaba widocznością". Gulała mi chodzi, kiedy widzę "starą" ósemkę w kolorze czerwonym na ulicy i spojrzenie jej właściciela na moja "nową" IX i jego lekki uśmieszek. Niestety moja czerwona VIII poszła do kasacji a nowej VIII już nie dało rady nabyć.

Comment

Zamieszczone przez Icarium Zobacz posta
                    A ja po przejechaniu 6400 km nowym civikiem tęsknie do starego, tęsknię do trzeszczących plastików, twardego zawieszenia, dynamicznego silnika, nie cieszy mnie niskie spalanie, tryb eco, start stop, miękkie zawieszenie. Jak wsiadam do starszej z wyglądu IX i widzę tą wycieraczkę tylną i przyciski ala volkswagen ronię łzy za starą dechą rozdzielczą i "słaba widocznością". Gulała mi chodzi, kiedy widzę "starą" ósemkę w kolorze czerwonym na ulicy i spojrzenie jej właściciela na moja "nową" IX i jego lekki uśmieszek. Niestety moja czerwona VIII poszła do kasacji a nowej VIII już nie dało rady nabyć.
                    Witam
                    W jakim kolorze jest twój nowy CIVIC IX, manual czy automat?. Jestem załamana czytając co napisałeś, mam zamiar kupić właśnie czerwonego w automacie. Wczoraj widziałam białego i tył niestety wyglądał gorzej niż w VIII.Światła są wybałuszone i tworzą taką jakby agrafkę. Może w czerwonym będzie lepiej, nie będą się tak odcinać. Teraz nie ma już wyboru jak chcemy mieć nowego Civica to musimy zaakceptować wszystkie jego niedoskonałości, jednak szkoda, że dokonali takich zmian.

Comment

Zamieszczone przez Maria Zobacz posta
                      Witam
                      W jakim kolorze jest twój nowy CIVIC IX, manual czy automat?. Jestem załamana czytając co napisałeś, mam zamiar kupić właśnie czerwonego w automacie. Wczoraj widziałam białego i tył niestety wyglądał gorzej niż w VIII.Światła są wybałuszone i tworzą taką jakby agrafkę. Może w czerwonym będzie lepiej, nie będą się tak odcinać. Teraz nie ma już wyboru jak chcemy mieć nowego Civica to musimy zaakceptować wszystkie jego niedoskonałości, jednak szkoda, że dokonali takich zmian.
                      Kolor czerwony (poprzednio czerwony sport, patrz wpisy na forum), niestety nie wygląda już tak jak czerwona poprzedniczka, jednak to jedyny kolor w którym ten samochód wygląda sensowanie, wszystko psuje bowiem agresywnie zaprojektowany przód przypominający pysk z uśmiechem z szerego plastiku, który za nic nie komponuje się z żadnym kolorem (poza czerwonym).
                      Wersja obecna to sport i właśnie z automatem, ponieważ i tak będzie jeździła nim głównie moja życiowa partnerka.
                      Nie zrażaj się jednak droga Mario, bo to naprawdę b dobre auto, jednak obawiam się, że wszystkich nas posiadaczy nowej wersji będzie męczył niedosyt w kwestii jego wyglądu. Za niedopuszczalne i karygodne uważam umieszczenie tu tej okropnej wycieraczki i poprowadzenie tak nisko krawędzi tylnej szyby, uczyniło to z "ufopodobnego nadwozia" potworka, który udaje auto dla emeryta i próbuje połączyć to z nowoczesnością, która została mu przekazana w spadku poprzedniej wersji. Nie nawidzę projektów, które coś udają a nowy civick właśnie udaje nowoczesne auto z akcentami dla seniorów (dobra widoczność i wycieraczka, ugrzecznione nadwozie i uśmiechnięty pysk z przodu). Poprzednia wersja niczego nie udawała była autem wyjatkowym i projektanci mogli sobie pofolgować mając w nosie widoczność do tyłu, która mówiąc szczerze jest dobra ze względu na świetne lusterka boczne. Poprzednia wersja wyglądała dobrze we wszystkich kolorach (poza szarym IMO).
                      Wnętrze, lepsze materiały i zegary w tubach, to też nic rewelacyjnego i byłoby ok gdyby nie panel guziczków nad radiem (koszmar) Pozycja za kierownicą jest wygodna, niestety na tapicerce welurek, który nie umywa się do materiału użytego u poprzedniczki po liftingu (2009)
                      Są jednak plusy, zawieszenie, genialny ukłąd kierowniczy, silnik, który mimo ogólnego pieprzenia na innych forach, jest bezawaryjny, dostępność świateł led i alufelg w każdej wersji.
                      Uważam, że honda nigdy nie będzie liderem sprzedaży aut w segmencie C w polsce i w europie, i popełniła duży błąd, ponieważ masa osób jest juz znudzona autami golfopodobnymi, patrząc na aurisa, golfa, astrę, kia, i nowego C4 widzimy podobną linię, inną natomiast, oferują japońskie samochody. Projet nowej IX powinien być zatem tak samo futurystyczny i bezkompromisowy, bo tylko wtedy zapewniłby sukces sprzedażowy. Zaczynamy kupować auta poprzez emocje, ponieważ wzystki są podobnej jakości, a jeśli tak jest to chcielibyśmy coś ładnego.
                      Przepraszam rozpisałem się i może mam zbyt krytyczne zdanie o nowej wersji hondy, jadnak kiedy wydaje mi się, że już zaczynam czuć do niej zachwyt, spotykam na ulicy "starą" wersję i przypominam sobie moją (zanim poszła do kasacji) i cóż przynajmniej jestem szczery, dla mnie liczy się wygląd i wrażenia estetyczne.
                      Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Icarium Zobacz posta
                        Kolor czerwony (poprzednio czerwony sport, patrz wpisy na forum), niestety nie wygląda już tak jak czerwona poprzedniczka, jednak to jedyny kolor w którym ten samochód wygląda sensowanie, wszystko psuje bowiem agresywnie zaprojektowany przód przypominający pysk z uśmiechem z szerego plastiku, który za nic nie komponuje się z żadnym kolorem (poza czerwonym).
                        niestety na tapicerce welurek, który nie umywa się do materiału użytego u poprzedniczki po liftingu (2009)
                        Uważam, że honda nigdy nie będzie liderem sprzedaży aut w segmencie C w polsce i w europie, i popełniła duży błąd, ponieważ masa osób jest juz znudzona autami golfopodobnymi, patrząc na aurisa, golfa, astrę, kia, i nowego C4 widzimy podobną linię, inną natomiast, oferują japońskie samochody. Projet nowej IX powinien być zatem tak samo futurystyczny i bezkompromisowy, bo tylko wtedy zapewniłby sukces sprzedażowy. Zaczynamy kupować auta poprzez emocje, ponieważ wzystki są podobnej jakości, a jeśli tak jest to chcielibyśmy coś ładnego.
                        Przepraszam rozpisałem się i może mam zbyt krytyczne zdanie o nowej wersji hondy, jadnak kiedy wydaje mi się, że już zaczynam czuć do niej zachwyt, spotykam na ulicy "starą" wersję i przypominam sobie moją (zanim poszła do kasacji) i cóż przynajmniej jestem szczery, dla mnie liczy się wygląd i wrażenia estetyczne.
                        Pozdrawiam
                        Wiele osób musi jednak chyba dojrzeć do wyglądu nowej Hondy Civic. Ja mam w kolorze urban titanium i podoba się mnie oraz innym osobom. Zwłaszcza linia boczna. Z góry też wygląda świetnie. Pamiętacie ile było dyskusji i kontrowersji w stosunku do poprzedniczki "ufo" ? Wygląd obecnej wersji nie jest "ugrzeczniony" jest bardziej ostry, z charakterem, widać w nim japoński styl aut.

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                          Wiele osób musi jednak chyba dojrzeć do wyglądu nowej Hondy Civic ... jest bardziej ostry, z charakterem, widać w nim japoński styl aut.
                          Moim zdaniem zdecydowanie tak. W moim 4D urzeka mnie przód auta, tak jak kolega wspomniał, ma „to japońskie coś”. Boki są ok, niema przekombinowanych listew bocznych. Za najsłabszą część uważam jednak tył. Generalnie auto nie jest przekombinowane, mam chromowany grill i delikatne akcenty chromu (w postaci klamek) na bokach. Komponuje się to bardzo dobrze. Z góry auto również wygląda dobrze. Cały czas mowa o 4D.

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                            Wiele osób musi jednak chyba dojrzeć do wyglądu nowej Hondy Civic. Ja mam w kolorze urban titanium i podoba się mnie oraz innym osobom. Zwłaszcza linia boczna. Z góry też wygląda świetnie. Pamiętacie ile było dyskusji i kontrowersji w stosunku do poprzedniczki "ufo" ? Wygląd obecnej wersji nie jest "ugrzeczniony" jest bardziej ostry, z charakterem, widać w nim japoński styl aut.
                            Arkan'a sztuki dizajnerskiej mi już wyjaśniono, dziekuję, myślę, że niedostrzegłem tak istotnych cech jak linia boczna i widok z góry, proponuję promocję na zakup civika dla mieszkających w blokach i widzących parking z góry.

Comment

Wow,jaka ciekawa dyskusja;-)Brawo;-) A ja cieszę się swoim "czarusiem" i trzeci raz będę wymieniac w serwisie nawigację;-((( PESZEK:-)Gubi zasięg i jest mała lipa;-(((( Nie oglądam autka z góry,bo parkuje w garażu podziemnym,ale linia boczna,lampy,aluski bardzo mi sie podobają.Tak sobie myślę,że o gustach się nie dyskutuje,tak jak każdemu chłopcu podoba się inna dziewczynka;-)Civic albo sie podoba,albo nie i tyle.Ja wcześniej jeździłam oplem,fiatem i przesiadłam sie do "czarusia",bo zwyczajnie sie zakochałam.Zobaczyłam go na ulicy w Mielnie i...Stało się,strzała amora;-)Myślę,ze trzeba się cieszyć tym,co się ma a nie szukac na siłę problemów i się unieszczęśliwiać;-)To tylko autko i za parę lat będzie następne(u mnie jakaś bm-a);-)Miłego wieczoru;-)

Comment

witam wszystkich. Bakpol , bardzo dobrze to skomentowałeś , pozdrawiam wszystkich

Comment

Working...
                                X