Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak kierunków po zamknięciu drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Panowie posiadacze IX gen,czy jest mozliwość dezaktywacji alarmu w tym aucie?
    Ciekawa sprawa,bo zawsze jest tak że jak nie zarygluje z jakiegos powodu to odryglowuje wszystkie drzwi z powrotem,więc sygnały z drzwi docierają.
    Może tu jest inaczej...
    Sprawdzałeś sygnały przy samym module?
    Last edited by m26; 27-07-2021, 18:50.

Comment

chętnie bym to dawno zrobił lecz niema nigdzie schematu.
      możliwość dezaktywacji jest taka jak w 8gen. przez zmostkowanie zamka klapy.
      cóż na razie będę z tym żył.

Comment

Chodziło mi o normalną dezaktywację alarmu,taką książkową dla użytkownika

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
          Chodziło mi o normalną dezaktywację alarmu,taką książkową dla użytkownika
          Niestety w książce serwisowej nie ma nic na ten temat. Jedyna informacja o dezaktywacji alarmu jest następująca:

"Rozbrojenie alarmu - alarm zostaje rozbrojony w przypadku odblokowania pojazdu pilotem zdalnego sterowania, pilotem systemu dostępu bez kluczykowego lub poprzez ustawienie wyłącznika zapłonu w położeniu ZAPŁON. Lampka kontrolna alarmu gaśnie w tej samej chwili."

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
          Syrena alarmu, a dokładnie cichy klakson, jest umiejscowiony w słupku C ( w bagażniku).
          Dokładnie tak, znajduje się w bagażniku, po prawej stronie pod osłonami.

Co do sprawdzenia, czy alarm faktycznie jest i działa, to jak pisałem wcześniej, najlepiej zostawić odsuniętą szybę, uzbroić alarm z pilota, a następnie otworzyć drzwi z klamki wewnętrznej:

Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Zamieszczone przez PiotrekM. Zobacz posta
            Co do sprawdzenia, czy alarm faktycznie jest i działa, to jak pisałem wcześniej, najlepiej zostawić odsuniętą szybę, uzbroić alarm z pilota, a następnie otworzyć drzwi z klamki wewnętrznej:
            Wystarczy otworzyć auto przez przekręcenie kluczyka w drzwiach i już alarm wyje . Zamknięcie auta manualnie ,kluczykiem w zamku drzwi nie aktywuje alarmu, więc można przyjąć , że da się dezaktywować alarm
            W VIIIgen kluczykiem w zamku włączało i wyłączało się alarm, na szczęście inżynierowie poprawili to w IX gen
            Last edited by piter77; 31-07-2021, 00:23.

Comment

Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
              Wystarczy otworzyć auto przez przekręcenie kluczyka w drzwiach i już alarm wyje . Zamknięcie auta manualnie ,kluczykiem w zamku drzwi nie aktywuje alarmu, więc można przyjąć , że da się dezaktywować alarm
              W VIIIgen kluczykiem w zamku włączało i wyłączało się alarm, na szczęście inżynierowie poprawili to w IX gen
              To prawda, ten sposób też działa

Natomiast czy jesteś pewien, że zamknięcie auta kluczykiem nie aktywuje alarmu? Gdy zamykam auto kluczykiem, alarm uzbraja się tak samo jak przy zamknięciu pilotem, z tym wyjątkiem, że gdy ponownie otwieram drzwi kluczykiem, alarm nie włącza się jak przy zamknięciu z pilota. Ale gdy zostawię opuszczoną szybę, zamknę auto kluczykiem, a następnie otworze drzwi klamką wewnętrzną, syrena zaczyna wyć, więc wychodzi na to, że kluczyk też uzbraja alarm, z tą różnicą, że można otworzyć drzwi z kluczyka bez jego uruchomienia.
              Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

To bez sensu jest ,to żadne zabezpieczenie.
                Nawet jak się montuje alarm to zakłada się blokadę rozbrajania na wkładkę żeby nie dało się otwierać łamakiem.

Comment

Working...
                X