W moim Civicu zapomnieli w fabryce dołożyć tempomatu. Czy jest możliwość dołożenia i uaktywnienia tej funkcji w tym samochodzie? Czy trzeba jeszcze coś zmienić oprócz kierownicy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dodanie funkcji tempomat
Collapse
X
-
Okazuje się, że o tempomacie mogę zapomnieć. Civic z tempomatem ma (w/g instrukcji) rozszerzony wyświetlacz z cyferkami prędkościomierza - po lewej ma ikonki tempomatu, limitera i mały wyświetlacz cyfrowy. Aż sobie wziąłem silną latarkę i pooglądałem wyświetlacz -i niestety, u mnie tego nie ma. Więc temat ogarnięty - nie da się tego zrobić, a przynajmniej nie warto. Już lepiej zainwestować w aplikację na telefon, która zacznie piszczeć przy przekroczeniu limitu.
Dlaczego taka pierdółka jest u mnie ważna - do cywilizacji wiedzie droga dwupasmowa, pusta z ograniczeniem do 112 km/h. I aby było weselej co kilka km stoją sobie kamery zliczającej średnią prędkość odcinkową. A kary za przekroczenia szybkości lepiej w UK nie mieć, bo chociaż mandaty nie są wysokie to każdy mandat kosztuje o najmniej 3 punkty i się negatywnie odbija na cenie ubezpieczenia. Punkty są na koncie 4 lata, a trzynasty punkt to pożegnanie z uprawnieniami na czas jakiś.
-
Podobna sprawa jest z aktywnym tempomatem ACC . Wymagana wymiana wyświetlacza bo tez nie ma ikon. O innych podzespołach nie wspominam nawet.4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
-
Last edited by m26; 18-06-2018, 11:48.
Comment
-
Nie jest to pewne że kupując te sterowanie z kierownicy, będzie działać tempomat? Najpierw musisz wiedzieć czy jest zamontowany tempomat? To co jest sprzedawane - nie jest tempomatem ! Jest tylko kontrolerem tempomatu.
Nawet jak rozbierzesz kierownicę i stwierdzisz że są wtyczki, piny i kable to, nawet to nie jest jeszcze pewnikiem że tempomat będzie działał.
Tak że przestrzegam przed zakupem w ciemno, bo być może nie będzie można oddać i zostajemy z gadżetem który nie działa.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Onkel Zobacz postaAle wg katalogu, tempomat jest we wszystkich wersjach prócz S.
,Last edited by Maciej66; 10-10-2018, 10:17.moja zielona Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....nd-Green-Pearl
Comment
-
Zamieszczone przez Maciej66 Zobacz postaale w hondzie to nie takie proste a czasami wręcz nie możliwe jak chociażby w autach grupy Vag że wystarczy dokupić manetkę plus kodowanie i po sprawie .Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Onkel Zobacz postaA faktycznie, no to nie ma o czym gadać.
Najuboższa wersja z możliwych.
Wersja stworzona tylko po to, by w reklamach chwalić się "Już od ..... zł".
Poza tym brytyjski model podstawowy jest lepiej wyposażony od polskiego modelu podstawowego. Praktycznie oprócz tego nieszczęsnego tempomatu i fatalnego nagłośnienia ma wszystko, co autko mieć powinnio.Last edited by Sanfran; 15-10-2018, 19:33.
Comment
-
Zamieszczone przez Sanfran Zobacz postaOkazuje się, że o tempomacie mogę zapomnieć. Civic z tempomatem ma (w/g instrukcji) rozszerzony wyświetlacz z cyferkami prędkościomierza - po lewej ma ikonki tempomatu, limitera i mały wyświetlacz cyfrowy. Aż sobie wziąłem silną latarkę i pooglądałem wyświetlacz -i niestety, u mnie tego nie ma. Więc temat ogarnięty - nie da się tego zrobić, a przynajmniej nie warto. Już lepiej zainwestować w aplikację na telefon, która zacznie piszczeć przy przekroczeniu limitu.
Dlaczego taka pierdółka jest u mnie ważna - do cywilizacji wiedzie droga dwupasmowa, pusta z ograniczeniem do 112 km/h. I aby było weselej co kilka km stoją sobie kamery zliczającej średnią prędkość odcinkową. A kary za przekroczenia szybkości lepiej w UK nie mieć, bo chociaż mandaty nie są wysokie to każdy mandat kosztuje o najmniej 3 punkty i się negatywnie odbija na cenie ubezpieczenia. Punkty są na koncie 4 lata, a trzynasty punkt to pożegnanie z uprawnieniami na czas jakiś.
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment