Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

reflektory led

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Panowie, czy ktoś wymieniał w swojej IX generacji żarówki H7 w światłach drogowych na żarówki LED H7? Ciekawi mnie temat, chciałbym to przetestować. Nie wiem tylko czy wystarczy zwykły LED, czy musi być taki z "Canbus".
    Pozdrawiam Czarodziej
    Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
      Panowie, czy ktoś wymieniał w swojej IX generacji żarówki H7 w światłach drogowych na żarówki LED H7? Ciekawi mnie temat, chciałbym to przetestować. Nie wiem tylko czy wystarczy zwykły LED, czy musi być taki z "Canbus".
      Nie musi być z CAN-bus, Honda nie bawi sie w takie pierdoły (jeszcze...).
      Musisz być również świadomy, że po takiej modyfikacji tracisz homologację na reflektor.

Zamieszczone przez maniek26 Zobacz posta
      Nie wiem jak dokładnie działa sytem samopoziomowania ale może go nie być w civicach
      W IX-genie jest system samopoziomowania zarówno w wersji bi-xenon jak i dla lamp LED.

Comment

Dzięki za szybką odpowiedź

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
        Musisz być również świadomy, że po takiej modyfikacji tracisz homologację na reflektor.
        Tak, wiem o tym. Te LED niby mają homologację, ale nie pod konkretny reflektor, więc teoretycznie nie można ich używać. Przepisy nie nadążają za technologią. Chcę to kupić z czystej ciekawości. Długie są u nas raczej kiepskie. Wymiana żarówki, na żarówkę jakoś mnie nie kręci. Co innego LED. Jeśli lepiej nie będzie poszukam innych rozwiązań.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

Jest w sieci kilka testów konkretnych typów LEDów zamienników H7 i H4. Ogólnie szału nie ma, w dużej mierze problemem jest geometria źródła światła w zamiennikach i brak "wpasowania się" w ogniskową reflektorów od zwykłej żarówki. Ciężko uzyskać prawidłową linię światło cienia. Poczytaj, zerknij na kilka testów, zobaczysz w czym rzecz. Wbrew opiniom, moje LEDy w Lifestyle świecą b.dobrze. Uważam, że lepiej jak fabryczne xenony w mojej poprzedniej VIII

Comment

Working...
          X