Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

reflektory led

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• reflektory led

Witam

Mam okazje kupić dwa nowe leflektory led w całkiem dobrej cenie,sprzedający twierdzi że wystarczy je zamontować i podłączyć i ma działać
    Moje pytanie czy mówi prawde czy aby nie trzeba przerabiać instalacji,dokładać dodatkowych części itp.?

pozostaje chyba kwestia układu samopoziomowania?

Comment

A po co układ samopoziomowania,jak jest ręczna regulacja . Tak naprawdę to nie wiem jaki dają te ledy strumień światła, według prawa powyżej 2000lm musi być układ samopoziomowania i oczyszczania , a Type-R nie ma spryskiwaczy ,więc pewnie jest poniżej 2000lm

Comment

tak ale np Lifestyle ma fabrycznie full LED i nie ma ręcznej regulacji więc jest samopoziomowanie. Swoją drogą spryskiwacze też są.

Comment

Jestem bardzo ciekawy czy lampy zadzialaja bez żadnych przeróbek i regulacja ręczna zadziała, jak tak to jestem pierwszy do zakupów

Comment

Zamieszczone przez semthex Zobacz posta
            tak ale np Lifestyle ma fabrycznie full LED i nie ma ręcznej regulacji więc jest samopoziomowanie. Swoją drogą spryskiwacze też są.
            Sprawdzę u siebie, czy jest jakaś regulacja ręczna świateł, ale coś mi się wydaje, że jest... Lifestyle nie ma full LED. Diody LED są tylko w światłach mijania. W światłach drogowych są zwykłe żarówki H7.

Comment

Zamieszczone przez Horolezec Zobacz posta
              Sprawdzę u siebie, czy jest jakaś regulacja ręczna świateł, ale coś mi się wydaje, że jest... Lifestyle nie ma full LED. Diody LED są tylko w światłach mijania. W światłach drogowych są zwykłe żarówki H7.
              Ok zwracam honor, jest na mijaniach ale nie ma pokrętła regulacji wysokości reflektorów. Przynajmniej na razie go nie znalazłem.

Comment

Pytałem sprzedawcy powiedział że układ samopoziomujący jest w leflektorach,w przyszłym tygodniu pojadę do elektryka on mi powie co i jak, czy jest konieczna ingerencja w instalacje

Comment

Nie wiem jak w Hondach, ale w autach innych marek czujniki do samopoziomowania reflektorów są rozlokowane w różnych punktach auta, np. na wahaczach.
                  Sunday Driver

Comment

Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz posta
                    Witam

Mam okazje kupić dwa nowe leflektory led w całkiem dobrej cenie,sprzedający twierdzi że wystarczy je zamontować i podłączyć i ma działać
                    Moje pytanie czy mówi prawde czy aby nie trzeba przerabiać instalacji,dokładać dodatkowych części itp.?
                    I jak montowałeś lampy ?

Comment

Układ samopoziomujący jest, bo jakiś czas temu sprawdzałem obciążając bagażnik.

Pierwszy wpis nie w tym miejscu nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
                      Last edited by rambo7; 21-04-2017, 07:35. Powód: Regulamin

Comment

Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                        I jak montowałeś lampy ?
                        Po konsultacji z elektrykiem odpuściłem temat trzeba poczekać do końca gwarancji ingerencja w układ elektryczny

Comment

Jak będę miał możliwość to sprawdzę organoleptycznie. Bo dziś wpadłem na "pomysła" żeby swojego tourera w ledowe lampiony zaopatrzyć. Ale muszę taką lampę mieć w "ręku" i zobaczymy co da się zrobić. Bo spryskiwacze mam, ale układu samopoziomowania nie. Jak się uda to podzielę się wiadomością.

Comment

To ja dodam coś od siebie.
                            Mam Executiva z ledami. Mialem z nimi maly problem. Okazalo się ze samochod w salonie wydali mi z reflektorami swiecącymi na krzyż. Ten prawy swiecil w lewo a lewy w prowo co powodowało niedobór światła przed autem.
                            O ile mialem okazję jeździć autem z ksenonami i tam system samopoziomowania po uruchomieniu auta poruszal swiatlami i ''szukał'' poziomu o tyle w moim aucie takie coś nie wystepuje. Dodatkowo pod maska są dwie platikowe śruby na imbusa i można sobie wyregulować srtumień światła prawo lewo i góra dół. Oczywiście na postoju.
                            Nie wiem jak dokładnie działa sytem samopoziomowania ale może go nie być w civicach

Comment

Może reflektory na ruch prawo i lewostronny są te same?
                              Reguluje się jedynie strumień światła? Tak jest np. w Volvo V50.
                              Sunday Driver

Comment

Working...
                              X