witam, czy Wy też tak macie że na wyświetlaczu z kamery cofania widać urywek tablicy rejestracyjnej? jest jakaś regulacja tej kamery?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kamera cofania
Collapse
X
-
ok. czyli to norma, a tak przy okazji jak cofacie to patrzycie w ten monitor? bo ja jakoś nie potrafię temu zaufać i odruchowo patrzę w lusterka i na boki , osobiście bardziej bym wolał rozwiązanie z byłego mojego golfa 6 czyli czujniki parkowania przód i tył
Comment
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postaok. czyli to norma, a tak przy okazji jak cofacie to patrzycie w ten monitor? bo ja jakoś nie potrafię temu zaufać i odruchowo patrzę w lusterka i na boki , osobiście bardziej bym wolał rozwiązanie z byłego mojego golfa 6 czyli czujniki parkowania przód i tył
Comment
-
Witam ja mam do was pytanie, w mojej Hani nie posiadam kamery cofania ale zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia jej (oczywiście chodzi mi o fabryczną) znalazłem na necie za 400zł z jakiegoś rozbitka, teraz mam do was pytanie czy jest możliwość jej podłączenia?
Comment
-
Cytat Zamieszczone przez to-masz Zobacz posta
ok. czyli to norma, a tak przy okazji jak cofacie to patrzycie w ten monitor? bo ja jakoś nie potrafię temu zaufać i odruchowo patrzę w lusterka i na boki , osobiście bardziej bym wolał rozwiązanie z byłego mojego golfa 6 czyli czujniki parkowania przód i tył
W Hondach jest to chyba porządnie zrobione aczkolwiek jak się zrobi cieplej to ustawię kilka kartonów i przetestuję. Na razie zasada ograniczonego zaufania. Koleżanka ma nowego Outlandera i przy pierwszym pakowaniu wyszło że kamera boczne linie ma dosyć optymistycznie ustawione. Całe szczęście zatrzymała się wiedziona przeczuciem i ocaliła blachy sąsiada i swoją.Jak dla mnie Kamera ma bardzo szeroki kąt widzenia i pomaga przy wyjedzie tyłem z bramy bo z daleka widać czy coś jedzie. I nie trzeba na chama wyjeżdżać. I dodatkowo mam w zderzaku czujniki ruchu poprzecznego ( przydaje się jak słońce świeci od tyłu i/lub na monitor w samochodzie od kamery)co dodatkowo zwiększa komfort. A jeżeli chodzi o czujniki, to rozpraszają kierowce bo jak się parkuje na przysłowiowe milimetry to piscy gwiżdże i rozprasza wtedy( ale po to są ) niż pomaga w szczególności jak się wjeżdża do garażu.
Last edited by Krokiew; 17-08-2017, 17:27.
Comment
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postaok. czyli to norma, a tak przy okazji jak cofacie to patrzycie w ten monitor? bo ja jakoś nie potrafię temu zaufać i odruchowo patrzę w lusterka i na boki , osobiście bardziej bym wolał rozwiązanie z byłego mojego golfa 6 czyli czujniki parkowania przód i tył
Comment
-
-
Zamieszczone przez batu Zobacz postaMocowanie kamery cofania mi się urwało z jednej strony. ASO? Czy co radzicie?
A było już trochę napisane na ten temat. Bo trochę tych kamerek odpało i rożnie sobie userzy radzili. Ja pojechałem do ASO, przykleili od wewnątrz klejem do szyb. Gratis.
Mam w domu takie coś:
SikaLastomer-710.jpg
Jak mi znów odpadnie spróbuję tym.Last edited by markow71; 31-08-2017, 13:00.
Comment
Comment