Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kamera cofania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kamera cofania

witam, czy Wy też tak macie że na wyświetlaczu z kamery cofania widać urywek tablicy rejestracyjnej? jest jakaś regulacja tej kamery?

U ,mnie jest dokładnie tak samo.
    Regulacji raczej nie ma, a próbując na siłę można urwać.
    Trudno tak musi być.

Comment

Nie narzekaj Mi się to akurat podoba. Można zaparkować na milimetry dzięki temu. Przy okazji bez wysiadania widzisz, czy nikt Ci tablicy nie buchnął

Comment

ok. czyli to norma, a tak przy okazji jak cofacie to patrzycie w ten monitor? bo ja jakoś nie potrafię temu zaufać i odruchowo patrzę w lusterka i na boki , osobiście bardziej bym wolał rozwiązanie z byłego mojego golfa 6 czyli czujniki parkowania przód i tył

Comment

Ja używam głównie kamerki. Przydaje się zwłaszcza przy parkowaniu prostopadlym, gdy z pozycji kierowcy nie widać jezdni
          Sunday Driver

Comment

Ja czujniki z tyłu też mam.
            Bardzo przydatne jak kamerka zalana w deszczu lub zasypana śniegiem

Comment

Zamieszczone przez to-masz Zobacz posta
              ok. czyli to norma, a tak przy okazji jak cofacie to patrzycie w ten monitor? bo ja jakoś nie potrafię temu zaufać i odruchowo patrzę w lusterka i na boki , osobiście bardziej bym wolał rozwiązanie z byłego mojego golfa 6 czyli czujniki parkowania przód i tył
              W Hondach jest to chyba porządnie zrobione aczkolwiek jak się zrobi cieplej to ustawię kilka kartonów i przetestuję. Na razie zasada ograniczonego zaufania. Koleżanka ma nowego Outlandera i przy pierwszym pakowaniu wyszło że kamera boczne linie ma dosyć optymistycznie ustawione. Całe szczęście zatrzymała się wiedziona przeczuciem i ocaliła blachy sąsiada i swoją.

Comment

Witam ja mam do was pytanie, w mojej Hani nie posiadam kamery cofania ale zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia jej (oczywiście chodzi mi o fabryczną) znalazłem na necie za 400zł z jakiegoś rozbitka, teraz mam do was pytanie czy jest możliwość jej podłączenia?

Comment

Cytat Zamieszczone przez to-masz Zobacz posta
                  W Hondach jest to chyba porządnie zrobione aczkolwiek jak się zrobi cieplej to ustawię kilka kartonów i przetestuję. Na razie zasada ograniczonego zaufania. Koleżanka ma nowego Outlandera i przy pierwszym pakowaniu wyszło że kamera boczne linie ma dosyć optymistycznie ustawione. Całe szczęście zatrzymała się wiedziona przeczuciem i ocaliła blachy sąsiada i swoją.
                  Ja mam czujniki i kamerę cofania i jestem mega zadowolony z kamery, kwestia przyzwyczajenia jeżeli chodzi o cofanie na kamerze i lusterkach bocznych( mniej kręcenia głowa aby spojrzeć w lusterka). Trochę mi zajęło przyzwyczajenie sie do kamery i nawet przepchnąłem samochód w zimę na parkingu jak cofałem. Jak dla mnie Kamera ma bardzo szeroki kąt widzenia i pomaga przy wyjedzie tyłem z bramy bo z daleka widać czy coś jedzie. I nie trzeba na chama wyjeżdżać. I dodatkowo mam w zderzaku czujniki ruchu poprzecznego ( przydaje się jak słońce świeci od tyłu i/lub na monitor w samochodzie od kamery)co dodatkowo zwiększa komfort. A jeżeli chodzi o czujniki, to rozpraszają kierowce bo jak się parkuje na przysłowiowe milimetry to piscy gwiżdże i rozprasza wtedy( ale po to są ) niż pomaga w szczególności jak się wjeżdża do garażu.
                  Last edited by Krokiew; 17-08-2017, 17:27.
                  MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Ponawiam pytanie dotyczące zamontowania kamery cofania

Comment

Zamieszczone przez to-masz Zobacz posta
                      Tylko monitor + lusterka boczne i nie ma bata, że nie wyjedziesz/wjedziesz. W czujnikach nie wiesz tak naprawdę ile Ci zostało do przeszkody, a na monitorze wszystko widać co do milimetra.

Moja

Comment

Mocowanie kamery cofania mi się urwało z jednej strony. ASO? Czy co radzicie?

Comment

Silikon akwarystyczny?
                          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Zamieszczone przez batu Zobacz posta
                            Mocowanie kamery cofania mi się urwało z jednej strony. ASO? Czy co radzicie?

A było już trochę napisane na ten temat. Bo trochę tych kamerek odpało i rożnie sobie userzy radzili. Ja pojechałem do ASO, przykleili od wewnątrz klejem do szyb. Gratis.
                            Mam w domu takie coś:
                            SikaLastomer-710.jpg
                            Jak mi znów odpadnie spróbuję tym.
                            Last edited by markow71; 31-08-2017, 13:00.

Comment

pojechałem do ASO (juz po gwarancji pół roku było) zrobili za darmo - przykleili od środka czymś, znali sytuacje - nie 1 kamerka

Comment

Working...
                              X