Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

can bus led w5w

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
    Po aktywacji system utrzymuje ciśnienie w układzie hamulcowym
    Po przez pompę hamulcową? czy ABS ?
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

W zasadzie steruje tym modulator w układzie VSA.

Comment

żarówki LED do oświetlenia wnętrza ,tablicy rejestracyjnej i bagażnika nie są homologowane ! Odpowiedź z ASO. Jak się do tego ustosunkować ? Stwierdzenie z ASO Ledy mogą się nadmiernie nagrzewać. No ale z tego co wiem LED wydziela mniej ciepła od tradycyjnej żarówki. Chyba że w przypadku ledowej żarówki W5W grzeje się podstawa żarówki.

Comment

W tej chwili nie ma na rynku żarówek LED W5W z homologacją ECE do użytku drogowego. Na każdym opakowaniu takich żarówek pochodzących od dobrego producenta (np. Osram) jest napisane "Not ECE conform. Only approved for off-road use."
          Do oświetlenia wewnętrznego oczywiście nie musisz mieć homologacji.
          Co do nagrzewania - jeżeli będziesz używał żarówek markowych producentów to nie będzie żadnego problemu - potwierdzam na przykładzie Osram LEDriving. Nie zauważyłem śladów przegrzewania się - gniazda w których są osadzone wyglądają normalnie, bez śladów działania nadmiernej temperatury.

Comment

Zamieszczone przez Mikosz Zobacz posta
            Chyba że w przypadku ledowej żarówki W5W grzeje się podstawa żarówki.
            Led mniej pobiera i mniej ciepła oddaje,ale na ledach akurat ,a szczególnie "no name" można się przejechać.
            Nie tylko potrafi grzać przyłącze,ale potrafi się zapalić.Kiedy zaczęto montować ledowe kierunki w lusterkach,zdarzały sie przypadki że z pod taśmy ledowej odklejaly sie radiatory.Oczywiscie takie coś bez chlodzenia długo nie działa,ale w jednej taśmie znalazłem dziurę wypaloną na wylot.
            Zycie pokazuje że nawet "wielcy" potrafią trafić na problem.
            Kilka lat temu była akcja serwisowa w Sorrentach,na oświelenie w drzwiach bo ponoć wzniecały pożary.
            Jeden wymontowany zestaw podłączyłem na serwisie pod zasilacz,chciałem zobaczyć jak się takie coś kopci.Świeciło pół roku i nic,dałem sobie spokój,ale
            sytuacja daje do myślenia.

Comment

Jak wymienić żarówki oświetlenia tablicy rejestracyjnej -jak wypiąć klosz żeby dostać się do żarówki ?

Comment

Pchasz całą oprawę z wyczuciem poziomo w prawo w kierunku elastycznego zaczepu- zwalnia się lewy, sztywny zaczep i masz cały klosz wraz z gniazdem żarówki w ręce. Wypinasz gniazdo żarówki i to wszystko. Wkładasz klosz odwrotnie, tj. zaczynając od lewego zaczepu.

Tak wygląda klosz tyle że tutaj leży "na plecach".

klosz.jpg
                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                sigpic
                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

OK dzięki wymieniłem na OSRAM Led Driving, oprawka W5W. Wewnątrz jest : bagażnik 5 wat w5w ale na podsufitce są 8 watowe jakie to żarówki ?

Comment

Fakt, są niestandardowe ale zignoruj to i włóż W5W, gniazda pasują i działają bez problemów. Potwierdzam na przykładzie swojego Tourera.
                    Last edited by Lukas; 13-11-2016, 09:06.

Comment

Rozumiem że wymieniłeś na Led możesz napisać jakie i czy bez problemu udało ci się zdjąć klosze jeżeli tak to proszę o podpowiedź dziękuje.

-żarówki kierunkowskazów przód oraz tył - Philips SilverVision PY21W
                      -żarówki świateł przeciwmgłowych - Osram NightBreaker Unlimited H11>CZYM PODYKTOWANE BYŁY ZMIANY TYCH ŻAROWEK ?
                      I jeszcze jedna prośba gdzie kupiłeś zaślepki na śruby foteli i jakie.

Moje auto: Honda Civic 5D Lifestyle 1.8, MT, HC + (NAVI) passion red pearl 2016

Comment

Jeszcze jedno główne światła mam soczewki Led ale oświetlenie tak zwanych długich jest standardowe i jest różnica jedne białe drugi żółte na jakie najlepiej wymienić i czy przy pomocy tego ustrojstwa który dodają można te żarówki wymienić. Wymiana żarówek świateł przeciwmgłowych był problem ?

Comment

czy przy pomocy tego ustrojstwa który dodają
                          Jakiego ustrojstwa?

Comment

Rozumiem że wymieniłeś na Led możesz napisać jakie i czy bez problemu udało ci się zdjąć klosze jeżeli tak to proszę o podpowiedź dziękuje.

-żarówki kierunkowskazów przód oraz tył - Philips SilverVision PY21W
                            -żarówki świateł przeciwmgłowych - Osram NightBreaker Unlimited H11>CZYM PODYKTOWANE BYŁY ZMIANY TYCH ŻAROWEK ?
                            I jeszcze jedna prośba gdzie kupiłeś zaślepki na śruby foteli i jakie.

Moje auto: Honda Civic 5D Lifestyle 1.8, MT, HC + (NAVI) passion red pearl 2016
                            Hej,

Włożyłem Osram LEDriving 6000K w całym wnętrzu (bagażnik i schowek przed pasażerem również).

Manual:
                            1. Bierzesz płaski śrubokręt, owijasz go trochę taśmą aby nie był całkowicie twardy
                            2. Przednie lampki podważasz delikatnie i z czuciem w miejscach zaznaczonych poniżej

IMG_2015.jpg

3. Tylną lampkę jw., w miejscu zaznaczonym poniżej
                            IMG_2016.jpg

4. Składasz wszystko ręcznie w odwrotnej kolejności.

Zmiana kierunkowskazów była podyktowana względami estetycznymi, są one teraz srebrne i ładnie komponują się z resztą lampy.

IMG_2014.jpg

IMG_2017.jpg

Zmiana przeciwmgielnych na bardziej wydajne jest opisana w wątku dotyczącym mojego auta, zaglądnij.

EDIT: to ustrojstwo o którym piszesz, w poliftowych IX-genach służy do wymiany żarówki kierunkowskazu przez nadkole.

Comment

Nie mogę tego znaleźć w necie Przyrząd do wymiany żarówek -instrukcja str.554 rozdział-typy narzędzi.

Comment

Osram LEDriving 6000K płaciłem 68 PLN za 2 szt. można kupić taniej ?

Comment

Working...
                                X