Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System Honda Connect (+) - APLIKACJE i poprawa funkcjonalności

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
    Podziel sie wrazeniami.
    Wersja 7.7.0 zainstalowana, nie testowałem wszystkich funkcji ale to co najważniejsze działa czyli odpaliłem nawigację i na tym krótkim odcinku, gdzie akurat jechałem, prowadziła bez problemu, oczywiście z natężeniem ruchu i pokazywaniem tras alternatywnych i czasów ich przejazdu.
    Płynność działania: miałem wrażenie, że nawet lepiej niż bylo kiedyś na 8.4.1 ale to może kwestia świeżej instalacji. Wysypała się tylko, jak chciałem glosowo podać cel podróży (ale do tego trzeba chyba coś doinstalować).
    Wygląd i interfejs: taki jak w wersji 8.4.1,czyli już bardziej świeży niż w 6.14.5, ale oczywiście odbiega od aktualnej wersji, jednak dla mnie to już jest ok, także ta wersja zostaje u mnie i wracam do nawigowania z użyciem Google Maps na Connekcie :-D

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta
      Wersja 7.7.0 zainstalowana, nie testowałem wszystkich funkcji ale to co najważniejsze działa czyli odpaliłem nawigację i na tym krótkim odcinku, gdzie akurat jechałem, prowadziła bez problemu, oczywiście z natężeniem ruchu i pokazywaniem tras alternatywnych i czasów ich przejazdu.
      Mógłbyś podesłać link do apki?

Moja

Comment

• Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
        Mógłbyś podesłać link do apki?
        Dokładnie tę wersję zainstalowałem:

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta
          Dokładnie tę wersję zainstalowałem:

https://www.apkmirror.com/apk/google...-apk-download/
          Dzięki! Dziś sprawdzę jak będzie u mnie działać.

Moja

Comment

• Witam.

Mam pytanie odnośnie Mirror Linka. Przeczytałem cały pierwszy post, ale nie znalazłem informacji odnośnie tej funkcji. Obecnie jak podłączam to nic się nie dzieje. Trzeba coś dodatkowo zrobić czy może ja po prostu coś źle robię? Domyślam się, że Mirror Link powinien mi przerzucić ekran telefonu na ekran samochodu?

No i czy obecnie jest sens bawić się w te stare Google Mapy czy Yanosika? W sumie jeśli ML by ruszył to chyba nie bardzo, co?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Comment

• Zamieszczone przez Patricko Zobacz posta
              Witam.

Mam pytanie odnośnie Mirror Linka. Przeczytałem cały pierwszy post, ale nie znalazłem informacji odnośnie tej funkcji. Obecnie jak podłączam to nic się nie dzieje. Trzeba coś dodatkowo zrobić czy może ja po prostu coś źle robię? Domyślam się, że Mirror Link powinien mi przerzucić ekran telefonu na ekran samochodu?

No i czy obecnie jest sens bawić się w te stare Google Mapy czy Yanosika? W sumie jeśli ML by ruszył to chyba nie bardzo, co?

Z góry dzięki za odpowiedź.
              https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

MirrorLink - Honda Civic 2015 9-gen

Tu masz wszystko.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Comment

• Czyli w skrócie, nie ma sensu, archaiczna technologia w samochodzie nie działająca z obecnymi telefonami. A szkoda. Chyba jedynie pozostaje zaktualizować Garmina, jeśli w ogóle będzie taka opcja.

Comment

• Witam, szukam kogoś kto odpłatnie odblokuje Honda Connect.

Witamy się w odpowiednim dziale. Regulamin pkt 2. Proszę nadrobić.

Comment

• maciek8993 Witam, szukam kogoś kto odpłatnie odblokuje Honda Connect.
                    Kolego najpierw musisz sprawdzic jaki masz kod id w connect. Masz naped cd czy nie ? Ja chcialem odblokowac tak jak pisze na https://www.cmdroid.com ale mi nie dziala bo mam inny kod id i chyba dlatego to nie dziala. Ale poczytalem sobie na tej stronie i tam masz napisane https://forum.xda-developers.com/gen...179549/page269 wejdz aktualizacja rc6 iso i tam masz taka tabele musisz zobaczyc jaki kod pasuje do twojego id connecta.i stamtad powinienes pobrac odpowiedni plik ale najlepiej jak ktos cos napisze czy wgrywal soft z tego rc6 iso czy dobrze mi sie wydaje ze przez inny kod id to nie dziala? . Daj znac czy zadzialalo?Tu masz filmik jak to dziala
                    https://www.youtube.com/watch?v=HgbYxpsI-zQ.

Comment

• Cześć wszystkim!
                      Posiadam HRV, ale z tego co się orientuję system HC+ jest ten sam.
                      Wersja Android: 4.0.4
                      wersja jądra: 3.1.10 build@HL6 #2
                      numer kompilacji: 0C.091.01.0021

Przez krótki czas korzystałem z Google Maps na HC, ale nawet nie pamiętam, w której wersji Jutro wybieram się do serwisu Hondy i mam do Was pytanie: czy warto zlecić im aktualizację systemu? Z tego co prześledziłem na forum to najnowsza wersja HC+ nie pozwoli mi na zainstalowanie Google Maps, czy dobrze myślę?
                      Druga sprawa: czy jest możliwość kupna i zainstalowania nawigacji Garmin jeśli fabrycznie jej nie było?

Witamy się w odpowiednim dziale. Regulamin pkt 2. Proszę nadrobić.
                      Last edited by Paluch; 02-01-2020, 22:20.

Comment

• Hej koledzy mam pytanie bo chcialem koledze zmienic soft rc8 na rc6 ale cos nie dziala jego numer id conecta to 6CC0 plik z cmdroid nie dziala bo jest na inny kod id conecta .Po wlozeniu pendrive z tym plikiem honda go nie widzi pisze problem z usb.Pobralem plik rc6iso wgralem go na pendrive ADA_usbdl_V0E094000021_sec_14ada.zip odpowiedni do jego id 6CC0 wedlug tabeli .Wlozylem ten pendrive do jego hondy i nic sie nie dzieje a powinno chyba wyskoczyc automatycznie zmiana softu .Pytanie do was w czym jest problem i co robie nie tak ze to nie dziala chyba ze musze miec zaciagniety reczny bo tego niesprawdzalem?A ta aktualizacja wyskakuje sama czy trzeba cos nacisnac zeby wyskoczyla?

Comment

• Hej czy ktos zmienial sam soft w hondzie Prosze o pomoc bo nie wiem juz jak mam to zrobic .Robie tak jak pisze na tym forum ale nie dziala. Pisze mi problem z usb po wlozeniu pendrive do usb w samochodzie .W czym jest problem mam rc8 a chce wgral rc6 zeby zainstalowac honda permissions bo na rc8 jest install na szara
                          Last edited by klonoa4; 02-02-2020, 11:10.

Comment

• pedrive musi byc czyty i z tego co pamietam to plik jest w formacie chyba zip, nie rozpakowywac go tylko wrzucić jak jest, wlozyc pendriva do pierwszego gniazda usb liczac od steony pasazera(kierownica po ewej stronie) odpalic auto i powinno samo ruszyc. Tak robiles? ewntulanie pendriva sformatowac i wrzucic plik z RC

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                            MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Zamieszczone przez Krokiew Zobacz posta
                              pedrive musi byc czyty i z tego co pamietam to plik jest w formacie chyba zip, nie rozpakowywac go tylko wrzucić jak jest, wlozyc pendriva do pierwszego gniazda usb liczac od steony pasazera(kierownica po ewej stronie) odpalic auto i powinno samo ruszyc. Tak robiles? ewntulanie pendriva sformatowac i wrzucic plik z RC

Pobralem plik rc6iso byla tam tabela z kodami connecta mam kod 6CC0 czyli ten ADA_usbdl_V0E094000021_sec_14ada.zip .wedlug tej tabeli.Wlozylem go do usb w samochodzie i w 1 usb i w 2 usb mam ten napis problem z usb.Pendrive mam sformatowany a plik nie rozpakowany tylko taki jaki byl ? Ty wgrywales tylko ten 1 plik?

Comment

• nie pamiętam czy akurat ten plik, ale napewno formatowałem pena i zadnego problemu nie bylo z pendrive

MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Working...
                                X