Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System Honda Connect (+) - APLIKACJE i poprawa funkcjonalności

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Aplikacja MAPS ME (v8.6.2 najnowsza jaka była dostępna w momencie instalacji) oparta na OpenStreetMaps działa poprawnie. Testuję ją już jakiś czas i nie mam żadnych problemów.

Sama aplikacja MAPS ME ma jeszcze kilka niedoróbek ale lubię ją za czytelność trasy, niebieski pasek z wyszczególnionymi białymi strzałkami i bardzo przejrzysty i estetyczny interfejs.
    Nie ma opcji omijania dróg płatnych, nie ma asystenta pasa i informacji o bieżących ograniczeniach prędkości. Niedawno dodano komunikaty o fotoradarach. Ale sama aplikacja się rozwija i jest bezpłatna.

Standardowe ustawienie uprawnień jak w przypadku innych nawigacji.
    Dodatkowo wymaga instalacji Google TTS (Text to Speech) w wersji 3.9.11 z 29 maja 2016. Jest to ostatnia wersja wspierająca Andrida 4.0.4.

Z racji, że jest to dość stara wersja Google TTS to niektóre komunikaty są trochę dziwne, z czasem to poprawiano. Ideałem byłoby gdyby dało się zainstalować najnowszą wersję TTS.

Po zainstalowaniu Google TTS nie pojawia się wybór języka polskiego w menu MAPS ME, po twardym restarcie Connecta mamy już wybór języka i TTS jest widziany przez MAPS ME.
    Komunikaty słysze w lewym głośniku i tak chciałem mieć. Nie testowałem jeszcze z audio.

Comment

Szanowni, tydzień temu moja od 2 lat prawidłowo działająca mapa gogle wykrzacza się(aplikacja została zatrzymana) po wybraniu trasy samochodowej. Na wszystkich pozostałych(rower, pociąg i piesza) dział normalnie. Próbwałem już wszystkiego co umiem, czyli restart, nowa instalacja, wyczyszczenie danych, w końcu przywróciłem ustawienia fabryczne i to też nic nie dało). Nie mogę zainstalować nic innego oprócz mapa gogle 8.4.1 ponieważ system nie widzi starszych wersji...nowsze wiadomo. Czy ktoś mógłby cos poradzić?

Comment

Mam dokładnie to samo Sebastian32.
        Właśnie miałem szperać w wątku żeby przypomnieć sobie jak to przeinstalować, ale widze, że nie ma to sensu
        Jak to w ogóle jest możliwe, że nagle po 2ch latach przestaje działać ... ?

Comment

Zamieszczone przez arizona Zobacz posta
          Mam dokładnie to samo Sebastian32.
          Właśnie miałem szperać w wątku żeby przypomnieć sobie jak to przeinstalować, ale widze, że nie ma to sensu
          Jak to w ogóle jest możliwe, że nagle po 2ch latach przestaje działać ... ?
          U mnie również to samo. Może brakuje jakiś usług Google? Macie to zainstalowane, bo ja nie. A co do działania to wystarczy, ze zmienili coś w api map i się wysypuje...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Szanowni, u mnie jest play store i manager kont, więc normalnie widzę na mapa gogle swoje lokalizację, historię itp.(zolgowany na konto gogle)......mimo t aplikcja jak ja nadusić żeby prowadziła na samochodziku to się wykrzacza.......dziwne, ze na pozostałych typach trasy(rower, poiąg, piesza) jest ok?!?

Comment

A może jest ktoś na forum komu ciągle google maps działają bez problemów? Moze to kwestia wersji?

Comment

Czy po downgrade do wersji RC6.1 zostanie usunięty Garmin. Posiadam Connect + w Type R?

Comment

Zamieszczone przez googol Zobacz posta
                  A może jest ktoś na forum komu ciągle google maps działają bez problemów? Moze to kwestia wersji?

Informacje o problemach z nawigacją Google Maps na Connectach napływają z całego świata...
                  Nie znam szczegółów, ale ogólnie rzecz biorąc wynika to z faktu, że Google dało sobie spokój z utrzymywaniem kompatybilności swoich serwisów z Androidem 4.0. Wygląda na to, że możemy zapomnieć już o nawigacji w Google Maps w naszych Connectach.
                  Alternatywą najbardziej zbliżoną do Google Maps pod kątem nawigacji oraz omijania korków jest Waze (na cmdroid.com jest ostatnia działająca na andku 4.0 wersja).

Zamieszczone przez ais Zobacz posta
                  Czy po downgrade do wersji RC6.1 zostanie usunięty Garmin. Posiadam Connect + w Type R?
                  Nie, Garmin zostaje.

Comment

Dołączam do osób poszkodowanych utratą GM :/ próbowałem twardego resetu i instalacji różnych wersji GM, nic to generalnie nie dało, podejrzewałem właśnie, że powodem może być zatrzymanie supportu dla starszych systemów Androida. Obecnie używam Waze i porównuję sobie wyznaczane trasy z tymi na telefonie, w którym mam GM. Dziwią mnie częste rozbieżności, biorąc pod uwagę, że Waze też należy do Google'a i chyba korzysta z ich trafficu. Czy nie lepsza od Waze'a jest AutoMapa ?

Comment

Z tego co czytałem takie porównania (GM i Waze) to rzeczywiście pojawiają się rozbieżności w trasach, to są jednak dwa różne produkty (Waze nie zawsze należało do Google) przy czym były uwagi, że GM częściej potrafiła zbaczać z trasy i poprowadzić np. przez jakieś lokalne uliczki, żeby zyskać ułamek czasu.

AutoMapa jest dobra, tylko, że płatna.

Comment

Automapy na Connect nie polecam, podczas przejażdżki 300 km potrafiło mi ją wywalić średnio co 40-50 km z powodu braku pamięci. A tam destynacji tak ładnie i przyjemnie się nie ustawia, więc tylko się wkurzałem i wywaliłem.

Comment

Witam, szanowni po resecie całego systemy i ponownym zainstalowaniu spotify....nie wyświetlają mi się etykiety wykonawców, wszystko gra jak należy...tylko etykiety w większości są czarne(zamiast obrazka....szary symbol nutki lub mikrofomu). Z czym to może być związane?...Ktoś coś?

Comment

Zamieszczone przez Sebastian32 Zobacz posta
                            Witam, szanowni po resecie całego systemy i ponownym zainstalowaniu spotify....nie wyświetlają mi się etykiety wykonawców, wszystko gra jak należy...tylko etykiety w większości są czarne(zamiast obrazka....szary symbol nutki lub mikrofomu). Z czym to może być związane?...Ktoś coś?
                            Zobacz sobie mój temat w dziale o X. Tam jest odpowiedź.

Comment

Panowie i panie, jak sami widzicie android 4 odchodzi do lamusa. wiec warto się zastanowić nad nowym radiem. Takie z nowszym androidem i żeby kamera cofania, zestaw głośno mówiący, dane o spalaniu itp. działało, najlepsze to takie plug & play. Macie jakies typy?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                              Last edited by Krokiew; 19-02-2019, 20:49.
                              MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Zamieszczone przez Krokiew Zobacz posta
                                Panowie i panie, jak sami widzicie android 4 odchodzi do lamusa. wiec warto się zastanowić nad nowym radiem. Takie z nowszym androidem i żeby kamera cofania, zestaw głośno mówiący, dane o spalaniu itp. działało, najlepsze to takie plug & play. Macie jakies typy?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
                                Też bym chętnie zobaczył czy jest jakiś dobry zamiennik

Comment

Working...
                                X