Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Navi ale nie fabryczna

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Pytanie na czym Ci zależy? Na dźwięku czy na dodatkowych usługach? Jeśli na tym drugim to ta stacja nie ma możliwości instalowania dodatkowych aplikacji. Osobiście wziąłbym coś na androidzie lub chociażby z Android auto/apple car
    Sunday Driver

Comment

Chociaz czesto potrzebuje navi to do tej pory wystarczyla mi ta w telefonie, ale w takim wnetrzu uchwyt z telefonem i wiszacy kabel troche mi nie pasuje . Radio 2-din jednak na moj gust upieksza wnetrze. Stad moje plany lekkiej modernizacji. Dzwiek oczywiscie zawsze przyda sie lepszy ale tak mozna teoretycznie bez konca. Glownie zalezy mi na navi. Mieszkam za granica wiec navigacja tak jak pisalem wczesnie jest priorytetem. W Polsce kiedys uzywalem Automapy. Teraz od paru lat uzywam tego co siedzi w smartfonach Microsoftu a wczesniej Nokia, bardzo odpowiada mi w tym sterowanie glosem. Czy bede instalowal jakies dodatkowe aplikacje - nie bardzo wiem co mozna zaistalowac, musze jeszcze o tym poczytac. Tylko raczej bede mial ciezko z internetem w aucie chyba ze z telefonu ale raczej ograniczony limit MB/miesiac. Widzialem ze te chinskie stacje na androidzie maja prawie nieskonczone mozliwosci ale ciagle pozostaje pytanie czy po roku albo dluzej nadal to bedzie sprawnie dzialac. Wiec w odpowiedzi na pytanie wg priorytetow:
      1 - Navi
      2 - Sterowanie z kierownicy (dzwiek plus telefon)
      3 - Dzwiek
      4 - Dodatki
      Last edited by Awest; 01-11-2016, 16:37.

Comment

Zamieszczone przez Awest Zobacz posta
        Kupilem auto bez HC - normalne radio z obsluga telefonu. Przegladam forum i mysle nad dolozeniem stacji 2-din, tylko czy lepiej orginalne HC albo cos takiego jak kolega smok zalozyl (a tak na marginesie odwaliles kawal, dobrej roboty).
        Mialo byc kolega jumnik. sorry

Comment

... wiec kupilem Clarion NX405E, ramka i ''kabelki'' do sterowania z kierownicy. Po zalozeniu i poskladaniu wszystkiego razem sterowanie nie dziala.
          Pytanie:
          Czy te kabelki musze podlaczyc w jakiejs okreslonej kolejnosci...... w internecie pisalo ze najpierw jack 3.5, potem do radia i nastepnie do auta. wiec moje pytanie - czy naprawde jest to takie wazne, albo reklamowac Interface. Podelaczylem dwie wtyczki z orginalnego radia, jedna wtyczka z dwoma kablami do Bluetooth. i jack 3.5 do radia. reszta to dwie standartowe wtyczki - zasilanie i glosniki.
          Last edited by Awest; 13-11-2016, 12:00.

Comment

A jaki interfejs kupiłeś? Kabelek do sterowania radia z kierownicy dobrałeś dedykowany dla Clariona ?
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

connects2,
              WP_20161113_11_46_26_Pro.jpg
              Z tylu jest cos takiego naklejone
              WP_20161113_11_50_25_Pro.jpg
              Last edited by Awest; 13-11-2016, 17:55.

Comment

Kupilem dedykowane do Clariona
                WP_20161113_11_53_13_Pro.jpg
                Last edited by Awest; 13-11-2016, 17:56.

Comment

Orginalne radio mialo trzy wtyczki podlaczone:
                  Najwieksza szara - zasilanie i wyjscie na glosniki (teraz mam radio tylko do niej podlaczone przez zwykla przejsciowke i radio gra a na wyswietlaczu MID brak jakiejkolwiek informacji o audio) ,
                  Mniejsza szara - mysle ze to bedze polaczenie z CAN busem czyli rowniez sterowanie z kierownicy (jesli podlacze Interface na MID wyskakuje ''Audio wylaczone'')
                  Mniejsza biala - mysle ze to polaczenie z wejsciem usb i audio (zostaje luzna bo nie posiadam odpowiednika do podlaczenia)

Dodatkowo jeden przy Interface jest jeden dluzszy kabel zakonczony wtyczka ktora pasowala do wtyczki od Bluetooth i tam ja podlaczylem - chyba ze jest to potrzebne tylko do odbierania polaczen telefonicznych z kierownicy.

Jesli sie gdzies pomylilem to poprawcie mnie.

Jeszcze zostaly mi trzy wolne, pojedyncze kabelki przy samym Interface
                  WP_20161113_12_21_19_Pro.jpg
                  Last edited by Awest; 13-11-2016, 12:37.

Comment

Nie mogę otworzyć Twoich załączników więc nie wiem jakie sterowanie do kierownicy kupiłeś. Connects ma dwa: jedno dedykowane pod daną markę radia, a drugie uniwersalne i tam trzeba zrobić małe przeróbki z kabelkami pod daną markę radia.
                    Obstawiam, że u Ciebie może być problem właśnie ze złączką do sterowania z kierownicy lub druga opcja to czy w radiu nie ma ustawień przycisków kierownicy, których radio musisz najpierw nauczyć? Tak miałem u siebie, myślałem że sterowanie z kierownicy nie działa, a trzeba było wejść do ustawień radia i nauczyć je co dany przycisk na kierownicy ma robić.

Comment

Zalaczniki poprawione.
                      Radio nie ma opcji uczenia obslugi przyciskow z kierownicy. Zlaczka do sterowania z kierownicy zamowiona byla do Clariona.
                      clarion1_4682_1.jpg

Jutro bede dzwonil do sprzedawcy - zobaczymy co powie.

Comment

@jumnik, mógłbyś napisać czy jak zamawiałeś radyjko to sprzedawca zmieniał coś żeby działało z szyną CAN?
                        Rozmawiam właśnie z myfriendem i mówi że w przypadku CAN'a muszą zmienić "main board".
                        I nie powiem, trochę mnie to zbiło z tropu...

Comment

Ale od tego właśnie jest Connects2, takim mostem, między radiem a szyną CAN żeby aftermarketowe radio miało sterowanie z kiery.. jak nie chcesz mieć sterowania to wystarczy, że radio, podłączysz przez zwykłą przejściówkę z kostkami od głośników i zasilania i też będzie działać. Chyba, że radio jest dedykowane i ma samo w sobie interfejs CAN pod Hondę, łączysz wszystkie kostki i działa ! odczytuje ci stan nawiewów, klimy, wyrzuca ci info na i-mid itp..itd.. wrzuć linka do tego radia co chcesz kupić..
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Dzieki Grzechu za wyjaśnienie! Ma to znacznie więcej sensu teraz.
                            Kupić chcę Joying w wersji 2GB: https://s.aliexpress.com/ZRNrAji6

Comment

Wiec chyba sie rozwiazal moj problem:
                              Zlaczka, po wyslaniu zdjecia Interface do sprzedawcy, okazala sie do radia pioneer. Wlasnie dzis przyslal mi odpowiednia. Jutro albo w niedziele bede zmienial i napisze co i jak.

Comment

Zamieszczone przez irytek102 Zobacz posta
                                mógłbyś napisać czy jak zamawiałeś radyjko to sprzedawca zmieniał coś żeby działało z szyną CAN?
                                Rozmawiam właśnie z myfriendem i mówi że w przypadku CAN'a muszą zmienić "main board".
                                I nie powiem, trochę mnie to zbiło z tropu...
                                Kupiłem radio uniwersalne i nic nie trzeba było w nim zmieniać oprócz tego, że wybrałem logo Hondy przy starcie systemu zamiast Androida :-)

Comment

Working...
                                X