Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Navi ale nie fabryczna

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak, otwarty, z tego co jeszcze się dowiedziałem od sprzedawcy to mogą zrobić update do 16GB RAM i procesor quad-core.

Moja

Comment

I jeszcze chyba można DTV dokupić widze... a moduł GPS jest z jakąś antena?
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Tak, z anteną.

https://www.aliexpress.com/store/pro...676385947.html jeszcze ten pasuje do 9gen. Bez DVD.

Moja

Comment

Ciekawe czy ta od Connecta podejdzie hmm chociaz w sumie nie wiem czy on ma zewnetrzna w ogóle... patrzac na problemy z GPSem to nie zdziwilbym sie, gdyby nie miał
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Znalazłem kilka rzeczy na temat tej navi:

W tym europejską recenzję:

Skubana czyta nawet wychylenie kierownicy przez CANBUS "it has awesome sound" ... mój instalator audio mnie wyklął jak przesłałem Mu linka ... ale powiem Wam, że funkcjonalność o niebo lepsza od Connect(+), o niebo szybciej (w porównaniu z tym Connect chodzi jak 486 w erze Athlona ) , bez idiotycznych ograniczeń (otwarty Andek 5.1 i Play Store...) i zwiech, a dźwięk... szczerze? Od Connecta COKOLWIEK będzie lepsze mam wrażenie, ech... chinol i tylko jedno pytanie mnie powstrzymuje: ile to pożyje? Już sam nie wiem... jestem... zmęczony Connectem. I po prostu nie da się z tego g... wyciągnąć sensownego brzmienia. A z kolei cokolwiek markowego nie ma uwolnionego Androida, a protezy typu MirrorLink czy AndroidAuto nie do końca mnie interesują, nie chce mi się za każdym razem telefonu wyciągać na 10 minutową trasę żeby Spotify posłuchać.

Produkcja tego... https://www.youtube.com/watch?v=JKpzluJ_NVk

Jest też podobna Klyde: https://www.alibaba.com/product-deta...857.0.0.W6bUyL
            Last edited by Alix; 28-07-2016, 18:46.
            . .

Comment

To mam dobrą wiadomość dla tych co jeszcze nie kupili civic'a. Rozmawiałem z Panem z salonu, który prowadził mnie za rączkę przy zakupie civa i powiedział, że teraz nowe wypusty wszystkie będą miały connecta.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

Czy ktoś używa już takiego cuda? Rozmawiałem z importerem w Polsce podobnych rozwiązań to twierdzi że pod względem funkcjonalności ok ale jakość dźwięku taka sobie i w większości oem lepiej gra. We wcześniejszych wersjach z zasięgiem radia też nie było ciekawie - podobno teraz jest to poprawione.

Po doświadczeniu z Connectem chciałbym coś takiego założyć do 2 innych samochodów genialnie to się sprawdza w porównaniu do telefonu i uchwytu. Ostatnia trasa 400km i S6 tak się grzeje że nie idzie tego w rękach utrzymać.

Comment

Źródła dźwięku OEM w 9gen są niestety tak kiepskie (może poza akcesoryjną przedliftową navi), że nietrudno o cokolwiek lepszego, a żeby było gorzej to naprawdę trzeba by się postarać... Radyjko Panasonica siedzące w 8genie było o niebo lepszym źródłem pod kątem audio IMO. Z resztą znacie jakiekolwiek audio by Fujitsu? No ja nie znam. I z takim doświadczeniem tej firmy jest co jest...

Tethering internetu na telefonie do dla mnie jednak masakrowanie telefonu. Wiem, że fajnie to funcjonalnie zautomatyzowałeś z BT itd. ale... jak jeszcze jak ma na nim być jednocześnie navi... Zdecydowanie polecam rozważyć niezależny router i to z zewnętrzną anteną. Inna klasa zasięgu i funkcjonowania netu w aucie, naprawdę. No i nie przepuszczasz sobie masy fal elektromagnetycznych przez łeb w klatce Faradaya jaką jest samochód. Kto jak kto, ale Ty na pewno byś to dobrze wykorzystał przy tak fajnie zmodowanym Connect'cie U mnie to działa super. Właśnie odebrałem kartę microSD 200GB do wsadzenia do modemu, będzie jeszcze służył jako NAS podróżny
                  Last edited by Alix; 29-07-2016, 12:37.
                  . .

Comment

Dzwięk w HC jest kiepski ale w pozostałych 2 mam jeszcze gorsze. Jedynie DA w suviebulwarówce żony jest znośny ale też nie powala i nie jest wart tyle dopłaty. Do tego w hondzie zazwyczaj gadam przez telefon albo z dzieciakami wiec dla mnie to nie problem. Zresztą Civic pracuje tylko na miejscu. Zona nie wsiądzie do niego jeśli mamy jechać autostradą z prędkościami powyżej 120km/h . Natomiast na podjazdy to idealny zakup, szybko się grzeje i ogólnie jest praktyczny i "lekki" w używaniu w odróżnieniu od suvów.

Co do routera to myślałem o tym ale za dużo kombinacji przy używaniu 3 aut zamiennie - musiałbym kupić chyba 3 szt. Do tego w telefonie mam neta za free w polsce i europie. Z uwagi na jakość dźwięku mało używam muzyki w samochodach - bardziej czuwam czy mi sie turbina nie rozlatuje

Zamówiłem ostatnio kostkę BT do OBD II - zobaczymy czy da się to dobrze sparować z connectem. Z andkiem 4.4 na pokładzie da się to konkretnie oprogramować, zobaczymy jak będzie to wyglądało z poziomu 4.0.4
                    Kolega znalazł też na jakimś forum chińskim mikro komputer podłączany do samochodu (wersja z kablem, wifi, BT) , który ma bardzo duże możliwości - podobno większe i aktualniejsze niż profesjonalne narzędzie testujące. Jak powracamy z wczasów prawdopodobnie zamówimy coś takiego do firmy - koszt ok 250USD ale też sporo programowania.

Comment

Co myślicie o czymś takim?

Daje to coś więcej niż seryjne audio (nie Connect)?
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

To jest caly czas jedna i ta sama stacja o której rozmawiamy... jak mówiliśmy, to jest wprost przepaść w stosunku do radyjka OEM...
                        . .

Comment

Ciekawe czy jakość audio jest lepsza od seryjnego radyjka OEM.. coś takiego też bym sobie zafundował żebym wiedział, że nie będzie gorzej niż jest... 1400zł za takie "coś" to można powiedzieć, że nie jest drogo..
                          Last edited by Grzechu; 07-08-2016, 12:29.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

No drogo nie jest, nawet po doliczeniu montażu idzie to w sensownych pieniądzach ogarnąć. Ciekawe tylko czy nie tracimy nic z funkcjonalności i-mida i czy/da się tym z kierownicy sterować oraz co na/to fabryczny BT.
                            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Ja wręcz zastanawiam się czy nie kupic z ciekawości na próbę... z drugiej strony czekam na wypust nowego Kenwooda i Alpine - one od lat są na Androidzie, ale żeby ktoś je kupił muszą być do przodu też funkcjonalnością w dzisiejszym świecie - chodzą słuchy, że mogą być "otwarte"...
                              . .

Comment

Na aliexpresie znalazłem radia firmy Joying np. takie https://www.aliexpress.com/store/pro...651614664.html
                                Specyfikacja całkiem dobra, duży plus że mogą wysłać z EU i nie zapłacimy cła.
                                Do tego mają wiązki przewodów do Civica https://www.aliexpress.com/store/pro...599116478.html
                                Jeśli zamówimy z Chin to mogą zrobić kable pod Civic'a już w cenie radia i nie trzeba jej dokupywać.
                                Ramkę kupujemy nawet już w polskim sklepie i za max 1200 - 1300 zł mamy komplet.
                                Zastanawia mnie tylko czy na takim radiu będzie działał wbudowany mikrofon od zestawu głośnomówiącego, aby nie trzeba było dokładać następnej skrzyneczki gdzieś w aucie w widocznym miejscu, oraz czy będzie działać podłączenie USB które jest w schowku.
                                Przeglądając aliexpress zwróćcie uwagę czy dane radio ma RDS dla stacji FM. Nie jest to takie oczywiste jak mogłoby się nam wydawać.

Comment

Working...
                                X