Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MirrorLink - Honda Civic 2015 9-gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak się zastanawiam ....bo przeszukiwałem menu i klikałem to tu to tam - potem zapisałem pliki na penie i teraz odczytałem jest tam tego dość dużo bo ponad 288MB a w nich pliki binarne i o rozszeżeniu .cip wszystko spakowane(skompresowane w paczki) dwa katalogi o nazwie drc i root
    Jestem ciekaw co to jest?katalog.jpg
    a zrobiłem to w tymIMAG0027.jpgIMAG0028.jpg

Natomiast w opcji Mirror Link pomimo podłączonego telefonu przyciski nieaktywne

IMAG0016.jpg

a oprogramowanie w mojej CRv to :
    IMAG0014.jpg

Comment

Co mam zainstalować na iphona żeby sprawdzić mirrorlink? Rockscout nie ma, a sygic navigation jest ale za 80 eur....

Comment

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        Co mam zainstalować na iphona żeby sprawdzić mirrorlink? Rockscout nie ma, a sygic navigation jest ale za 80 eur....
        Chyba nic bo iPhone nie współpracuje z MirrorLink - iem Hondy https://www.mirrorlink.com/phones w zakładkach są też programy które wspierają to połączenie podczas jazdy.

Comment

Jest niby jakiś adaptor ale za dużo w tym niewiadomych....
          Lepiej albo wywalić connecta albo nic nie robić bo tylko kase i nerwy można stracić...

Comment

MirrorLink nie działa na iPhonach. Dla iPhonów będzie w nowych Hondach CarPlay (konkurencja Android Auto).

Comment

e38e51079fc08426med.jpga7b422a2f231a17dmed.jpg

Witam
              Udało mi się wejśc w ustawienia programistyczne; jak zwykle kilka kliknięć w Numer kompilacji i pojawia się ekran
              w niego 5 X i w menu jest dodatkowa zakładka.
              https://www.crvklub.fora.pl/cb-radio...n,3318-15.html

Comment

Próbowałem to zrobić w salonie i nie dało rady niestety.

Comment

Koejna odpowiedz z centrali Hondy !
                  Są coraz bardziej śmieszni

"Szanowny Panie,
                  Dziękujemy za ponowny kontakt.
                  Aby uzyskać połączenie MirrorLink należy równocześnie podłączyć telefon przez Bluetooth i USB do Honda Connect. Połączenie następuje automatycznie - na głównym ekranie Honda Connect pojawia sie strzałka w prawą stronę i widoczne jest dodatkowe menu.

Niestety nie jesteśmy w stanie potwierdzić, czy telefon HTC Desire 820 jest kompatybilny z Honda Connect w standardzie MirrorLink.

Potwierdzamy kompatybilność telefonów HTC One M8 oraz HTC One M8 Dual Sim. Niestety nie znamy daty udostępnienia nowych aplikacji w Honda App Center.

Zwracamy uwagę, że w aplikacji AHA Radio dostępne są min. polskie stacje radiowe.
                  Z poważaniem,
                  Honda Motor Europe Limited (Sp. z o.o.)
                  Oddział w Polsce

Piszcie bo inaczej nic się nie będzie dało zrobić - producent twierdzi że to wystarczy

Comment

Takich odpowiedzi mógłbym wklejać więcej - niestety oni nie wiedzą o tym nic. To jest przykre. I tylko problem jest z Honda Europe.
                    Ja dostałem odpowiedź, że MirrorLink to chyba tylko w USA bo strona wyświetla tylko modele z USA (co jest nieprawdą).

Ale świetnie, że ktoś też wysyła do nich informacje. Może coś*się ruszy.

Comment

Witam,
                      HTC M8s też nie działa.

Comment

Odgrzewam kotleta.
                        Niedawno wpadł mi w ręce zabytkowy już nieco flagowiec Sony: Xperia Z2.
                        Zainspirowany tym wątkiem postanowiłem go przetestować z Hondą i... działa!
                        Na początku było nieco problemów, ale po chwili zabawy udało mi się uzyskać całkiem przyzwoite efekty.
                        W zasadzie jest dostęp do całej zawartości telefonu (aplikacje, ustawienia, wiadomości etc.).
                        Potem zamieszczę kilka fotek z moich prób.

Sęk w tym, że cała zabawa oczywiście kończy się z chwilą uruchomienia silnika ("ze wzdględów bezpieczeństwa..." itd.).
                        Czy ktoś wie jak to obejść? Da się jakoś użyć Honda Permissions (jak)? Czy też może jest to zaszyte w samej implementacji MirrorLink i nic z tym nie zrobimy?

Współpraca Z2 z Connectem zachęciła mnie na tyle, że jestem skłonny zmienić obecny telefon na taki zabytek...

Fotki:
                        IMG_20181227_130131-1040x780.jpg
                        IMG_20181227_131110-1040x780.jpg
                        IMG_20181227_131223-1040x780.jpg
                        IMG_20181227_131904-1040x780.jpg
                        IMG_20181227_131550-1040x780.jpg
                        IMG_20181227_131355-1040x780.jpg
                        IMG_20181227_132257-1040x780.jpg
                        Last edited by Pi69; 27-01-2019, 15:56. Powód: Fotki

Comment

Hej
                          Mam Galaxy S8, podłączyłem po usb dzisiaj i w telefonie zainstalował się mirror link... No i niby wszystko ok, na telefonie mam komunikat, że połączony. Jak wchodzę w telefon przy próbie importu kontaktów po jakimś czuje kończy się niepowodzeniem. Ponadto nie wiem gdzie w honda Connect wejść aby korzystać z tego dobrodziejstwa

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez spid3r Zobacz posta
                            Hej
                            Mam Galaxy S8, podłączyłem po usb dzisiaj i w telefonie zainstalował się mirror link... No i niby wszystko ok, na telefonie mam komunikat, że połączony. Jak wchodzę w telefon przy próbie importu kontaktów po jakimś czuje kończy się niepowodzeniem. Ponadto nie wiem gdzie w honda Connect wejść aby korzystać z tego dobrodziejstwa

Hihi, to się ciesz, że w ogóle coś masz. Ja jak chcę połączyć kom przez USB to MirrorLink mi zawiesza cały telefon i NIC nie działa od do rozłączenia. Nawet dzwonić przez BT nie da się.

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                              Hihi, to się ciesz, że w ogóle coś masz. Ja jak chcę połączyć kom przez USB to MirrorLink mi zawiesza cały telefon i NIC nie działa od do rozłączenia. Nawet dzwonić przez BT nie da się.
                              Ale mimo wszystko to mi nic nie daje [emoji14]

Comment

spider, też mam galaxy s8 i od pewnego czasu mogę korzystać z mirrorlink. Jak podłączysz telefon (bluetooth i USB), to musisz przejść z głównego w prawo (kliknąć na >>). I tam klikasz na ikonkę trybu samochodowego.
                                Aha, i wcześniej zainstaluj sobie aplikację RockScout, umożliwia ona korzystania ze Spotify (choć działa też muzyczna apka samsunga).

Comment

Working...
                                X